Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

10+1 dolog, amit utálunk Szegeden

Szeged - Te mit utálsz Szegeden a legjobban - kérdezi valaki a hétfő reggeli "jókedv" kellős közepén, mert én azt, hogy megint szétfagytam a városi buszon! Jó kérdés. Hamar kis csoport gyűlik össze, és érkeznek a válaszok.
Mindenki tud mondani legalább egy dolgot, ami nélkül jobban érezné magát Szegeden. Már az elején kiderül, hogy némileg hosszabb cikk készül majd, mint gondoltuk. Alighogy elkezdjük a beszélgetést Garai kolléga érkezik az asztalunkhoz: - Jól hallom? Arról beszélgettek, hogy mit utáltok Szegedben? Na, akkor vegyétek bele azt is, hogy a szegediek azt hiszik, hogy ez a város a vidék Budapestje... Én ezt utálom ebben a városban.

A vidék Budapestje

Idegesítő, gusztustalan és visszataszító az a fajta felsőbbrendűség, ahogy a szegediek a "gyüttmentekkel" - jelentsen ez bármit is - szemben viselkednek, ahogy gondolkodnak. Sok városlakó úgy gondolja, a térképek is úgy készülnek, hogy a kartográfusok ráböknek a papírra, és az "Ott van Szeged!" felkiáltás után köré rajzolják a világot. Pedig...

Eladók, pincérek

- Utálom Szegedben, hogy az eladók bunkók a vásárlókkal - mondja Anna. Az ember szinte fél hozzájuk szólni, mert szinte undorral válaszolnak. Egyszer például egy bálásruha-boltban nézelődtem, amikor az egyik vásárló kijött a próbafülkéből, és letette az eladó elé azokat a ruhákat, amiket nem akart megvenni. A középkorú eladónő ahelyett, hogy szó nélkül visszapakolta volna a cuccokat, hangosan rákiabált a a fiatal csajra, hogy "Tegye már vissza oda, ahonnan elvette!" Szegény lánynak kikerekedett a szeme. Hebegve válaszolta: "Nem emlékszem, honnan vettem el, és különben is sietek." Mire a nyanya: "Milyen szemtelen!"

A pincéreket is utálom - fűzi tovább a történetet Anna, akit láthatóan feldobott, hogy a sérelmeit meghallgatják. Legjobban az egyik Kárász utcai kávéház alkalmazottját, akitől egyszer tüzet kértünk a barátnőimmel. Odahozott az asztalhoz egy öngyújtót. Gondoltuk, mint minden más normális helyen, majd ha megyünk, visszaadjuk neki. Hát nem a számla végéhez csapta?! Hosszas vitatkozás után kifizettük, de azóta ha ő szolgál ki minket, attól tartunk, hogy bosszúból a kávénkba köp.

Kocsmák - Van-e élet a halál előtt?

Ha elkezd inni barátaival az ember Szegeden este 10-kor, de nem szeretné abbahagyni a kocsmák szokásos zárórája, azaz nagyjából éjjel 2 óra körül, nem sok helyre mehet. Nagyjából kétféle választása van. Vagy a nonstop alkeszkocsmák egyikét veszi igénybe, ha befér, vagy elmegy egy szórakozóhelyre. Ez utóbbi is csak "bulinapokon" lehetséges, átlagos hétköznapon nem. Arról nem beszélve, hogy valaki nem akar belépőt fizetni azért, hogy társaságban igyon és beszélgessen. Persze lehet otthon is inni...

Mondja el ön is!

A Tisza-parti megyeszékhelynek - ahogy az országos híradókban nevezik Szegedet - rengeteg szerethető oldala is van persze. Mi azonban a felsoroltak nélkül is el tudjuk képzelni a szegedi életet. Úgy sejtjük, olvasóinknak is megvan a véleményük a városról, amelyben mindannyian élünk. Ne habozzanak, mondják el!

