Szeged és környéke

2017.09.21. 12:55

Pénteken autómentes nap - forgalmival ingyenes a tömegközlekedés!

Szeged több mint tíz éve csatlakozik az Európai Autómentes Naphoz. Lesz bringás reggeli, baleseti szimuláció és újraélesztési rekordkísérlet a rakparton, ide leszáll a mentőhelikopter is.

– 2002-ben indult útjára az Európai Autómentes Nap minden év szeptember 22-én. Ehhez Szeged több mint tíz éve csatlakozik. A cél, hogy felhívjuk a figyelmet arra, az autózáson túl is van élet – mondta a pénteki autómentes nap sajtótájékoztatóján Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.


A programok három helyszínen zajlanak: a Dugonics téren egész nap várják az érdeklődőket, itt többek között trolikat és buszokat is kiállítanak. A baleseti szimulációt a Huszár Mátyás rakparton tartják 11 órától. Ugyanitt rekordkísérleten lehet részt venni. Mint Buresch Györgyi sürgősségi és intenzív szakápoló, az újraélesztési rekordkísérlet kitalálója és szervezője elmondta, a cél, hogy ezren vegyenek részt egyszerre egy alapszintű újraélesztési tanfolyamon. 13.30-kor a mentőhelikopter is leszáll a rakparton.

Képünk egy korábbi bringás reggelin készült.

A hagyományos Bringás reggeli sem maradhat el 7 és 9 óra között a Dóm téren a Vitrin kávézó előtt. Az ezt szervező Rádió 88 nevében Nacsa Norbert programigazgató azt mondta, néhány éve 125 adag reggelivel kezdték, ez a szám most, hála a támogatóknak, 1200 lesz.


Pénteken egész nap egy forgalmival akár két felnőtt és három gyerek, azaz egy egész család is ingyen utazhat a szegedi tömegközlekedési eszközökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!