Szeged és környéke

2019.05.11. 16:59

Közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét rendezték Szegeden - Fotók

A Közlekedési Kultúra Napja keretében megtartott verseny célja a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelése, illetve ezen ismereteik bővítése.

Munkatársunktól

 – Kiemelt feladatunk a közlekedők megszólítása már a legkisebbektől kezdve. Az ő esetükben természetesen játékos formában történik a balesetmentes közlekedés oktatása. Ma Csongrád megye hat rendőrkapitányságának illetékességi területéről 26 gyerek teszi próbára tudását és ügyességét, hogy a legügyesebb fiú és lány Csongrád megyét képviselje a május végi tatabányai országos döntőn – mondta Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály Balesetmegelőzési Bizottságának titkára.

 

Közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét rendezték Szegeden. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Szombaton rendezték meg a Szegedi Rendőrkapitányság épületében a a „Ki a mester két keréken?" közlekedésbiztonsági verseny megyei döntőjét. A Közlekedési Kultúra Napja keretében megtartott verseny célja a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelése, illetve ezen ismereteik bővítése, ezáltal egy kedvezőbb közlekedési morál kialakítása.


A teszt kiköltése után kerékpárral szlalomozni kellett, de volt rázató palló is, ahol az egyensúlyérzéküket tesztelhették a gyerekek és szűkülő bója sor közt is át kellett haladniuk úgy, hogy nem tették le a lábukat, nem érinthették a bóját, mert ezekért hibapont járt. Lányok közül az első helyezett a Ruzsai Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja, Szűcs Réka lett. A fiúk közül pedig Lippai Marcell végzett az első helyen, aki a Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskolába jár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!