Szeged és környéke

2017.11.10. 11:29

Jazz két napon át: ma indul a Szegedi Jazz Napok az IH-ban

Elkezdődik a Szegedi Jazz Napok: ma és holnap este a műfaj külföldi és magyar tehetségei is fellépnek az ifjúsági házban.

Munkatársunktól

A kétnapos koncertsorozatot a fiatal szegedi énekesnő, Hajdu Klára kvartettje nyitja fél nyolckor – az együttes ötvözi a jazzt, a populáris zenét és saját elképzeléseiket. Utánuk az „új magyar szupergroup", a Bacsó Kristóf Quartet lép fel az IH-ban. A pénteki sztárvendég Harold Mabern, a hard-bop egyik legjelesebb zongoristája, akinek pályája az ötvenes évektől ível egyre feljebb.


A hetvenes évek elejének meghatározó zenekara, a Rákfogó két új taggal kiegészülve ismét a rajongóik elé áll szombaton fél nyolctól. A következő fellépő a Binker & Moses nevű brit formáció: Binker Golding szaxofonos és Moses Boyd dobos. A tehetséges fiatalok a szigetországban már minden elérhető díjat elnyertek, Magyarországon szombat este játszanak először. A fesztivál utolsó fellépője Cyrus Chestnut triója – a Carnegie Hall bigbandjének rendszeres szólistája az európai kontinensen is ritka vendég, nálunk holnap fog debütálni.


A programokra napijegyet lehet váltani: pénteken 3500, szombaton 4500 forintért lehet végighallgatni a Szegedre érkező jazzlegendákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!