Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

11 fős család lakja az ürülékszagú Hunyadi téri társasházat

Szeged - November óta számít illegális lakásfoglalónak a 20 éve a Hunyadi tér 3. szám alatt élő Kolompár Ibolya. Családjával kivert téglák, rothadó falak és förtelmesen bűzlő ürülék között él.

– Mit akarnak a kamerával? Tűnjenek innen! – kiabál le a Hunyadi téri, látszólag üresen álló társasház második emeletéről egy 12 éves forma fiú, amikor a belső udvarba lépünk. Nincs nehéz dolgunk, kapu ugyanis nem védi a telket.

Egy idős asszony jóval barátságosabb, teregetés közben zavarjuk, a korlát szolgál ruhaszárításra.

– Jöjjenek beljebb, tudja meg a világ, hogy kell élnünk – tessékel fel a nő az első emeletre. Az utcán érzett förtelmes bűz hatványozódik, amikor a gangra érünk. A lépcsőfordulóban nagy betűkkel firkálta fel valaki, „Márió, a király". Kolompár Ibolyaként bemutatkozó vendéglátónk először a szomszédos elhagyott lakásra hívja fel a figyelmünket.

Földi pokol. Minden vécé tönkrement, kénytelenek vagyunk itt elvégezni a dolgunkat – mondja Ibolya az elhagyott lakásban. Fotó: Schmidt Andrea
Földi pokol. Minden vécé tönkrement, kénytelenek vagyunk itt elvégezni a dolgunkat – mondja Ibolya az elhagyott lakásban.
Fotó: Schmidt Andrea


– Minden vécé tönkrement, kénytelek vagyunk itt elvégezni a dolgunkat – mutatja a Ibolya. Ekkor bukkan fel öccse, a középkorú Tóni, belép az egykori szomszéd szétvert falú lakásába, hogy megmutassa a förtelmet.

Két hete válasz nélkül

Természetesen feltettük a házzal kapcsolatos kérdéseinket az IKV Zrt.-nek, még július 19-én. Válasz azóta sem érkezett arra, hogy kaphatnak-e más szociális bérlakást ezek az emberek, hogy valóban kilakoltatták-e Kolompár Ibolyát, és a húga tényleg fizet-e még a cégnek.

– Ez a 21. század, kérem! – emeli fel a hangját a férfi. Megmutatják Ibolyáék lakását is, amelyben az asszony jelenleg illegálisan él. Azt mondja, novemberben kilakoltatta a tulajdonos, az IKV Zrt. 30 ezer forint bérleti díjat kellett volna a lakásért fizetnie, de a szociális segélye ennél alacsonyabb. Azóta elvitték az ablakokat, több falat szétvertek. Ibolya lakása tele van szeméttel, üvegdarabokkal és ürülékkel. – Három kutyánk is van – veszi észre a megdöbbenést az arcunkon. Szerintük az IKV minden lakónak talált szociális alapon bérelhető lakást, csak őket, romákat hagyták itt.

Közben fentről a keservesen ordító fiú hangját halljuk: „Takarodjanak már el innen!" A vinnyogó kutyák sem túl bizalomgerjesztők.

– Más világ már ez a Márió gyerek, ne törődjenek vele. Egyébként nem bánt. A kutyákat is bezárjuk az egyik szobába – nyugtat meg a fiatalabb Kolompár, miközben felvezetnek a másodikra. Itt rendezkedtek be a legtöbben, elmondásuk szerint legfiatalabb testvérük, egy nő még albérlőnek számít. Most nincs itthon, a „dolgozóba" ment. Ebben a lakásban van Tóni szobája is, egy függönnyel elválasztva. A legrendesebb zuga az egész háznak.

Szárad a ruha. Fotó: Schmidt Andrea
Tóni szobája a ház legrendesebb zuga.
Fotó: Schmidt Andrea

Kalmár Ferenc: Önkényesek

– Időtlen idők óta problémás házról van szó – mondja Kalmár Ferenc (Fidesz–KDNP), Rókus városrész önkormányzati képviselője. A politikus szerint már csak önkényes lakásfoglalók élhetnek a házban, amelyet korábban bűnözők, banditák laktak. – Rengeteg panasz érkezik a környékről, az IKV előkészítette a terepet, hamarosan bontani fognak. – Ezt a problémát is megoldjuk, ahogy korábban a 23. szám alatti házét is – fogalmazott a képviselő, aki az IKV-nak küldött levelünk után 6 nappal kereste fel lapunkat, hogy elmondja véleményét.

