Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

106 jelölt húsz szegedi körzetben

Szeged - Jelen állás szerint Szegeden 106 képviselőjelölt indul a húsz körzetben az október 12-i helyhatósági választáson. Négy éve ugyanennyien mérették meg magukat.
106 képviselőjelölt indulhat Szegeden a helyhatósági választáson október 12-én. Azért a feltételes mód, mert információnk szerint többen is fellebbeztek a területi választási bizottság döntése ellen, és bírósághoz fordultak annak érdekében, hogy felkerüljenek a szavazólapra. Úgy tudjuk, kilenc körzetben változhat még a jelöltek száma. A bíróságnak legkésőbb ma döntést kell hoznia az apelláló jelöltek ügyében.

Négy éve három, most öt polgármesterjelölt

Négy éve csak három, most öt polgármesterjelöltet vettek nyilvántartásba: Tóth Péter (Jobbik), Botka László (MSZP–DK–Együtt-PM–
Összefogás Szegedért Egyesület), Kothencz János (Fidesz–KDNP–
L.É.T. Egyesület), Németh István (Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt) és Málovics György (LMP).
A már nyilvántartásba vett 106 képviselőjelöltből hat független, a többiek valamelyik párt színében indulnak. 2010-ben három független és 103 pártjelölt mérette meg magát Szegeden az egyéni kerületekben. Négy éve a Fidesz, az MSZP, az LMP és a Jobbik mellett a Független Városi Szövetség–Magyar Egyesület, a Zöld Demokraták és a Centrum–Összefogás Magyarországért Párt is indított jelöltet. Ezek most sehol sincsenek. Ott van viszont a Fidesz, az MSZP, az LMP és a Jobbik mellett a Szili Katalin-féle Közösség a Társadalmi Igazságosságért (KTI) Néppárt, amely 8, a Szegedi Egyetemi Hallgatói Kulturális Egyesület (SZEHKE) pedig 10 jelöltet indít. Most a Munkáspárt is beszállt a versenybe két jelölttel.

Négy éve Újszegeden indultak a legtöbben, heten. Most Tápén és Makkosházon várják a legtöbben, heten a voksokat. 2010-ben az egyik tarjáni és dorozsmai választókörzetben volt a legkevesebb, négy jelölt, most pedig a Déli városrészben, Új- és Öregrókuson, valamint az egyik belvárosi körzetben indulnak a legkevesebben, négyen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

10 milliárdot nyert Szeged pályázatokon

Solymos László alpolgármester szerint kevés olyan pályázati kiírás volt az elmúlt négy évben, amelyre az önkormányzatok pályázhattak. Tovább olvasom