Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

100 milliós csalással gyanúsítják az ügyvédet

Szeged - Csalással és sikkasztással gyanúsítanak egy ismert szegedi ügyvédet, szerdán őrizetbe vették a Bács megyei nyomozók. H. János ellen heten tettek feljelentést, az általa okozott kár meghaladja a 100 millió forintot. Már két héttel ezelőtt kizárták a Szegedi Ügyvédi Kamarából.
Csalás és sikkasztás gyanúja miatt őrizetbe vették H. János neves szegedi ügyvédet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói szerdán. A 46 éves jogász különböző ügyekben többször megszólalt lapunkban is, többek között ő volt néhány éve a Virág cukrászda tulajdonosának jogi képviselője.

H. János ellen eddig hét feljelentés érkezett, az általa okozott kár eléri a 100 millió forintot. Az egyéni ügyvédként praktizáló szegedi férfi a gyanú szerint ügyfeleitől, magánszemélyektől, illetve gazdasági társaságoktól ügyvédi letétként vagy befektetési céllal különböző összegű készpénzt vett át, amit nem fizetett vissza.

További sértetteket keresnek

A nyomozás eddigi adatai szerint az ügynek további, főként Csongrád megyei sértettjei lehetnek. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya ezért mindazok jelentkezését kéri, akik letétjük kapcsán, vagy befektetési céllal kerültek kapcsolatba az ügyben érintett H. János ügyvéddel, és pénzüket eddig nem kapták vissza. A sértettek jelentkezését a 06-76/513-325-ös telefonszámon várják. A nyomozók kezdeményezték H. János előzetes letartóztatását is, de erre tegnap még nem került sor.
Hogy pontosan kik tettek feljelentést az ügyvéd ellen – köztük egy Csongrád megyei gazdasági társaság –, azt Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a nyomozók kérésére nem árulhatta el. Úgy tudjuk, hogy olyan is van a feljelentők között, aki egymaga 30 millió forintot adott H. Jánosnak.

Az ügyben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságot jelentett be az Országos Rendőr-főkapitányságnál, mert korábban sokszor dolgoztak együtt az ügyvéddel. Az ügy lefolytatására ezért jelölték ki a Bács megyei nyomozókat, akik szerdán őrizetbe vették, majd Szegedről Kecskemétre szállították H. Jánost.

– Az ilyen ügyek az egész ügyvéd társadalom megítélését negatívan befolyásolják – mondta lapunknak Kertész József. A Szegedi Ügyvédi Kamara elnökétől megtudtuk, hogy H. Jánost már két hete kizárták a Szegedi Ügyvédi Kamarából. – Irodájának bérbeadója jelezte, hogy bérleti díj híján nem biztosítja tovább volt kollégánknak a helyiséget. Ekkor még sikerült beszélnem vele, de nem adott megnyugtató választ ügyei rendezésére. Mivel később az e-mail címe és a telefonszáma is megszűnt, a kizárás mellett döntöttünk – magyarázta Kertész József.
Az elnök azt is elmondta, hogy hivatalos értesítést ebben az ügyben még nem kapott a Bács megyei nyomozóktól.

– Ahogy ez megtörténik, fegyelmi eljárást indítunk ellene, amit a jogerős ítéletig a szabályok szerint felfüggesztünk – mondta a kamarai elnök.

Tavaly kitüntették

A Magyar Jogász Egylet a csalással és sikkasztással gyanúsított szegedi ügyvédet, az egylet Csongrád megyei szervezetének vezetőségi tagját – aki kamarai kizárása miatt egyleti tagságát sem tarthatja meg – tavaly „több évtizeden át végzett eredményes, sokoldalú, a szervezet életét segítő és jelentősen befolyásoló szervező munkája elismeréseként" emlékéremmel tüntette ki a Parlamentben.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. csakegyalampolgar 2009. november 21. 08:34
  „"Holló hollónak nem vájja ki a szemét"
  " Kéz kezet mos".....