– Nincs áram, így gyertyázok. Mást nem tudok csinálni, csak olvasni ebben a pokolban. Most épp A Paradicsom meghódítását. Nem emlékeztem, hogy Amerigo Vespucci így átverte a Kolumbuszt, pedig tanultam róla – mondja a férfi, akinek szakmája is van, hegesztő. – Dolgozni nem tudok, szinte teljesen vak vagyok, azért ilyen vastag a szemüvegem – mutat a bevetett ágyán heverő okuláréra. A szobája egyébként lexikonokkal és Solohov-regényekkel teli. – Szeretem az oroszokat.

Ibolya a nagyszobába, a spájzba, a fürdőbe és a konyhába vezet. Mindenhol olyan szagot érzünk, mintha a Tóni által említett pokolban járnánk. Penészes falakat, kilógó vezetékeket, beázott plafont látunk, most is csöpög a víz belőle. A fürdőt szétbombázták, csak egy koszos zuhanytálcából és lavórból áll. Valamiért innen nyílik egy szoba, ahonnan a kutyák és néhány ember hangját halljuk, Márióét is, de már csöndben beszélget a többiekkel. Csak az ablakra firkált neve jelzi, hogy itt lakik.

– Az unokáim is itthon vannak, többet voltak kórházban, mint iskolában – panaszolja az asszony. Fertőzéseket szednek össze, rendszeresen megy a hasuk, de nemcsak a gyerekeknek, a felnőtteknek is.

Szárad a ruha. Fotó: Schmidt Andrea
Szárad a ruha.
Fotó: Schmidt Andrea

Együtt számolunk az asszonnyal: unokák, gyerekek, élettársak, összesen 11-en vannak, ha mindenki eszébe jutott. Rothadó parizerek, szétmállott szalámik jelzik, hogy így sem fogy el minden az utolsó morzsáig. Csak remélni tudjuk, hogy ezeket már nem eszi meg senki. Gázuk van és vizük, de télen a kútról kell hordaniuk, mert befagynak a csövek.

Amikor kikísérnek, azt mondják, a szomszéd ház lakóival minden rendben, márciusban valaki megpróbálta felgyújtani Ibolyáék lakását, de az nem a környékről való lehetett. Szerintük a szomszédok hívták ki a tűzoltókat is. Elköszönnek, kérik, hívjuk ki a tévét, akkor talán segít rajtuk valaki, hogy itt hagyhassák ezt a földi poklot.

Kocsink mellé parkol a szomszéd ház egyik lakója, egy jól szituált fiatal nő. – Nem sok vizet zavartak eddig, nem kell tőlük nagyon félni. De reméljük, ennek is vége hamarosan, állítólag már intézi valaki.

Olvasóink írták

78 hozzászólás
 • 78. macilacika17 2013. augusztus 07. 10:02
  „béci61
  Jól összefoglaltad és amit írtál azzal szerintem vitatkozni sem lehet! Kíváncsi leszek, hogy a genetikai problémából pártocskává avanzsált "tömeg" hogyan szerepel a választásokon? És persze világos, hogy az eltűnésük után ésszerű , társadalmilag elfogadott hagyományok alapján ez a kérdés szinte magától és nagy többségi egyetértéssel megoldódik!”
 • 77. papsajt 2013. augusztus 07. 09:08
  „"72. macs 2013.08.06. 12:04

  Olvasom a hozzászólásokat. Jogos kifogások és felvetések, de megoldási javaslat semmi."

  11-en egy pottyantóst már összedobhattak volna a kertben ha lenne rá igény.