Én azt viselem nehezen Szegeden, hogy egyetemközpontú. Nyáron két hónapig teljesen megáll az élet. Máshol, például Budapesten nyáron nyitnak a szabdtéri szórakozóhelyek, például a Zöld Pardon, itt Szegeden még a zárt helyek is bezárnak, csak pénteken és szombaton lehet elmenni szórakozni. Helyettük nincs alternatív lehetőség sem. Csak az otthon ülés... Ilyen egy magyar nagyváros? - bosszankodott Kriszta.

Szeged arctalan, jellegtelen várossá vált?

Hol a civil kurázsi? Miért olyan zárkózottak és elutasítók az új dolgokkal kapcsolatban a szegediek? Hová tűnt a Szegedet igazán szegedivé, egyedülállóvá tevő mozgolódás? Miért szakadt el a kultúra a tömegektől Hová tűnt a várost emberivé, ízesebbé tevő "Móra népe"? Magyarán: hol a kraft? Ezt kérdezte Zoli, az online szekció tagja, és sok arra járó kollégánk hétfő délután. Ki tehet róla, hogy a gördeszkások a legnagyobb látványosság Szegeden? Igen, volt Mezzo-fesztivál is, tudjuk. És szabadtéri. Más egyéb?

Fesztiválváros. Persze.

Persze a fesztiválok! A lábszagú sör-virsli ünnepeket utálom a legjobban. A sör nélküli sörfesztivált és a boszorkány nélküli boszorkányfesztivált, a hídi vásárt és a városi majálist. A karácsonyi "forgatagot", a kínai bóvlik kavalkádját. Már csak azért imádkozom, nehogy lásson valaki egy ufót, mert azonnal ufófesztivált is rendeznének. Nincs még tepertőspogi fesztivál sem, és pacalünnepre is nagy szükség volna lehetőleg a Széchenyin. Egy hétig folyhatna a pacal meg a házi pálinka a téren. Igazi gasztronómiai különlegesség lehetne. Biztos rá lehetne szervezni a Matyi és a Hegedűst, meg valami bugyuta Guiness-rekordkísérletet. Mondjuk a legtöbb pacal bezabálása házi pálinkával öblögetve?

Tinibuli a Kárászon

Vannak például piálós tinédzserek. Én például utálom a Kárász utcán éjszaka üldögélő és vonuló tinihordákat, akik viselkedésükkel azt próbálják görcsösen bizonygatni, hogy 12-14 esztendős létükre már felkészültek és elég rátermettek az éjszakai életre. Üvöltöznek, káromkodnak, isznak, és én meg utálom őket - mondja vörös fejjel Laci, aznapi délelőttös online szerkesztőnk, majd a szívgyógyszere után kap.

Zenél a kút

Na, ha már a Kárásznál járunk, én annak a végét utálom. A Dugonics téri zenélő szökőkúttal. Világszenzáció, nem? Szökőkút, aztán zenél. Komolyan, ilyen máshol nincs. Zseni volt, aki kitalálta. Mondjuk tök mindegy. Bár jobb volt, amikor csend volt a téren, zenéljen, ha már egyszer ez a "nagyon híres szegedi zenélő szökőkút". Húú. Azt a csávót viszont, aki a lemezeket cserélgeti, meg a hangerőt szabályozza egyszer megkeresem - szúrja közbe Csaba, mit utál Szegeden a legjobban.

Szegedi autósok...

Még hogy a budapesti autós a bunkó, a szegedi sokkal rosszabb - mondták többen, amikor a közlekedésre terelődött a szó. Nincs olyan, hogy Szegeden szó nélkül beengedjenek egy sorba! - mondja valaki felháborodottan. Próbálj csak meg sávot váltani! - hallgattatják el a többiek a hitetlenkedőket.

