Szeged és környéke

2017.12.08. 19:38

Bányamérnök készít csokoládét a Dóm téren

Kérte a közönséget, találják ki az eredeti szakmáját: nem valószínű, hogy sikerült volna.

A. T. J.

Péntekre és szombatra adventi csokoládémanufaktúrát rendeztek be a Szegedi Karácsonyi Hetek szervezői a Dóm téren, a Mesés kastély bejáratánál, ahol már tegnap délután sokan várták a Vanya Gábor chocolatier által elkészített első édes fogást, a forró csokoládét. Ezzel a Mikulás után megmaradt csokimikulások hasznosíthatóságának egyik módját mutatta be a szakember.

 

Bányamérnök készít csokoládét a Dóm téren - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


De még mielőtt az érdeklődők belekortyolhattak volna az italba, a Belgiumban végzett mester munka közben azt a feladványt adta, hogy a közönség találja ki, mi az eredeti szakmája.

 

– Bányagépészmérnök vagyok, de még a diploma előtt elvégeztem a tanfolyamot Belgiumban. A csokoládékészítés számomra szerelem volt első látásra. Van, aki horgászni jár, vagy kocsmába, én csokoládét készítek – mesélte.

Persze közben fontos szakmai tudnivalókkal is gazdagodtak az érdeklődők, például hogy milyen fontos a jó minőségű tejszín és a legalább 86 százalékos zsírtartalmú vaj használata. Péntek délután Pataki Ferenc színművész és lánya, Noémi segítségével előbb forró csoki, majd trüffel, csokitallér, végül csokikrém készült. Szombaton ugyanitt ismét 16 és 20 óra között várja az édesszájúakat a csokimester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!