  olyan a környezetük,amilyet csináltak maguk köré. szó szerint!”
 • 76. béci61 2013. augusztus 07. 07:59
  „Tisztelt Olvasók! A cikkben leírtak csupán rendészeti kérdésként is felfoghatók, de túlmutatnak az egyszeri problémán éppen a jellegzetes ismétlődése miatt. A megoldást a többség képviseletére megválasztott és a többség ellenében tevékenykedők fogják a sajátságos érdekeik alapján meghozni, függetlenül attól, hogy itt mi miket hordunk össze. Amíg a köztisztviselő abból él, hogy jogászkodik a fejünkön dobolva, addig megoldásra nem számíthatunk. Azon el kellene gondolkodnia minden döntéshozónak és végrehajtónak, hogy meddig fog menni az, hogy vannak olyan csoportok (szándékosan nem családot írok), akiknek ennyiféle jogcímen ,,jár" a támogatás, és annyi kötelezettségük sincsen, hogy a lakókörnyezetüket emberi elvárásoknak megfelelően rendezzék. Az igénytelenségükről, emberi módon élni nem akarásukról már többen írtak. Támogatjuk, támogatja az önkormányzat ezeket a személyeket (embernek csak ritkán nevezhetők) több jogcímen. Azt, hogy lakásokat, lakóközösségeket tesznek élhetetlenné, lakhatatlanná és értéktelenné, azt vajon ki fizeti meg? A város adófizető polgárai. Azt hiszem, azt a rombolási kultúrát, amivel a mindennapokban van szerencsénk sokunknak találkozni, csak elszeparálni kellene, nem pedig a társadalom rovására ajnározni. Mint tudjuk, ha valahol valaki túlértékeli a környezetét, lakhatását, őrizgetni próbálja élete munkáját, akkor egy jellegzetes fajtajellemzőkkel bíró család önkormányzati odaköltöztetésével ez a ,,probléma" egyszerűen orvosolható. Akkor csodálkozik a dolgozó ember, amikor az antiszegregációs terv keretében a lakókörnyezetében megjelenik egy cigány család, és pusztulásnak indul a környezete. Mert egy dolgozó, vagy a penzumát már ledolgozott nyugdíjas embernek soha nem lesz annyi energiája, ereje, hogy a nap mint nap bekövetkező pusztítást helyre állítgassa - már csak a helyileg megjelenő létszám fölény ellenében sem -. Fel is vetődik a kérdés: az egyes települések nevében intézkedők mi alapján döntik el azt, hogy melyik a városnak az a része, utcája, az utca lakói, akiket büntetni rendelnek avval, hogy pl. a szegregátumból oda telepítenek olyan családo(-ka)t, akikről köztudomású, hogy szándékukban sincs a - talán joggal elvárt, a társadalom által is elfogadott - normál életformát élni? Mi alapján döntik el a tisztviselők, hogy az adott környezetben lakókat különösen meg kell terhelni az emberi együttélés alapnormáit a mindennapjaikban semmibe vevő családokkal? Mert amikor avval találkozik a dolgozó ember, hogy ,,ezeknek mindent lehet", és teljes joggal, háborítatlanul szennyezik a környezetet, akkor talán még el is gondolkodik a dolgozó, hogy ezekért dolgozok? Akiket bármelyik oldalról megérint a kérdés, azok tisztában vannak a helyzettel és a helyekkel is, ahol ezek a problémák fennállnak, de az arcunkba csapódó ,,pozitív diszkrimináció" és egyesek önös érdeke miatt folytatódik a társadalom demoralizálása.”
 • 75. macilacika17 2013. augusztus 06. 19:12
  „72. macs!
  Ugyan légyszíves adjál megoldási javaslatot a liberális aroganciátok miatt ürülékszagot és erőszakot elviselni kénytelen polgárok számára! Miért kellene a polgároknak megoldani helyettetek ezt a problémát? Mi csak a szenvedői, ti pedig a haszonélvezői vagytok ennek a büdös történetnek.... mióta is? Vagy talán meseként kell értelmeznünk, hogy az EU vitéz Francia és Olasz Miniszterelnökei hogyan oldották meg a Roma kérdést országukon belül? Vajon miért alkalmaztak megyőzés és imátkozás, lakásajándékozás, liberális együttérzés helyett lángszórót, dózert, meg géppisztolyt és irányvonatokat? A fönökeid szerint mikor robban a Magyar "R" bomba? Mert aki a közelükben él azokban már felrobbant!
  A cikluson belűli fizetésekért, a polgárokat kell(ene) védeni, nem pedig idegesíteni! De hidd el ez a Roma lavina benneteket is elsöpör!”
 • 74. aas 2013. augusztus 06. 13:33
  „29. 3ikutas 2013.08.05. 13:30
  17. aas 2013.08.05. 11:48
  Valami sántít, a véleményével kapcsolatban