Kínai meg angol ruhák

Utálom Szegedben, hogy egyre több kínai üzlet és angol turi nyílik, de ha normális, jó minőségű, márkás pólót vagy nadrágot szeretnék, Pestre kell mennem, mert Szegeden csak néhány márka képviselteti magát évek óta, ráadásul ezekben az üzletekben sem a legjobb ruhadarabok vannak, vagy pedig nagyon drágák - panaszolja Kriszta, a női témák szakértője. Előfordult, hogy két-három héttel azután tettek ki egy pulcsit Szegeden a polcra, miután Pesten leárazva láttam! Hiányzik a Zara, a New Yorker, a Promod, a Mango... Pécsett és Debrecenben egymás után nyílnak a jobbnál jobb üzletek! Szegeden miért nem?

Tömegközlekedés

Én nem szeretem a szegedi tömegközlekedést, mert nincsenek éjszakai járatok. Nem akarom az órához igazítani a szórakozást, nem akarok taxira költeni, nem akarom a társaság férfi tagjait nyaggatni, hogy kísérjenek haza, és nem akarok (nem is merek) egyedül lófrálni hajnalban. Bérletem van - amiért sok pénzt fizetek -, vigyenek haza éjjel is! 2005-ben kísérleteztek ezzel, de 2006-ban megszüntették az éjszakai járatokat. Nem kihasznált, mert az egyetemisták nem tudnak róla - mondták akkor. Tényleg egyszerűbb volt hagyni az egészet, mint szólni nekik - legyint lemondóan egyikünk a tömegközlekedésre.

Munkát!

Nincs munka. Nincs munka. Nincs munka. Az asztalunk mellett papírkötegekkel jövő-menő munkatársak nagyrészt csak ennyit emelnek ki a városról, meg hogy nincs éjszakai élet, de a kettő akár összefüggésben is lehet egymással. Nincs munka, és ez nem tartja itt a számunkra kedves embereket. Mindenki elmegy. Akik mégis maradnak, azok bebetonozódnak egyetlen állásba, mert esélyük sincs rá, hogy váltsanak, ha elégedetlenek a fizetéssel, a béren kívüli juttatással vagy a velük egy szobában dolgozó telefonjának csengőhangjával. Hát ez elég idegesítő Szegeden - foglalja végül össze Zsuzsi a munkakérdést.

