Szeged és környéke

2017.11.09. 19:29

BL-győztes kézilabdást igazolt terméknagykövetnek a Bodrogi Bau - ötven munkahelyet teremtenek a két új üzemmel

A Bodrogi család tagjai vágták át a szalagot Szegeden, a hőszigetelő- és nyílászárógyár avatóján. A Bodrogi Bau Kft. egymilliárd forintból épült két új üzeme teljes kapacitását elérve 50 új munkahelyet teremt.

Dombai Tünde

– Amint a két új üzemegységünk teljes kapacitással működik, 50 új munkahelyet is teremt az eddigi 200 fős létszámon túl. Ebből már majdnem húszan munkába is álltak, mert egy műszakban indítottuk a gyártást – mondta terveikről az új hőszigetelő- és nyílászárógyár avatóján Bodrogi Csaba. A Bodrogi Bau Kft. értékesítési vezetője hozzátette, a kereslettől függően bővítenek. Szegedi vállalkozás lévén helyben keresnek és találnak is munkaerőt.

 

A Bodrogi Bau építőanyag-áruháza mögötti területet is két éve vásárolta meg a családi vállalkozás, ami összesen 40 ezer négyzetmétert jelent a Szatymazi utcában. Az egykori Tüzép-telep helyén két új, egyenként 1200 négyzetméteres gyártócsarnokot húztak fel. Már termelnek, az egyikben alumínium nyílászárókat állítanak elő, a másikban hőszigetelő anyagokat.


A hőszigetelőket a hazai piacra szánják, az ajtókat és ablakokat pedig a magyar és szomszéd országokbeli vásárlóknak. Mivel építéssel és építőanyag-kereskedéssel foglalkoztak, a most egyre bővülő építőipari piacon biztosítottnak látják a magas színvonalú, ugyanakkor elérhető árú termékeik jövőjét.

 

Átadták a Bodrogi Bau új üzemét - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


– Több mint 25 év után a szegedi Bodrogi Bau újabb mérföldkőhöz érkezett. Családi tervezőirodából építő- és építőanyag-kereskedő vállalkozássá fejlődtünk, most pedig gyártótevékenységbe fogtunk – összegezte a cég történetét Bodrogi Ferenc. Az ügyvezető igazgató hozzátette, egy év alatt készültek el az üzemcsarnokok, és szerelték fel azokat a legkorszerűbb technológiával. Ehhez a több mint egymilliárd forint értékű beruházáshoz a saját erő mellé kapacitásfejlesztésre közel félmilliárd forint uniós forrást is megpályáztak és nyertek. Működésükkel kapcsolatban hangsúlyozta: hulladék- és selejtmentes. Mindent újrahasznosítanak. Terveikben két újabb gyártóüzem létrehozása is szerepel.

 

Termékei arcának a cég Nagy László szegedi származású, kétszeres BL-győztes, 199-szeres magyar válogatott kézilabdást választotta, akivel – mondta az ügyvezető – megegyeznek a magas színvonalú munkáról, sportról alkotott elképzeléseik.


Maximalizmusát hangsúlyozta a magyar és spanyol bajnok terméknagykövet is, amellyel csapatának teljesítményéhez hozzájárul, miközben a családjának is a legjobbat igyekszik nyújtani. A szegedi céggel és a termékeivel először a Balatonnál épülő házuk révén került kapcsolatba.


Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester köszöntőjében kiemelte, több nagyvállalkozás és sok kis cég mellől hiányoznak Szegedről a középvállalkozások. A Bodrogi Bau ezt a nagyságrendet érte el negyedszázados tevékenysége során. B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő kiemelte, az az uniós támogatási forrás, amelyből a cég részesült, a munkahelyteremtés mellett a gazdaságfejlesztést segíti. Ebből a keretből a megyei és szegedi cégek az országos átlagon felül nyertek el. Jelenleg 342 győztes vállalkozás kap innovációs támogatást Szegeden. Ezek összesen 115 milliárd forintos beruházást valósítanak meg közel 93 milliárdos támogatással.


Az ünnepség végén Kondé Lajos, a Szeged–Csanádi Egyházmegye pasztorális helynöke áldotta meg a gyártócsarnokokat és a vállalkozás dolgozóit.



Korábban írtuk:

Átadták a Bodrogi Bau  Kft. nyílászáró- és hőszigetelőanyag-üzemét Szegeden, a több mint  egymilliárd forintos fejlesztés költségeiből csaknem 500 millió  forintot uniós támogatásból finanszíroztak.    


Bodrogi Csaba, a cég értékesítési vezetője elmondta, az  1996-ban alakult vállalkozás korábban hőszigetelőanyagok, alumínium  nyílászárók és szerkezetek kereskedelemével, beépítésével  foglalkozott. A gazdasági környezet változása tette lehetővé, hogy  a cégcsoport szegedi telephelyén egyéves fejlesztéssel e termékek  gyártóbázisát is kialakítsa.

 

Az üzem két korábban üresen álló, 1200 négyzetméteres  alapterületű, a projekt részeként felújított csarnokban kapott  helyet, ahol teljes kapacitás mellett 40-50 alkalmazott dolgozik  majd. 

Átadták a Bodrog Bau új üzemét - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


A hőszigetelőanyagokat hazai piacon fogják forgalmazni, az  alumínium nyílászárók és szerkezetek egy részét pedig exportálják,  főként Ausztriába és Németországba - mondta Bodrogi Csaba. A Bodrogi Bau cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag  kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási,  -eladási, -kezelési tevékenységgel foglalkozik. Tulajdonosként  asztalosüzemet működtet, a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az  Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő  hálózatnak.  


A cégcsoport 2016-ban mintegy 6 milliárd forintos árbevételt  ért el, az új üzem beállásával ez 8-10 milliárd forintra nőhet. A  csoport csaknem 250 embernek ad munkát, a fejlesztésnek  köszönhetően a foglalkoztatotti létszám 270-300-ra nő - közölte az  értékesítési vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!