Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

10 éves kislány próbált rabolni a szegedi Kárász utcán

Szeged - Két rablás kísérlete is történt az elmúlt héten Szegeden. Mindkét bűncselekményt egy 10 éves kislány követte el, aki kora miatt nem büntethető.
Mindkét bűncselekményt két nap eltéréssel a Kárász utcán a kora esti órákban követték el. A folyamatos, fokozott közterületi jelenlétnek köszönhetően azonban ezen ügyek rövid időn belül felderítésre kerültek.

Az első feljelentés a később történt bűntett után érkezett a Szegedi Rendőrkapitányságra. Az elmondottak szerint két fiatal lány sétált a Kárász utcán az elmúlt héten csütörtökön kora este, amikor egy 10 év körüli kislány szólította meg őket azzal az ürüggyel, hogy mennyi az idő. Miután erre nem kapott választ, elővett egy kést és feléjük tartva pénzt követelt. Mivel ennek nem tettek eleget, a telefonjaik felől érdeklődött. Kérdésének nyomatékot adva egyiküket arcon is ütötte. Végül a két lány elmenekült a helyszínről anélkül, hogy támadójuknak bármit is átadtak volna.

A nyomozók előtt a kapott személyleírás alapján rögtön ismerőssé vált a feltételezett elkövető. A bűnügyi akcióban részt vevő rendőrök azonnal a lány keresésére indultak, és a belvárosban meg is találták őt. Időközben újabb feljelentés érkezett egy keddi, a másikhoz szinte kísértetiesen hasonló esetről, melyet feltehetően ugyanez a 10 esztendős lány követett el.

A kislány gyerekkora ellenére már jól ismert a rendőrök előtt, hiszen tavaly is volt hasonló ügye. Idei évben pedig a fent említetteken kívül 4 olyan bűncselekmény (lopás és garázdaság) is történt, amely többek között az ő számlájára lenne írható, ha büntethető lenne. Ezen ügyek egy részét a rendőrök gyanúja szerint nem egyedül, hanem 16 esztendős nővérével együtt követte el. A rendőrök e testvért is előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki garázdaság bűntett megalapozott gyanúja alapján. Ellene az eljárás folyamatban van.