Olvasóink írták

139 hozzászólás
 • 139. ZoRa 2011. február 23. 22:34
  „Szerintem ez a miért utálom Szegedet hozzáállás elég elszomorító és egyben felháborító is. Minden városban van, amit lehet szeretni illetve nem szeretni, egyik sem tökéletes. Másrészt miért ne lennének büszkék és miért ne szeretnék a szegediek a saját városukat? Mindenki a saját városára a legbüszkébb, ill. amelyiket a sajátjának tartja. Nem mindig a hibákat kellene keresni, hanem a pozitívumokat. És hogy nyáron nincs program? Ezt megcáfolnám. Igaz, hogy Szeged egyetemi város, de nyáron sem kihalt, mivel nem minden szegedi diák tanul itt, és ők hazajönnek nyárra. Az felhozott szórakozóhelyek is üzemelnek- sőt, nyáron több is kinyit-kivéve a SZOTE, mivel a Szabadtéri játékok miatt zavarná a műsort. És kit érdekel, hogy a fiatalok mit csinálnak a főutcán? Mindenki ugyanezt csinálta fiatal korában, és csak elmondanám, hogy minden városban megjelenik ez, nemcsak Szegeden. A ruházkodás terén csak megemlíteném, hogy Debrecenben és Pesten jóval több kínai áruház és angol turi van, mint Szegeden, arról pedig igazán nem a város tehet, hogy a plázában milyen üzletek képviseltetik magukat és azok mely árucikkeiket forgalmazzák. Amúgy meg épül az árkád, ott lesz mindenféle butik, amit csak akar az ember. Egyébként Debrecenben is csak nemrég épült meg a Westendhez hasonló bevásárlóközpont, a Fórum. Az, hogy éjjeli járat nincs igen szomorú, de Pesten kívül más városban nem találkoztam vele.
  És kérdezem én, azok, akik ezeket az "utálom-pontokat" felsorolták miért laknak/tanulnak Szegeden???”
 • 138. Maria 2009. január 18. 20:04
  „Mi nagyon szeretjük a värosunkat, sokat fejlödött minden teren, amit utälunk Szegeden, az a rendezetlen környezetünk a sok szemet amellyel szembesülünk nap mint nap. Az eletkulturänkat kellene javitani, esetleg a munkanelküliek hasznositäsa sem lenne helytelen, a tölünk nyugatra fekvö orszägokban ez jol bevält modszer. A helyesiräsomert elnezest kerek a kalviatura nem magyar nyelvü.
  köszönöm a lehetöseget, Maria”
 • 137. benz140 2009. január 18. 19:17
  „En mar megcsinaltam”
 • 136. Ludrew 2009. január 17. 20:55
  „1. Hogy a legtöbb szegedi (tisztelet a kivételnek) nagy ívben leszarja a vidékit, és arra is képtelen, hogy megkülönböztessen egymástól egy egyutcás falut egy húsz-harmincezres várostól...
  2. Hogy ha lesz egy új épület vagy tiszta fal/szobor, akkor fél napon belül valami állat telefújja falfirkával
  3. Hogy a ház és a járda között 16 méter üres placc van, majd a járdától ugyanennyi a bicikliútig, onnan meg mégennyi az úttestig. És hogy ez mind csak gaz meg fű, egy darab fát/egy nyamvadt tő virágot nem bírna odaültetetni az önkormányzat, vagy a lakos.
  4. Azt, hogy a huszonegyedik században selejt, fűtetlen, rozsdás, nyikorgó, gyakran ülések nélküli villamosokkal kell utaznom, amiket valamikor 63-65-ben gyártottak....
  5. Azt, hogy átmenni az úton fél óráig tart, mert kábé 7 lámpán és 14 járdaszigeten kell körösztülmennem.
  6. A főutak büdös levegőjét.
  7. Azt, hogy a régi szép épületek fele totál lerobbant állapotban van, hullik a rizalit, a párkány, meg minden.
  8. Azt, hogy a buszvezetők között egy csomó tahó van, aki az orrod előtt csapja be az ajtót, vagy meg se áll, mikor várod a megállóban.
  9.Azt, hogy a gyalogos a biciklis helyén közlekedik, és fordítva (lásd pl.: belvárosi híd)
  10. Azt, hogy az átlag szegedi a saját városát nem ismeri, összekeveri a fogadalmi templomot a városházával. Akkor mit várnak el a vidékitől, ne adj isten turistától?
  10+1. A sokszor nonszensz minőségű, repedezett, töredezett aszfaltot.”
 • 135. man 2009. január 17. 03:27
  „http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/nem_loghattak_tovabb/2084191/

