Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

100 éves Gizike néni

Szerdán ünnepelte 100. születésnapját Négyesi Imréné Gizike néni, akit Solymos László alpolgármester is felköszöntött.
Négyesi Imréné, Gizike 1913. június 19-én született Szentesen egy polgári család egyetlen gyermekeként. Már kisgyermekként megtanult táncolni, úszni így a mozgás iránti igénye korán kialakult, ami végigkísérte életét. Elemi és polgári iskoláit Szentesen végezte. Fiatalon ment férjhez Négyesi Imréhez, aki főmérnökként dolgozott a Vízügynél.

A II. Világháborúban férjét Budapestre vezényelték. Gizike vele utazott. A háború időtartama alatt, amíg férje katonai szolgálatot teljesített, Budapesten éltek. Számtalanszor fordult elő, hogy hetekig pincébe kellett meghúzniuk magukat. Sok szörnyűségnek voltak szemtanúi.

Szerdán ünnepelte 100. születésnapját Négyesi Imréné Gizike néni.
Szerdán ünnepelte 100. születésnapját Négyesi Imréné Gizike néni.

Az 50-es évek elején költöztek Szegedre, mivel férjét a városba helyezték: a Vízügyi Igazgatóság igazgató főmérnöke lett. Gyermekük nem született. Férjével boldog házasságban éltek, sokat kirándultak az ország különböző pontjára, sokat jártak társaságba, színházba, és sok barátjuk volt.

Férje halála után bejárta világot barátnőivel. Életére az állandó mozgás a sport szeretete volt a jellemző. Tavasztól őszig a Szuéban, ősztől télig az Anna fürdőben naponta 1 órát úszott. Ezt a szokását 5 éve szakította meg. Hite szerint, a betegségeket meg kell és lehet előzni. Gizike háziorvosa – dr. Beck János – heti rendszerességgel jár a köszöntötthöz már kb. 30 éve.

Minden nap télen és nyáron is több órát tölt a friss levegőn, otthona kertjében lévő eperfa alatt kedvenc cicáival. Minden este Tv-t néz, beszélget, zenét hallgat gondozza virágait. Gizikének gyermekkora óta kivételes kapcsolata volt az állatokkal. Volt több kutyájuk, galambjuk, később cicái. A mindennapokban unokahúga segíti.

Gizike szerint a hosszú élet titka a sok mozgás, a jókedv, az élet és az emberek szeretete.

Olvasóink írták

  • 2. benzy 2013. június 20. 08:58
    „Isten éltesse sokáig Gizi nénit!:) ...aki minimum 30 évet azért simán letagadhatna!:)”
  • 1. mazso. 2013. június 19. 15:58
    „Boldog születésnapot kívánok! Még sokáig legyen közöttünk! Gratulálok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gyerek lelkéről is árulkodik, amit rajzol

A kézírás sokat elárul az emberről: megtudhatjuk belőle, mi lakozik a lelkében, mit szeret és mitől… Tovább olvasom