Szeged és környéke

2017.12.17. 20:18

Fellobbant a harmadik adventi láng a Dóm téren - fotók

A harmadik gyertyát Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Joób István, a Hit gyülekezete vezető lelkésze gyújtotta meg az óriási adventi koszorún.

A Fogadalmi templom előtt felállított óriás adventi koszorú harmadik gyertyáját Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Joób István, a Hit gyülekezete vezető lelkésze gyújtotta meg vasárnap.

 

Fellobbant a harmadik adventi láng a Dóm téren - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette


Szabó Sándor arról beszélt, a karácsonynak két üzenete van. Az egyik a számvetés, mely ha megtörténik, meg lehet határozni céljainkat. A másik pedig az, hogy nem lehet erős az a nemzet, ahol a lakosság harmada nélkülöz. Ha felemeljük a rászorulókat, az ország csodákra lesz képes.


Joób István pedig arra emlékeztetett, hogy bár a többségnek nem hordoz spirituális örömöt, karácsonykor olyan születésnapot ünneplünk, mely mindannyiunkat felemelő érzéssel tölt el. Hozzátette: ez a szeretet ünnepe és akkor is szerethetünk, ha bennünket nem szeretnek.


A beszédek előtt és között Balogh Ferenc, a Hit gyülekezetének szólistája énekelt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!