  Sokat árthattak szerencsétlen játékok...”
 • 134. flexsnake 2009. január 17. 00:00
  „volt pacalünnep és a kút sem mindig zenélt.Magyarországon nem ez az egy kút zenél.Ez még eszembe jutott.
  Közlekedni csak a csúnya nőknek és a vézna pasiknak nehéz mindenütt :D”
 • 133. flexsnake 2009. január 16. 23:55
  „1. hogy lassan a teljes belváros olyan mint egy színpad ahol díszlet van de csak előadás folyik nézők nélkül.
  2. a kisebbségi kéregetőket a tereken, utcákon
  3. a hajléktalanokat akik hugyoznak a kukákba
  4. az éjszaka erős fiatalokat akik lerugnak pár kukát
  5. a kukákat amiknek vagy aljuk nincs vagy lángolnak mert csiktartójuk nincs
  6. hogy nincs egyetlen kulturált étkező vagy szorakozóhely éjszaka
  7. hogy nincs éjszaka se busz se semmi
  8. a kocsmákat hogy bor néven vizes pancsot árúlnak
  9. hogy vagy szúnyogok vagy legyek csesztetik nyáron az embert
  10. sörfesztivált hogy van 3 és belépőből meg végtelen mennyiség sörböl 2 fajta...
  11. hogy egy szegedi lakos semmilyen kedvezményt nem kap a szabadtéri játékokon...”
 • 132. persona 2009. január 16. 19:56
  „"Akinek nem tetszik, el lehet innen menni.." mintha Furcsány is valami hasonlót hangoztatott volna pár hónapja. Nem értem min csodálkoztok. Amilyen a kertész, olyan a kert is..”
 • 131. pintyőke 2009. január 16. 11:41
  „1. fröccsöt ásványvízzel, és azokat a helyeket, ahol nem értik, hogy kell szóda!!! (Pl. Mojo)
  2. Solymos Lászlót, ahogy áhítattal, szerelmesen nézi Botkát a közgyűlésen.
  3. Juhász Gyulát, mert nem szégyenli magát e név bitorlásáért.
  4. Bartha Lászlót, hogy eladta a jobb oldalt.
  5. a jobb oldal töketlen politikusait
  6. a bal oldal gazembereit
  7. az SZDSZ-t ... mert nem találom őket
  8. a Szeteyt, ahogy a legnagyobb egykori olajmaffiózóval, Márkus Tamással támasztják a női kosármeccsen a korlátot.
  9. a focit
  10. a buzikat
  11. és önmagamat, hogy írok erre a szarra, és itt élek”
 • 130. szamika 2009. január 16. 09:30
  „NEM KELL ÁLTALÁNOSÍTANI!!!Nem kötelező itt élni,ha nem muszáj!Miért,szerintetek Bp. jobb város?,ott lépten-nyomon kutyaszar van,és büdös,pedig főváros.Pl. a Nyugati pu. íszonyúan néz ki.,Ha?,azért elgondolkotató,nem?”
 • 129. nyuszat 2009. január 16. 08:37
  „Kedves Hozzászólók!
  Ha már a kommentek nagy része a szülővárosuk védelméről szól, egy szót had ejtsek én is az enyémért, számomra Orosháza szent, kérem ne sértegessék ebben a topikban. Ott születtem, ott jártam iskolában, ott házasodtam, ott szültem gyereket.
  Egyetemre viszont Szegedre jártam, és azokkal az évekkel együtt immár 12 éve élek, dolgozok itt.
  Szeged szerethető város. De az olyan, mint én, a szegediek szemében mindig kívülálló lesz - ez a legnagyobb baj a várossal, azaz a lakosságával. A "ha nem tetszik, el lehet költözni" mentalitás jól mutatja ezt, ami itt is több hozzászólásban megnyilvánult.
  Mi szeretnénk itt maradni, a kisfiunk két hetes kora óta él itt, ő nyilvánvalóan szegedinek fogja érezni magát. Persze, sok változtatnivaló van itt is, mint mindenhol, de én is azt vallom, nézzük a jó oldalát. Sétáljunk egyet a belvárosban, nézzünk fel a paloták homlokzatára, haggyuk, hogy hasson ránk... Ha megszerettük a várost, könnyebb lesz megszeretni az itt élőket is...:-)
  N”
 • 128. benq 2009. január 15. 21:36
  „http://mrahalom.myminicity.com/”
 • 127. CID 2009. január 15. 20:48
  „Persze naív kérdés, és elvárás, de nem lenne korrekt dolog a DM részéről, bocsánatot kérni a Szegediektől ?????????????”
 • 126. kutyafül 2009. január 15. 19:42
  „És 123-mal is.”
 • 125. kutyafül 2009. január 15. 19:41
  „Egyetértek az előttem szólóval.”
 • 124. arkagyin 2009. január 15. 19:25
  „Tisztelt Szerkesztőség!
  Szeretnék hozzá szólni a 2009. január 15-i számban a "10 dolog, amit utálunk Szegeden".
  A második bekezdésben szereplő eladók, pincérek az én tapasztalataim szerint pont ellentétes a leírtakkal szemben. Nem az eladó és a pincér az arrogáns, hanem pont fordítva: a vendég és a vásárló. Ha valakibe nem tudták az alapvető illemszabályokat megtanítani gyerekkorába, az felnőtt korába nem képes rá.
  A negyedik bekezdésben a kultúra nem szakadt el a tömegektől, mert a Szegedi Szabadtéri Játékok világhírű, és a világhírű Gregor József opera énekes is szegedinek vallotta magát.
  A kilencedik bekezdésben a szegedi közlekedést kritizálták. A vidéki városok közül Szeged és Debrecené a legjobb tömegközlekedés. Aki ezt kritizálta, az még nem volt Szolnokon és Kecskeméten.”
 • 123. varadipal 2009. január 15. 18:30
  „Üdvözlöm a tősgyökeres Szegedieket!
  Márciusban nyugdíjba mentem a feleségemmel, és úgy gondoltuk, hogy a koszos, büdös, és egyre inkább élhetetlen szülővárosunkból Budapestről Szegedre költözünk.
  Mintegy 3 hónap alatt sikerült Szegeden a Kossuth sugárúton vennünk egy gyönyörű 3 szoba étkezős lakást, egy pesti másfél szobás panel áráért azt egy hét alatt teljesen ismeretlen szakemberek teljesen és jutányosan a kívánságunknak megfelelően felújították, a lehető legudvariasabban bántak velünk.
  A felújításhoz általunk teljesen ismeretlen emberek megadták a szükséges üzletek címeit, ott tisztességesen és azonnal kiszolgáltak, a nehéz holmikat normális áron a lakásig házhoz hozták.
  A hivatalos adminisztratív kötelezettségeinket a hivatalokban egy és fél munkanap alatt elintézték, beleértve még a kocsi átírását is, sőt a biztosító és bank címváltozás bejelentést is. Az összes közüzemmel ugyanaznap felvettük a kapcsolatot, a bejelentéseket tudomásul vették, a számlákat az új szegedi címre pontosan küldik./ cca ugyanannyi a rezsink, mint Pesten a fele akkora lakásért/
  Telefont, televizió előfizetést és internetet egy helyen negyed óra alatt intéztünk.
  Az orvosi ellátásunk érdekében házi orvost is kellett keresnünk, az első vizsgálat és ismerkedés 1 órán belül zajlott le.A szakorvosi vizsgálatokra mindenütt 3 napon belüli időpontot majd kifogástalan ellátást kaptunk./ beleértve a fürdő jegyet is a reumától/