  Én sem akarlak elszomorítani de szinte 2 naponta járok a Cserkó mellett kerékpárral tehát látom a parabolát és egyebeket. De a múltkor a barna 20-as srác éppen ott mosta a 240 literes kukájukat. Tehát van köztük igényes is. Osztom azon hozzászóló indítványát, hogy legyenek Botka szomszédai. De éppen a nagy támogató jegyző úr is befogadhatná őket a saját palotájába akkor talán átéreznék azok nyomorát akik az ilyenek miatt szenvednek majd mennek csődbe mert ártatlanul veszel több tíz misiért házat, lakást utána ezek szomszédok lesznek és az ingatlanod már 1 kanyit sem ér így még elmenekülni sem bírsz. Siralmas és ahogyan 1 másik hozzászóló is írta a rendőrség 1 jó nagy büdös 0 azaz NULLA városunkban. A múlt 7-en egy cserkón lakó etnikum teker 1000-el a Petőfi Sándor sgt-on amikor fékez a zsernyák mobil. Kézfogás, kis parolázás majd a barna bőrű kerékpárja bekerül a zsernyák mobilba és hazafuvarozzák a Cserkóra a kérójába. Na ez kérem a Csongrádi Megyeszékhely rendfenntartása a jegyző vezetésével. Mert aki még nem tudná a jegyző felesége a rendőrök feje.”
 • 73. oresza1 2013. augusztus 06. 13:19
  „Az átkos rendszerben ezek az emberek a gyárakban és téeszekben dolgoztak. A tőkés kiszámolta, hogy gazdaságtalan ezért bezárta vagy elköltöztette a gyára. A másikat a politikusok verték szét, hogy a termőföldet megszerezzék. Szerintem nekik kellene lépni (itt nem a közmunkára és segélyre gondolok).”
 • 72. macs 2013. augusztus 06. 12:04
  „Olvasom a hozzászólásokat. Jogos kifogások és felvetések, de megoldási javaslat semmi. El lehet dúrni a házat, ettől az alapprobléma nem oldódik meg, pedig nagyon meg kéne oldani.”
 • 71. pachakuti 2013. augusztus 06. 11:34
  „Szlovákiában megpróbálták, hogy a fehérektől külön egymás között élhessenek. Még fallal is segítette az önkormányzat a külön élésüket a liberális jog- és fajvédők nem kis felháborodása ellenére. Az eredmény még az űrfotókon is látható.
  Írjátok be a keresőbe: Kassa, Lunik lakótelep. Igazán érdemes a figyelemre!”
 • 70. mérlegvagyok 2013. augusztus 06. 09:51
  „59. Kormoska!
  Azt nem tudhatom milyen kapcsolatod volt Soós úrral, arra gondolok laktál e valaha, netán jelenleg is önkormányzati bérlakásban? Soós úr 2012 év végén ment el nyugdajba és nekem egészen más a véleményem, személyes tapasztalatom az ő kezelési igazgatóként végzett munkájáról, mint neked. Hosszú éveken át töltötte be munkakörét, de a hatékonyság vagy az a tény, hogy ő rendet tudott tenni és tőle tartottak volna a viselkedni nem tudó lakók azt súlyosan megkérdőjelezném! És erre jó okom van! A mi házunkban is fenn állt mindazon probléma ami ma is jelen van 2010 előtt is. Hidd el nekem gyakran az a válasz nem járhatnak hozzájuk naponta bérlemény ellenőrzés címén, mert még zaklatásnak veszik, és ők fognak panasszal élni.
  "Egy olyan telep, vagy háztömb kijelölése volna a megoldás, ahol csak ők vannak,..... élhetnének saját szabályaik szerint". Nos ezt már magam is javasoltam néhány alkalommal, mert nagyon is érintettként közel hét éve tapasztalom, mit jelent velük, köztük lakni! Unió integrációs elvárásából, e célra jelentős támogatásból, ők csak arra tartanak igényt, hogy alanyi jogon és szociális alapon kapjanak, komfortos, összkomfortos lakásokat, de a többségi társadalomhoz alkalmazkodva viselkedni, élni azt nem akarnak! Inetgrálódni, barátkozni nem óhajtanak, ők csak is saját maguk között érzik jól magukat, és élnek hangosan, látványosan koszban a házunk kriminális állapotban van, hála nekik pedig ez egy újnak számító ház. És az összes 2000 évtől számított önkormányzati belvárosi és belváros közeli házban kaptak igen sokan lakást és mindenhol probléma van viselkedésükkel. Nem különben a régi kertvárosi, illetve panel lakásokban élők többségével! A Dr Boross József utcában van évek óta a MÁV Oktatási Főnökség több épületből álló központi fűtéses eladó ingatlana. Állami tulajdonú cégről lévén szó, vajon Uniós pénzből azt miért nem veszik meg alakítják át lakássá. Ott kb. 50-80 lakás kialakítható volna. Panaszra meg semmi kokuk nem lehetne, mert jó helyen van mindenhez közel van ép, hogy csak nagykörúton kívül, maguk között élhetnének míg le nem laknák emberi komfortos körülmények között. Tudom a cél az pont ellenkezője ennek, nevezetesen az elkülönített lakhatással, de senkinek ne legye kétsége a felöl ők is, mi is sokkal jobban járnánk, mint a jelenleg alkalmazott inetgrációval.”
 • 69. kormoska 2013. augusztus 06. 09:24
  „67.sapi

