Délmagyar logó

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -5°C | 3°C

10 milliárd uniós forrás az oktatásra

Mit jelent a közoktatásban a modernizáció, miért van rá szükség, milyenek a pályázati lehetőségek. Ezekről a témákról volt szó egy tegnapi szegedi konferencián, amelyet a régió pedagógusainak és más közoktatási szakembereknek tartottak a suliNova Kht. munkatársai.
Mit jelent a közoktatásban a modernizáció, miért van rá szükség, milyenek a pályázati lehetőségek. Ezekről a témákról volt szó egy tegnapi szegedi konferencián, amelyet a régió pedagógusainak és más közoktatási szakembereknek tartottak a suliNova Kht. munkatársai. Az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában elhangzott: megváltozott az igény az iskolával szemben. Olyan tudás és képességek birtokába kell juttatni a gyerekeket, amelyek alkalmassá teszik őket, hogy a későbbiekben megfeleljenek a mindennapok kihívásainak, a munkaerőpiac folyamatos változásainak. A tanulási folyamat nem zárulhat le az iskolai tanulmányok befejezésével: a közoktatás egyik legfontosabb célja az élethosszig tartó tanulás megalapozása.

A közoktatás modernizációját az elkövetkező időszakban közel 10 milliárd forint uniós pályázati pénz bevonása segíti. A programok a kompetencia alapú oktatás kialakítását, elterjesztését szolgálják, illetve a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikerességét támogatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adaiak Szegeden

Az uniós források felkutatásában, pályázatírásban, a sport és a kultúra területén képzeli el az… Tovább olvasom