  Nem vitatom, hogy lehetne Szeged még élhetőbb város, de arra kérem Önöket, hogy csőlátás helyett tapasztalatok alapján szíveskedjenek összehasonlítási alapot keresni.Nem vagyunk túl idősek, nekünk is vannak igényeink szórakozásra, étteremre, szabadtéri foglalkozásra, de eddíg mindig megtaláltuk a megfelelelő helyet és időpontot/ még szilveszterkor is!/
  Kevesebb nyafogással és jobb hozzáállással Önök is tehetnek a városért.
  Tisztelettel: varadipal”
 • 122. felhasználónév 2009. január 15. 18:25
  „És ha már Szeged:
  Hazudnék, ha azt mondanám, hogy utálom a Délmagyart. Meg, hogy nem szeretem, mert tele van hülyébbnél-hülyébb cikkekkel. Hiszen gyerekkorom óta ez az egyetlen szegedi újság, amit azóta is olvashatok, mert még létezik, immáron neten is, sőt, hozzá is szólhatok a témákhoz. És ha annyira utálnám, fel sem keresném ezt az oldalt. És hazudnék akkor is, ha azt mondanám, hogy csak sületlenségekkel van tele az újság. Vannak jó cikkek! Vannak érdekes cikkek! Szeretek másokról olvasni, akik művészek, írók, zenészek, egyéb értelmes elfoglaltságban lelik örömüket, és ezt megosztják velünk is, olvasókkal. Szeretek szülővárosomról, Szegedről olvasni akár régebbi történeteket, akár mostaniakat...De ez amit most létrehoztatok, ez tényleg nem kellett volna. Értem én a lényegét, de nem úgy sült el, ahogy azt ti is szerettétek volna (szerintem) kedves DM újságírók.
  Tudom, meg kell írni a sz.rt is, mert nem csak szeretem dolgokból áll a világ. Vannak, nem szeretem dolgok is, és jó, ha azokról is értesülünk, beszélünk róluk. Csak ha már töményen van egyik vagy másik jelen, akkor az már nem jó, az már csömör a lap olvasóinak. Jó, ha meg tudjuk találni azt az optimumot...rosszból is, jóból is kicsit...közepesen az újságban. De mi van, ha a csapból is csak a sz.r folyik és még maszatolják is? --Mint a kulabácsis cikkben. No, de hát erre vagytok ti, hogy ezt kiegyenlítsétek az írásaitokkal, cikkeitekkel, cikkszereplőitekkel. Hisz ti vagytok a Média egy része.

