Életstílus

2014.08.24. 20:34

Farkasházi Réka vakációról, Anyakanyarról

Blogtéma - Örökbefogadás – beszélnek róla, bevált zöld citromos sajttortájuknak a receptjét is megosztják, de az aktualitások között arról is olvashatunk, hol rejtőzik a Balaton mellett igazi édenkert. Farkasházi Réka és Gubás Gabi kétgyermekes színművészek Anyakanyar című blogján több tucat hasonlóan érdekes téma várja nem csak az anyukákat.

Kancsár Tímea

– Amikor elkezdtük a blogot, megpróbáltuk belőni a célközönséget, de arra nem is gondoltunk, hogy ilyen széles lesz az olvasótáborunk úgy a kismamák körében, mint a nagymamák között – avat be [namelink name="Farkasházi Réka"], és elmondja: Gabival, elhatározták, hogy amiről beszélnek, arról biztosan őszintén szólnak majd. – Amikor megszületett az első gyermekem, Beni, írtunk egy babaszakácskönyvet a barátnőmmel, Veronikával. Akkor szembesültem azzal, hogy a kisebb településeken élő anyukák egészen más gondokkal küzdenek, mint mi Budapesten. Érdekes volt tapasztalni, hogy mennyi mindenről nem beszélnek, mert mondjuk tabu, és esetenként milyen kevés információ jut el hozzájuk bizonyos témákban – tudjuk meg Rékától.

A hónap elején véget ért a Szuperhős rajz- és meseíró pályázatuk, amellyel a TEVAgy a Hős! kezdeményezést kívánták támogatni. A program az újraélesztés oktatását tűzte ki célul. Rékát ennek kapcsán arról is faggattuk, hogy számára mikor vált fontossá a témán belül is a csecsemő-életmentés. – Ebbe az egészbe fokozottan akkor merül bele az ember, amikor gyereke születik, addig bele sem gondolunk, hogy mekkora felelősség hárul ránk. Mikor hazamentem a kórházból, és a kezembe kaptam azt a törékeny kis testet, akkor szembesültem én is mindezzel – meséli Réka, akit arról is kérdeztünk, hogyan telt a vakációja gyermekeinek, a tízéves Benjáminnak és az ötesztendős Rebekának.

Farkasházi Réka gyermekeivel, Benivel és Rebekával.

Farkasházi Réka gyermekeivel, Benivel és Rebekával.
– Beni azt szerette volna, ha a vakációt az első naptól az utolsóig vidéken, a nagyszülőknél töltjük. És, mivel Cegléd nincs messze Budapesttől, ez nagyjából így is történt. Öt-hat napig otthon voltak a nagyszülőknél, azután mi is hazamentünk, és onnan ingáztunk a fővárosba. Egy hetet töltöttünk együtt Sopronban, ahol vak és gyengén látó gyerekek táboroztak, nekik állítottam össze zenés drámajátékot, és koncertet adtam. Majd egy hétig Szegeden voltunk, ahol a Pinceszínház szervezésében táboroztattam hátrányos helyzetű gyerekeket. Majdnem mindenhol volt egy kicsi munka és jó sok pihenés. Kis időt külön töltöttek a gyerekek, amikor Rebeka pár napra Szegedre utazott. Nagyon édesek voltak, ahogyan búcsúzkodtak!

– Az igazi nagy családi nyaralásról nemrég jöttünk haza, Toscanában voltunk, ahová a nagymamákkal, nagypapákkal és unokatestvérekkel együtt utaztunk. Fantasztikus volt így együtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!