Szeged és környéke

2019.01.16. 13:01

A régit leszerelték, újat még nem helyeztek ki: még mindig nincs pénzfelvevő automatájuk a ruzsaiaknak

Ruzsa - Októberben szerelték le a pénzfelvevő automatát Ruzsán, bár a bank azt ígérte, decemberben felszerelik az új helyre, mostanáig ez nem történt meg.

H. E.

November végén megírtuk, hogy október 26-a óta nincs pénzfelvevő automata Ruzsán. Tavaly szeptemberben kezdték el annak az épületnek a felújítását, ahol el volt helyezve az ATM. Az üzemeltető bank ezt leszerelte, és megígérte, hamarosan új berendezést helyeznek ki. Novemberben arról írtunk, hogy Sánta Gizella polgármester közösségi oldalán is közzétette, mindent megtesz azért, hogy ne kelljen a környező településekre, Üllésre vagy Zákányszékre utazniuk a lakosoknak azért, hogy pénzükhöz jussanak. A polgármester még nyáron telefonon, majd szeptember 14-én írásban kereste fel az OTP Bankot, a cég azonban – elmondása szerint – nem tudta a munkálatait úgy szervezni, hogy elvégezzék az áthelyezést. Novemberben viszont megígérték: december első heteiben az önkormányzat által kijelölt Fincsi Terasznál elhelyezik a bankjegykiadó automatát – írtuk korábban.


Ez azonban máig nem történt meg. A település vezetője január 9-én ismét levélben fordult a pénzintézethez.

– Engem is felháborít, hogy a telefonos tájékoztatás alapján ígért határidőre nem valósult meg az ATM áthelyezése. Azóta többször is telefonáltam az OTP-nek, de mivel nem jutottunk előrébb, levelet írtam az illetékesnek – mesélte a polgármester. Hozzátette: a helyieknek és a környező települések lakosságának fogytán van a türelme, hiszen az ATM hiánya a napi életvitelüket nagyon megnehezíti.

Várhatóan néhány hét múlva újra lesz pénzfelvevő készülék a településen, a Fincsi cukrászdánál.

Várhatóan néhány hét múlva újra lesz pénzfelvevő készülék a településen, a Fincsi cukrászdánál.

Január 10-én mi is megkerestük e-mailben az OTP Kommunikációs és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályát, megkérdeztük, mi az oka annak, hogy az ígéretek ellenére még mindig nincs kihelyezve pénzfelvevő automata.


Sánta Gizella közben arról tájékoztatta lapunkat, a cég tervezője már járt a településen, a terveket jóváhagyta az önkormányzat, így bíznak benne, hogy hamarosan ismét pénzükhöz tudnak jutni a ruzsaiak.


Tegnap, lapzártánk előtt megérkezett az OTP válasza is, amelyben az állt, hogy a ruzsai ATM telepítési folyamata engedélyeztetési szakaszban van. Várhatóan néhány hét múlva újra lesz pénzfelvevő készülék a településen, a Fincsi cukrászdánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!