  és egyéb aranyköpések vonatkoznak az ügyre!!!”
 • 25. Felhőfejes 2009. november 20. 19:03
  „21. varadipal-nak:
  Volt erről egy külön fórum is - egyre aktuálisabb lesz, íme:

  http://www.delmagyar.hu/forum/egyenlobbek_az_egyenloknel_-_ugyvedek_es_orvosok_adonemfizetese/24/2003056/?action=kifejt”
 • 24. kerdeses 2009. november 20. 18:45
  „for hause kft?
  email cím: kerdes6@freemail.hu
  hasonló a téma....”
 • 23. mustafa 2009. november 20. 17:28
  „Nem értem miért nem Bakos András újság"író"írta a cikket úgy hallottam elég közelről ismeri az "Üyvédet"?!
  Hol volt eddig a kamara?Mikor ellenörizi az ügyvédek munkáját?”
 • 22. Lutetia 2009. november 20. 16:02
  „11. Egyetértek. Csak azt nem értem, miért hívja magát az Orvosi Kamara kamarának.
  12. Nem, nem így akartam folytatni. Ugyanis a többi szakmának (tudtommal) nincs kamarája, vagyis olyan testülete, amelynek az volna a feladata, hogy kivesse a szakmából azokat, akik szégyent hoznak a szakmára. Az orvosoknak viszont van kamarája, de az sajnos köszönőviszonyban sincs az ügyvédi kamarával.”
 • 21. varadipal 2009. november 20. 13:20
  „Az ügyvédi kamara komoly ellenőrző tevékenységet is folytat a tagok tevékenysége felett.Még kemény etikai kódexük is van. A Pál utcai fiuk-ban Molnár Ferenc a tanárral betiltatta a gittrágást és a Gittegyletet.
  Ez a kamara legalább olyan hasznos. Ki a fene ellenőri az egyéni ügyvédek és munkaközösségek letét kezelését?
  Talán az ügyvédek nem hallottak a számviteli törvényi fegyelemről? A Pénzügyőrség és az APEH nem meri ellenőrizni az ügyvédek számviteli fegyelemsértéseit? Legalább annyi bírság beszedhető lenne, mint a kuktában pálinkát főző Juliska nénitől, vagy a piacon számla nélkül szőlőt áruló Pista bácsitól.”
 • 20. Felhőfejes 2009. november 20. 12:27
  „De mi lesz azokkal a szegény sértettekkel,
  akik esetlegesen nem adózott jövedelmet adtak át neki valamilyen célból?
  Ők hol jelentkezhetnek?
  Vagy megvárják, míg kijön?
  Félreértés ne essék: én egyik felet se sajnálom...”
 • 19. Mathiasking 2009. november 20. 11:00
  „http://szegediugyvedikamara.hu/info/index.php?option=com_content&task=view&id=16&Itemid=35

