Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

10 embert vádolnak a röszkei zavargás miatt

10 embert vádolnak a röszkei zavargás miatt
Szeged - A vádlottak közül a vádemeléskor heten előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben voltak.
Tíz ember ellen emelt vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a röszkei közúti határátkelőnél tavaly szeptemberben történt tömegzavargás ügyében - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden.

Szanka Ferenc közölte, a kilenc szíriai és egy iraki állampolgárt határzár - tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett - tiltott átlépésének bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, szeptember 16-án több száz migráns gyülekezett a határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést feszegette, próbálta kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. A vádlottak egyike megafonnal a kezében különböző nyelveken beszédeket tartott, és megpróbálta irányítani a magyar rendőrökkel szemben fenyegetően fellépő tömeget. A tömegzavargás résztvevői kidöntötték a határt védő kaput, amelyen keresztül - mások mellett - a vád alá helyezett tíz ember is jogosulatlanul magyar területre lépett. Őket a rendőrök kiemelték a tömegből, majd őrizetbe vették.

A vádlottak közül a vádemeléskor heten előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben voltak - tudatta a csoportvezető ügyész.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svájciaké lett a szegedi Lombard lízing

Svájciaké lett a szegedi Lombard lízing
Befektetési cégé lett a szegedi Lombard, a 265 főt foglalkoztató vállalkozás 2013-ban már elküldte munkatársainak harmadát. Tovább olvasom