  Elnézést a kis monológomért, csak úgy érzem, hogy biztos figyelik ők, hogy minket, olvasókat mi érdekel. Viszont nehéz nekik is megfelelni ezerféle elvárásnak, hogy ki miről szeretne olvasni. Értem én. És kitartást, kívánok a továbbiakban nektek, újságíróknak! (A hozzám hasonlókhoz is):)”
 • 121. felhasználónév 2009. január 15. 16:27
  „Nem tudom mióta CSAK Szeged problémája:

  Az eladók, pincérek modortalansága....csak nálunk létezne ilyen, hogy valaki nem elégedett a kiszolgálással? Az országban máshol biztos nincs ilyen, sőt a világon sem...
  Elárulom a kedves munkacsoportnak, hogy tinédzserek máshol is vannak! Szegeden pedig nem csak a Kárászon. De rájuk lehet ám szólni! Én 28 évesen rájuk szólok és nem csak panaszkodom, hogy utálom őket! Ti nem voltatok tinédzserek??? Ja, igen tudom, ilyenkor jön az, hogy az én időmben...így meg úgy...akkor nem voltak ilyen jellegű megnyilvánulások. Mindig voltak ilyenek. Voltak hippik is. Voltak kurvák is mindig (elég ősi foglalkozás)...és még sorolhatnám. Én sem voltam piskóta tiniként, de hálát adok, hogy rám oda figyeltek a szüleim és büntettek, ha arról volt szó. De sajnos sok családban ez nem így van!!! Nem panaszkodni kell róluk (azzal nem lesz másabb), nem is nekünk kellene megnevelni őket az utcán, buszon stb., de hatással lehet rájuk lenni azzal, ha legalább rájuk szólunk. Vagy akár ki is lehet őket kerülni. De azzal sem oldunk meg semmit, ha csak panaszkodunk.

  Munka!: Kedves DM. munkacsoport: Nem hinném, hogy csak Szegeden ne lenne munka, csak Szegeden lenne nehéz munkát találni, esetleg talán itt lenne csak munkanélküliség is egyedül? Főleg most, a válság idején! DE HA TI EZT IS CSAK A "MIT UTÁLOK SZEGEDEN"-TÉMAKÖRHÖZ TUDJÁTOK HOZZÁFŰZNI, MINT NEGATÍV DOLGOT, AKKOR ....HÁT MÉLYEN EL VAGYOK KESEREDVE. Azt gondoltam eddig, hogy az újságírók azért tájékozottabbak.

  Végül pedig ha mi, emberek csak folyton az mondogatnánk magunkban, hogy miket utálunk...akkor talán nem is kellene csodálkozni azon, hogy boldogtalanabbak vagyunk a kelleténél, és hogy még a sz.r is keserű állandóan, mert azt is utálom, sőt...mindent utálok-----No, de hát így nem lehet, nem szabad élni!

  Jó lenne kicsit több ÉRTELMES és POZITÍV(ABB) cikket olvasni nálatok! Így is van elég szenny...mindek fokozzuk???”
 • 120. man 2009. január 15. 15:21
  „Még az a szerencse hogy messze van a Ny-Dunántúl szegedtől...”
139 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

58 éves tolvaj sértettjeit keresi a szegedi rendőrség

Szeged - Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság… Tovább olvasom