  T. Kiss Gábor Gergő újságíró: Mennyit kapott illetve ki utasította a cikk átfésüléséhez? Tudja ezt nevezik, számomra legalább is, korrupt, megvesztegethető és gyáva újságírónak.”
 • 18. babocska 2009. november 20. 10:39
  „A kamara c sak védi a mundér becsületét,mert ha valamelyiküket okirathamisitásért elmarasztalják ,tovább praktizálhat.Meg melyik kétes lakásmafiás ügyletekben van és ég a talpa alatt nagyon a családja gondnokság alá helyezteti papiron,hogy ne keljen fizetni a megkárositottaknak.Hát kérem nem volt szellemi tudatában,hogy mit is cselekszik?.Na ennyit a drágalátos ügyvédekről.Akiket enged a kamara még dolgozni.! A kaszinózás drága dolog,nem mindenki nyerő aki oda beteszi lábát.Ott csak bukni lehet,annak nyerő aki üzemelteti.Volt itt már olyan eset is a városban,hogy a letétbe lerakott pénzt előbb lekötötte saját magának kamatozni,s azután fizette ki,na de kamat nélkül,többszöri követelésre.Annyit kérnek el ,az egyiknél egy olyan levél beadása húszezer,mig a másiknál csak ötezer.Meg kell nézni nagyon,hogy kivel kezd az ember.”
 • 17. Darkman 2009. november 20. 09:58
  „Elég lenne egy ilyet kivégezni. A többi talán már meggondolná, hogy az élete, vagy a pár száz milla fontosabb.
  De sajnos eltörölték a halálbüntetést.”
 • 16. Pinaman 2009. november 20. 09:12
  „Huje jogaszgyerek , gondolta jo buli lesz!”
 • 15. alizka 2009. november 20. 09:08
  „Tegnap valaki írta, hogy kaszinózni látták többször. Nem lehet, hogy szenvedélybeteg lett? Persze ez akkor sem mentség, csak nagyon le vagyok döbbenve rajta, régebben ő intézte a cég ügyeinket, nem ilyennek ismertem, sőt egy teljesen korrekt, egyszerű embernek.”
 • 14. Kaev79 2009. november 20. 09:00
  „Sajnos az a baj,hogy akkor megyünk ügyvédhez amikor baj van,és ezt nagyon sok ügyvéd ki is használja!Igérnek minden jót,amit csak az ügyfél szeretne,felmarkolják a pénzt,és nem tesznek utána semmit!Nem a cikkben szereplő ügyvéd az egyetlen a megyében,csak pont most Ő bukott meg!Sokan azt gondoljuk,minek jelentsünk fel ügyvédet,úgyis csak falba rugunk!De talán mégsem?Nekünk is volt problémám egy csm.-i ügyvéddel!Kifizettünk 550000Ft-ot,hogy végig viszi az ügyet!I.fok elött voltunk még,mikor rájöttünk,hogy semmit nem tesz az ügyben,sőt a tárgyalásokra is nehézkesen ment,v. a jelöltjét küldte!Már azóta másik ügyvédünk van,de pénzt vissza nem adott!Papírt is írtunk!Lehet,hogy Ő is erre a sorsra jut?”
 • 13. KamuNeni 2009. november 20. 08:46
  „Nem csalt az egyaltalan hanem csak az allami vezetoknek a peldajat kovette.”
 • 12. hu00043 2009. november 20. 08:44
  „Valamint a tisztességtelen tanárt, a tisztességtelen mérnököt, stb, stb. Ugye igy akartad folytatni Lutetia?”
 • 11. hu00043 2009. november 20. 08:42
  „Mert nincs értelme. Az orvosi kamara egy funkcio és hatáskör nélküli nulla”
 • 10. Lutetia 2009. november 20. 08:26
  „A tisztességtelen ügyvédet, ha kiderül a turpisság, kizárják az Ügyvédi Kamarából. A tisztességtelen orvost miért nem zárják ki az Orvosi Kamarából, ha szabályt szeg?”
 • 9. szegedix 2009. november 20. 07:40
  „Bizalmi munkakör. Sokkal szigorúbban kellene büntetni , mint más csalót. Be kell csapni a börtönbe a cigányok közé. <moderálva> csinálnak bekőle. Megérdemli.”
 • 8. frakk 2009. november 20. 07:25
  „Röhej, h az elmúlt évben még ki is tüntették. Keményen lenyúlta a gyengébb védtelen ügyfeleit.Sokszor szemtől szembe letagadta a már felvett előleget, tehette hiszen papírt sosem adott. Akiről megérezte, hogy kiszolgáltatott avval nagyon szemét módon elbánt. Előfordult , hogy belökte a tárgyalásra a védencét, ő maga meg hirtelen elfoglaltságra hivatkozott .Ezt több alkalommal eljátszotta. Valószínűleg összejátszott a másik fél ügyvédjével.
  Az Újszegedi barátnő sokba került neki , és az új Volvó.”
 • 7. gedeon 2009. november 20. 07:00
  „2., 4. A tegnapi cikket a címoldalon az olvasott címszó alatt megtaláljátok.”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 éves a szegedi Dózsa-iskola

Szeged - Lékó Péter, Vajda Attila, Dékány Imre, Boncz Géza – ők is az idén 150 éves Dózsa… Tovább olvasom