Szeged és környéke

2019.05.30. 19:15

Speciális takarókat kapott a koraszülöttosztály

A koraszülöttek fejlődését segítő speciális eszközöket adományozott a Korábban Érkeztem Alapítvány a szegedi gyermekklinikának.

Az alapítvány a Richter Gedeon Nyrt.-től kapott 4 millió forintos felajánlásból vásárolt speciális textíliákat a perinatális intenzív centrum (PIC) számára. Ezeket csütörtök délután adták át az intézménynek. Az itt dolgozó szakemberek februárban a speciális Fine képzésen sajátítottak el olyan módszereket, amellyel a koraszülött babák hatékonyabb fejlődését segíthetik. Mostantól a módszer angol alapítójának, Inga Warrennek termékeit is használhatják az osztályon. Így például olyan antibakteriális inkubátor takarókat, amelyek zaj- és fényszűrő tulajdonságokkal bírnak. Érkeztek speciális fészkek, kilinkai használatra és olyan plédek is amelyekből fészek hajtogatható. Bereczki Csaba a gyermekklinika vezetője elmondta rövidesen új épületbe költözik a koraszülött intenzív osztály, ezek az eszközök pedig javítják a kicsik és szüleik komfortérzetét. Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója kiemelte már több éve támogatják az alapítványt, tudják hogy mindent fillért a lehető legjobban használnak fel.


A koraszülöttek fejlődését segítő speciális eszközöket adományozott a Korábban Érkeztem Alapítvány a szegedi gyermekklinikának.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!