Szeged és környéke

2019.08.04. 16:59

Ez az igazi veterán! 120 éves járművel is találkoztunk a szegedi belvárosban

Veterán járművek lepték el a hétvégén Szegedet. A motor-és autómatuzsálemek szombaton 120 kilométeres túrán vettek részt, ezzel is bizonyítva, hogy nem csupán szépek, de tökéletesen működőképesek is. Ez pedig több mint százéves autók esetében már meglehetősen nagy szó - és ilyenek is akadtak a mezőnyben.

Munkatársunktól

A találkozó legidősebb járműve egy 1912-es gyártmányú motor volt, az autók között pedig egy 1917-es Ford T. Ezeket és a többi, közel 150 veterán járművet vasárnap délelőtt közelről is meg lehetett csodálni, ugyanis kiállították őket a Széchenyi térre. Mint megtudtuk, ahhoz, hogy az ilyen öreg járműveket még használni lehessen, hetente 2-3 órát kell velük foglalkozni. Szinte minden esetben a tulajdonosok azok, akik bütykölgetik ezeket, sőt az eredeti állapotú, sokszor meglehetősen lerobbant kinézetű darabokat leginkább saját kezűleg újítják fel. A téren a sok csillogó jármű mellett volt néhány kevésbé elegáns megjelenésű darab is – ezek még fazonírozás előtti állapotukat mutatták. A szervezők azonban úgy fogalmaztak, ők a kopott autókat és motorokat is szépnek látják, ugyanis ez is arról árulkodik, hogy eredeti darabokról van szó.

Közel 150 veterán jármű lepte el a belvárost. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!