Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

11 és fél év börtönre ítélték a tótkomlósi lány gyilkosát

Szeged - Tizenegy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta emberölés és kifosztás miatt a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen azt a hódmezővásárhelyi férfit, aki megfojtott egy tizenkilenc esztendős lányt, majd a holttestét elrejtette a háza pincéjében.
A többször büntetett, 27 éves Kristó Zoltánt 2009. december 17-én a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon egy sikkasztás miatt folyó eljárásban hallgatták ki. Ekkor közölték vele, hogy korábbi munkaadója számára mintegy 290 ezer forint kártérítést kell fizetnie, ettől a munkanélküli férfi amúgy is rossz anyagi helyzete tovább romlott.

A férfi egy hirdetőújságból kereste ki a hitelközvetítéssel foglalkozó későbbi sértett, egy tizenkilenc éves tótkomlósi lány telefonszámát, s egy találkozót beszélt meg vele.

A sértett – aki tizennégy hónapos kisfiút nevelt - este elment a férfi lakására, ahol egy 300 ezer forintos hitel feltételeiről tárgyaltak. A vádlott vitatkozni kezdett a lánnyal, mert nem akarta kifizetni a hitelhez kapcsolódó 20 ezer forintos regisztrációs díjat és jutalékot. A szóváltás dulakodássá fajult. A férfi megragadta a lány nyakát, aki segítségért kiáltott, védekezni próbált. A vádlott azonban tovább fojtogatta áldozatát, akinek a halálát végül fulladás okozta.

Ezt követően a férfi a társasházi lakásához tartozó alagsori lomtárolóban rejtette el a holttestet, majd magához vette a lány pénzét – az ítélet szerint mintegy 200 ezer forintot, amit a sértett karácsonyi bevásárlásra készülve tartott magánál -, valamint az áldozat mobiltelefonját és kabátját.

A vádlott a gyilkosság elkövetését az eljárás során beismerte, a kifosztást azonban tagadta.

A férfit emberölés és kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság, s ezért jogerősen tizenegy és fél év börtönbüntetéssel sújtotta.

Olvasóink írták

 • 7. seawasp 2011. május 18. 09:53
  „Én csak eljátszanám vele a megfojtás tényét, és akkor lazítanék a nyakán levő nadrágszíjon, ha már lilulna a feje! Ezt párszor megtenni, és aztán mehet a dutyiba!”
 • 6. dublini 2011. május 13. 00:45
  „keveslem...”
 • 5. TAZ 2011. május 12. 20:48
  „És a minősítések elmaradtak? Megfojtotta= különös kegyetlenség, pénzért= nyereségvágyból, de az is lehet hogy előre eltervezte? Régen ezért akár akaszthattak is, de mindenesetre nagyon olcsón megúszta! Ennyit egy ember élet? Nevetséges! Remélem amikor kiengedik, és még rosszabb anyagi helyzetbe kerül... áhh inkább nem írom tovább!”
 • 4. tol 2011. május 12. 17:50
  „plusz jó magaviselet...Hát, igen, gratulálok a derék törvényhozóknak! További sok sikert!”
 • 3. dodó 2011. május 12. 17:12
  „1. tótkomlósi

  Nem a lány, hanem a csínytevő. Pontosabban félc...ny.”
 • 2. deszkás 2011. május 12. 16:30
  „Börtönt? Fegyházat és ezzel a tétellel.Mert igy cca hét évet fog ülni.”
 • 1. tótkomlósi 2011. május 12. 12:53
  „Csak azért kapott ennyit mert barnabőrű volt a hableány....?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Seregszemle a REÖK-ben

Szeged - A korábbiaknál több a fiatal és a nő a REÖK-ben holnap 15 órakor nyíló 36. Szegedi Nyári… Tovább olvasom