Szeged és környéke

2019.06.03. 21:40

Ötvenöt éves Kecskés-telep szíve - galéria

Fennállásának 55. évfordulóját ünnepli a Fekete István Általános Iskola. A születésnapot jubileumi gálával köszöntötték.

Timár Kriszta

Jubileumot ünnepel a Fekete István Általános Iskola: 55 éves a Kecskés-telepi intézmény. A születésnapot évzáró gálaműsorral köszöntötték, amelyen egykori diákok és más iskolák igazgatói mellett jelen volt [namelink name="B. Nagy László"] országgyűlési képviselő, [namelink name="Plesovszkiné Ujfaluczki Judit"] tankerületi igazgató és [namelink name="Kardos János"], az önkormányzat Humán-közszolgáltatási Iroda Művelődési Osztályának osztályvezető helyettese.


Ünnepi beszédében [namelink name="Kispéterné Kotogán Erzsébet"] igazgató visszaidézte: a régi iskolát még 1928-ban adták át, ahol nehéz körülmények között, víz és gáz nélkül tanítottak. Mégis ez lett az a hely, ami összekovácsolta a városrész lakóit.

Ötvenöt éves Kecskés-telep szíve. Fotó: Kuklis István (galéria)

Aztán 1964-ben felépült a ma ismert épület, amely a korábbinál nagyobb és modernebb volt, és ahol több generáció felnevelkedett azóta. Kiemelte: 1989 óta az iskola mozgásukban akadályozott diákokat is fogad. Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató Kecskés-telep szívének nevezte az iskolát, amely a klebelsbergi hagyományokon alapulva ma már komplex nevelést biztosít.


– Boldog iskolaként és tehetségpontként a KLIK egyik büszkesége – tette hozzá.


Az ünnepségen az iskola jelenlegi és egykori diákjai adtak gálaműsort, amelyben zene, tánc és dráma is helyet kapott.


A régi iskolát még 1928-ban adták át, ahol nehéz körülmények között, víz és gáz nélkül tanítottak. Mégis ez lett az a hely, ami összekovácsolta a városrész lakóit. Aztán 1964-ben felépült a ma ismert épület.

Címkék#Kecskés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!