Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

100 nap boldogság: önnek menne?

Vajon lehetséges 100 napig folyamatosan boldognak lenni? Erre a kérdésre keres választ egy interneten terjedő játék, amelyhez a világ bármely pontján csatlakozni lehet. Akik kipróbálták, állítják: színesebb lett az életük.
A világhálón tornádóként végigsöprő boldogság-kihívás, a #100happydays névre hallgató játék lényegében pofonegyszerű: a jelentkezőknek minden nap készíteniük kell egy képet és egy bejegyzést arról, hogy mi tette őket boldoggá aznap. Ezt a játék honlapján vagy valamelyik közösségi oldalon (Facebook, Twitter, Instagram) is megosztják, hogy nyoma maradjon a "boldog napjaiknak".

A napi boldogság adag szinte bármi lehet: egy találkozás egy baráttal, egy finom süti a közeli kávézóban, a hazaérkezés egy fárasztó nap után, vagy akár egy szívesség, amit egy vadidegennek teszünk.

100 nap boldogság: önnek menne? - GALÉRIA

Ćurčin Dukai Ágnes már a végén jár a játéknak: 95 nappal ezelőtt vágott bele a kihívásba. Mindig is hitt abban, hogy csak rajta múlik, milyen mederben folyik az élete. Amikor az egyik ismerősénél rátalált a a #100happydays-re, mindjárt tudta, hogy ezt neki találták ki. Izgatottan várta, hogy vajon a hétköznapokban is megtalálja-e azt, ami örömmel tölti el. - Az első időszakban meglepően könnyű volt a napi posztolás, ám a mozgalom lényege csak ezután mutatkozott meg. Csak egy bizonyos idő után éreztem azt, hogy mélyebbre kell néznem magamban ahhoz, hogy megtaláljam ezeket az apró, de nagyon fontos pillanatokat - magyarázza a játék lényegét.

A 28 éves anyuka a legboldogabb napjai között tartja számon azt, amikor megkapta álmai munkáját és a családjával együtt töltött időt. - Nagyon jó érzés minden nap keresni és meglelni az apró boldogságokat. Kicsit felnyitja az ember szemét, hogy mennyi mindentől lehet boldog, csak észre sem veszi. Bármikor belevágnék ismét! - jelenti ki határozottan. És hogy mit kapott a játéktól? - Sokat, nagyon sokat. Sokkal több ez, mint egy játék. Ez egy út, amit mindenkinek ki kellene próbálni ahhoz, hogy belássa, mennyire boldog is az élete valójában - mondja.

A játék honlapja szerint az emberek 71%-a, aki megpróbálta teljesíteni ezt a kihívást, elbukott. A legtöbbjük azzal az idokkal, hogy nem volt rá elég idejük. Baté Brigitta, a delmagyar.hu online valóságshowjának, az Opel C-Mobil Szépek Szépe 2012-nek a játékosa nem tartozik azok közé, akik könnyen feladják, a #100happydays-nek is a végén jár, a 91. napon tart.

100 nap boldogság: önnek menne? - GALÉRIA

- Az a remek a játékban, hogy nemcsak saját boldogságunkra figyelünk így oda sokkal jobban, de a környezetünket is mosolyra csaljuk. A Facebookra kiposztolt fotókat látva a barátaimnak, ismerőseimnek is vidámabb lett a napja. Legalábbis a hozzászólásaik ezt tükrözték - mondja nevetve.

Brigi mindjárt a játék elején, a 9. napon élte meg a legboldogabb napját: másfél év után láthatta újra a külföldön élő testvérét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Seszták: Nincs gáz, mert van gáz

Folyamatos a stratégiai gázkészlet feltöltése, Ukrajnából jön a gáz – jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter Algyőn. Tovább olvasom