Szeged és környéke

2019.06.05. 19:52

Renoválják a Búvár-tó melletti kondiparkot - nyár végére újul meg - Fotó

Csörög, zörög, nyikorog és hiányos a legtöbb fitnesz eszköz a Búvár-tó melletti játszótéren, így hónapok óta senki sem használja azokat, pedig manapság egyre nagyobb teret nyer magának a kültéri sportolás.

K.A.R.

A városüzemeltetési bizottság mostani döntése szerint hosszú idő után most orvosolják a problémát. Mivel az eszközök javítása jelentős költséggel járna, ezért inkább újakat vásárolnak. Idén ilyen jellegű fejlesztésekre 75 millió forint áll rendelkezésre a város költségvetéséből, a mostani munkát 2 millió 928 ezer forintból valósítja meg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

 

Fotó: Török János

Fotó: Török János


Mint megtudtuk, az összegből az eszközök köré mulcs ütéscsillapító felületet alakítanak ki, illetve egyszemélyes gyaloglógépet, tripla forgó hasizom-erősítőt, dupla lábtológépet, dupla váll- és hátizom-erősítő lehúzógépet, sífutót és evezőgépet telepítenek a területre. A munka előreláthatólag augusztus végéig tart majd, tehát a nyáron még biztosan nem élvezhetjük az új gépeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!