A 10 éves lány – mivel még nem töltötte be a 14. életévét – az elkövetett bűncselekmények miatt nem büntethető. A rendőrség a lány szüleit meghallgatta, egyúttal értesítéssel él az illetékes gyámhatóság felé.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. kamera 2008. április 10. 23:08
  „Igen csak a megfigyelő kamerákon keresztül sok minden nem látszik,ugye? Még az a vizfejű kártyajós (igen termetes assonság sem aki leköpi a sétálót,ha nem jósoltat vele.Az egész város tudja melyk familiából való? és az az aranyos kismama aki csak egyik kezét tudja tartani ,már nem huszasért ám gyors étkezde előtt hanem százast KÉR!És hová lett a gyereke? nemrég szült........Egyébként egyesek már beszoktak a klinikák folyosóira ott kinálják portékájukat a kockás bevásárlókocsikból.Egyfolytában zaklatják a betegeket ha nem vásárolnak tőlük!!!Ezért lenne jó oda is biztonsági őr a portáKra,mert a kutya nem kérdezi meg miért mennek be!!”
 • 43. joy 2008. április 10. 17:06
  „[41] De nem élt tovább, mert Isten úgy döntött, az emberi őrültségnek valahol határt kell szabni!
  Kár, hogy szbaddemokratikus kísérletező kedve: Mmennyire értelmes az ember, meddig képes elmenni gyűlöletben, tébolyában? -csak évtizedes késéssel engedte közbeavatkozni!”
 • 42. Wolfgang Leistritz 2008. április 07. 18:04
  „Szép új világ!”
 • 41. CITROM 2008. április 07. 11:19
  „HITLER ÉLHETETT VOLNA MÉG LEGALÁBB 4 ÉVIG !!!BIZTOS NEM LENNE ILYEN FAJ ELSZAPORODVA!!!!EZEK MÁR KÜLÖN ÁLLATFAJNAK MINŐSÍTHETŐ!!!!”
 • 40. bekespp 2008. április 04. 21:56
  „Kár ,hogy nem mutatják meg az arcukat az ilyen tollvajoknak , viseljék a következményeket . Még lehet a Magyar gárda is meghívná ebédelni , egy jó főzelékre , amit fog nélkül is fogyaszthat .”
 • 39. bbbbbbb 2008. április 04. 13:54
  „gázkamra.fizetem a gázt”
 • 38. ÉN 2008. április 03. 18:07
  „MOCSKOS TETŰ CIGÁNYOK! KÉNE IDE 1 AUSWITZ....
  Az 1ikhez már volt nekem is "szerencsém" ..Én nem attam neki mert siettem haza, 1ből elkezdett anyázni..elkaptam, +fogtam és belerúgtam majd +ütöttem..Így kéne ezt, csak ki tudja h merre van a Femilije”
 • 37. Nemböszme 2008. április 03. 17:40
  „Könyörgöm, miért szerelték fel a kamerákat (jó sok adóforintból) a Kárász utcán ha nem azért hogy az ilyeneket megelőzzék? Szerintem a rendőrök mindent látnak, csak vagy nem mernek, vagy meg van tiltva nekik hogy intézkedjenek a pozitív diszkrimináció miatt! Tudjuk Botka hozzáállását ehhez az ügyhöz, láthattuk a Kolozsvári iskola bezáratása, és emiatt jó néhány más iskola osztályainak tönkretétele sem érdekli! Kíváncsi lennék hány cigó jár abba az osztályba ahová az ő gyerekei járnak!”
 • 36. péter g. 2008. április 03. 17:36
  „Nincs igazatok! A kislány rendes! A család rendes! A jól "körülhatárolható életvitelű " csoport (kb 1millió) nagyon rendes! Szertnivalóak! Hibás az iskola, hivatalok, szomszédo, meglopottal, megvetek, meggyilkoltak és a megfélemlítettek! Legnagyobb hibás a többségi nemzet!
  Írom ezt azért, hogy ne moderáljanak ki, mint az előző hozzászólásomnál, amikor egy egyszerű és olcsó megoldást javasoltam a probléma megoldására. Összefoglalva: szeressük és még jobban támogassuk őket, erősítsü és fokozzuk a pozitív diszkriminációT!”
 • 35. babszem 2008. április 03. 16:28
  „Én tudok egy jo megoldást a cigány problémára.Sortűz.Vagy bányát robbantani rájuk.”
 • 34. Strawberry 2008. április 03. 12:45
  „engem múlthét kedden köpött le 2* ez a ´kislány´,az egyiket az arcomba kaptam,du 2-kor a kárász utcán,a barátnőmbe pedig belerugott...mindegy neki hogy hol,mikor és kibe köt bele,a lényeg h balhézhasson. és nem mertünk visszaütni v akármit is csinálni vele....de nem azért mert tőle félünk,hanem tudjuk,hogy milyen emberekkel szokott mutatkozni,kikkel intéztetne el minket.és ezzel tisztában is van,ezért mer ilyeneket csinálni!
  azt kérdezném csak meg,hogy ugyan mikor óhajtanak vele csinálni valamit,attól h 10éves intézetbe még elvihetnék,vagy nem? vagy talán megvárják h használja is azt a kést????????”
 • 33. owier 2008. április 02. 22:46
  „Ha találkoznék vele az utcán és jól helybenhagynám a kicsikét, akkor kiváncsi lennék rá, hogy hány polgártárs vallaná a rendőrségen, hogy én kezdtem a verekedést... Jah, és hányan segítenének... Na? Ki tartana velem?”
 • 32. Csabika 2008. április 02. 11:14
  „Amikor hazamegyek szivesen talalkoznek ezekkel! Azutan ugyis megint elhagyom az orszagot. Ezek utan miert jar a segely nekik!”
 • 31. Hal 2008. április 02. 00:20
  „Azert ez az ugy szerintem meg erne egy tv2-naplo teve musort.
  Mert szerintem itt magyarorszagon a magyarok nagyon haragszanak a ciganyokra..”
 • 30. Firedog 2008. április 02. 00:05
  „Dodó ötletére reagálva:
  Elég csóri vagyok, de szívesen adakoznék egy ivartalanítási programra.
  Aki 2. alkalommal börtönbe kerül - automatikusan mehetne a börtönkórház sebészetére. (persze gyereket se fogadhatna örökbe, hiszen a "neveléssel" azoknak is átadná az áldásos valóját)

  Nem ártana végre a kényszermunkát is visszavezetni: a szándékosan megkárosító személy DOLGOZZA LE az általa okozott kárt!”
 • 29. Tedi 2008. április 01. 23:46
  „ukuku:


  Én azért kíváncsi lennék rá! esetleg megoszthatnád ......”
 • 28. ukuku 2008. április 01. 23:06
  „A szomorú az, hogy ezektől a kis piócáktól nem tudják megvédeni az állampolgárokat. A legrosszabb pedig az, ha meg mered védeni magad, akkor még te vagy a szar meg a szemét. Tapasztalatból tudom. Tudnék egy érdekes megoldást, ami még hasznos is lehetne a társadalomra, de még nem érett meg rá az emberiség.”
 • 27. hal 2008. április 01. 21:49
  „Az a baj hogy a ciganysag nem tudja mi az hogy ado mert sose dolgozik.
  Tehat igy ezek egy eltartot majdnem embernek nevezheto lenyek..
  Kicsit kemenyeben kene fel lepni a ciganysagal ......”
 • 26. dodó 2008. április 01. 20:13
  „Vigyázzunk, mert ez a faj(ta) ebben az életkorban már ivarzik! A szűkebb rokoni kör (60-80 kancigány) készen áll, hogy kiskorú rokonait sem kímélve megmentse szép hazánkat a népességfogyástól!”
 • 25. hal 2008. április 01. 20:02
  „Le a ciganyokal...”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadlábon a balástyai gyilkos

Balástya - A bíróság szabadlábra helyezte a balástyai, Dózsa György utcai gereblyés gyilkost. A helyieket felháborítja, hogy kiszabadult Lajos László gyilkosa. Tovább olvasom