Szeged és környéke

2019.04.30. 12:08

Apránként újítják föl a Szegedi Csillagvizsgálót

A legutóbbi részfelújítás után az előző hétvégén nyitott újra az intézmény.

T. R.

– 2017 júliusában szerveztünk egy jótékonysági estet, az ott összejött 130 ezer forinttal vágtunk bele az égetően szükséges felújítási folyamatba. Apránként, több részletben végeztük, ahogy összejött rá valamennyi pénz. Ilyenkor kéthetes időszakokra bezártunk – mondta el kérdésünkre Barna Barnabás, az SZTE Csillagvizsgáló munkatársa. A legutóbbi részfelújítás után az előző hétvégén nyitott újra az intézmény. 


Az idén 27 éves Kertész utcai csillagvizsgáló a jegybevételekből és az SZTE TTIK évi 200 ezer forintos támogatásából gazdálkodik, szűkösen. 


Az összegyűlt pénzekből az elmúlt közel két évben sikerült elvégezniük az előadóterem vakolását, új projektort, vetítővásznat és plakátokat szereztek be, elvégezték a kertrendezést, kicserélték az előadóterem székeit és a vizesblokkot is kijavították. A munka itt nem áll meg: hamarosan hozzáfognak a kupola padlózatának felújításához, amire már megvan a kellő forrás.


Hogy a munkák miatt pontosan mikor számíthatnak a látogatók újabb időszakos bezárásra, a csillagvizsgáló Facebook-oldaláról lehet tájékozódni naprakészen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!