2017.12.08. 15:34
Adventi csokoládémanufaktúra a Dóm téren
Adventi Csokoládémanufaktúrát rendeznek be a Szegedi Karácsonyi Hetek szervezői a Dóm téren, a két napos csokikészítő show keretein belül mennyei finomságokat készíthetnek és kóstolhatnak a résztvevők.
A programok szakmai atyja Vanya Gábor chocolatier lesz, aki a forró csokitól a bonbonon át a trü felig az összes kézműves csokoládé-variáns készítését megmutatja a vendégeknek.
"A Mesés Kastély bejáratánál felépített manufaktúrában csakis csúcsminőségű be lga alapanyagokból dolgozunk, viszont olyan trükkökkel, fortélyokkal, amelyek otthoni környezetben, az ünnepekre készülve is használhatóak"
- fejtette ki a belga Callebaut akadémián végzett mester, aki szerint a kézműves csokoládé mára nem egy szűk elit réteg kiváltsága, hanem az átlag ember hétköznapi luxusa, melyet mindenki megérdemel. Az interaktív show-ba csomagolt workshop pénteken és szombaton 16:00-20:00 között várja a szegedi Gombóc Artúrokat, pénteken a program az otthon, a Mikulásjárásból megmaradt alapanyagokból is elkészíthető finomságokra fókuszál, szombaton pedig egy extrém alapanyagokkal dolgozó szaloncukor őrület várja a szegedieket.
Péntek 16:00-20:00
forró csoki
trüffel
csokitallér
csokikrém
Szombat: 16:00-20:00
Kézműves szaloncukor workshop: aszalt szilvás fahéjas csokoládékrémből marcipános kandírozott narancsos
ananászos fehér csokis