Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

100. születésnapján köszöntötték Karácsonyi Lászlót

– Szédülök az örömtől – mondta újszegedi otthonában Karácsonyi László, akit kedden, 100. születésnapján köszöntöttek ismerősei, barátai és egykori kollégái.
Szeged önkormányzata nevében Solymos László alpolgármester és Kardos Jánosirodavezető okleveleket és ajándékcsomagot adott át a kerek évfordulón. Laci bácsi Hajdúszoboszlón született 1912. május 8-án. Nővérével és öccsével édesanyja nevelte őket, miután apja hősi halált halt.

Kiskunfélegyházán szerzett népiskolai tanítói oklevelet 1931-ben. A második világháborúban tartalékos tiszt volt, majd két és fél évet szovjet hadifogságban töltött. Matematika-fizika szakos tanítóként 17 évig Szeged-Alsótanyán elemi, majd általános iskolákban dolgozott, később Szegeden a Móricz Zsigmond Általános Iskolában és a Fő fasori Általános Iskolában tevékenykedett.

Solymos László is köszöntötte Karácsonyi Lászlót. Fotó: Karnok Csaba
Solymos László is köszöntötte Karácsonyi Lászlót.
Fotó: Karnok Csaba

40 évig tanított, azt mondja, jól boldogult a gyerekekkel. Mindig arra törekedett, hogy megértsék a tananyagot, és korrektségre, jókedélyre ösztönözte őket. 1974-től nyugdíjas, felesége csaknem húsz éve halt meg. Gyermekük nem született, de Ausztriában élő unokaöccse gyakran meglátogatja.

Laci bácsi számára elmaradhatatlan a napi két kávé, szívesen olvas, és nagyon kedveli a latin nyelvet. Mókus kutyájával és házvezetőnőivel tölti mindennapjait, lábfájdalma miatt a szobája ablakából figyeli a Bertalan híd forgalmát.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül a Belvárosi temető zebrája

Több évtizedes probléma oldódik meg heteken belül: épül a szegedi Belvárosi temető gyalogos bejáratához vezető zebra. Tovább olvasom