  Mindenben igazat adok neked,de egy dolgot azért őszintén remélek!
  Az ott"lakók"önkényes lakásfoglalóknak számítanak és a hatályos törvények értelmében NEM JÁR nekik cserelakás,amit ugyanígy lelakhatnak.
  Bár ahogy a szegedi kisebbségi önkormányzat"áldásos tevékenységét" ismerem,már felokosították őket és mégis kapni fognak valami lakásfélét!
  Eközben az IKV-nál lakásigénylések százai vannak beadva,zömmel fiatal életkezdő pároktól....,és ők csak várnak és várnak.”
 • 68. ChrisSZGD 2013. augusztus 06. 08:35
  „Látom, nagy hírértéke van az évek óta meglévő igénytelenségnek!

  Javaslom, a Délmagyar saját költségén rakjon rendet szerencsétleneknél. Legyen új wc, új fürdőkád, új nyílászáró... Szóval legyen tipp-topp a kecó. Majd egy év múlva térjen vissza, és mérje fel a terepet.

  Gyanítom, a mostanihoz hasonló körülmények lennének...”
 • 67. sapi 2013. augusztus 06. 08:34
  „Kedves Emberek!
  Lehet itt hőzöngeni (JOGGAL), meg véleményt elmondani, DE mindenki nagyon jól tudja, hogy mi is fog történni. Lebontják a házat és ezek a ´szegény´ emberek INGYEN kapnak majd egy másik lakást, amit be/lelakhatnak!!!!
  Miközben több ezer dolgos család (és most ki sem emelem, hogy magyar) albérletben kénytelen élni, napról-napra, becsülettel fizeti a rezsit és próbál éldegélni segélyek és ingyenlakás nélkül!!!

  Én elvonatkoztatok attól, hogy a szóban forgó család roma származású...de attól már nem tudok, hogy ezt az állapotot ŐK MAGUK alakították ki, az igénytelenség már szavakkal sem kifejezhető, ahogyan ők élnek nem emberi....És ezt CSAK is maguknak köszönhetik......És most mehetnek a belvárosba.....ahol tovább ´boldogítják´ a dolgos emberek életét.....mert neki ez jár......
  Sajnos amíg Magyarországon az ´EUs politika´ a mérvadó, ahol az ilyen és ehhez hasonló állampolgárokat részesítik előnyben, és amíg a politikusok félnek az ilyen esetekben a sarkukra állni,illetve kiállni, addig nekünk becsületes, dolgozó magyar embereknek végig kell nézni, hogyan lehet ingyen élni ebben az országban, úgy hogy még védettséget is élvezzenek... Azt kell mondjam, valamit mi csinálunk rosszul...”
 • 66. bambulla 2013. augusztus 06. 07:59
  „11 fős ürülékszagú család lakja a Hunyadi téri társasházat ( társas????? ház ????? )
  ez abszolút jellemzi őket ez a cikk
  önmagukra és környezetükre igénytelenek
  nem dolgoznak
  a társadalom szemére vetik , hogy a segélyből nem tudja fizetni az albérletet
  no és mivel ezt lakhatatlanná tett új lakást követel
  wc elromlik???
  meg kell javítani, tisztán kell tartani stb.
  ez maga a pokol?
  igen, azzá teszik”
 • 65. rezice 2013. augusztus 06. 06:33
  „Tán csak nem barnák.Adni kellene új lákást nekik.”
 • 64. lilla1313 2013. augusztus 05. 23:53
  „20 éve élnek a házban és a Tóni szobáját kivéve ilyen gányul néz ki? A nő ott áll a törmelék és a műanyag palackok, szemét között. Miért? Azért, hogy sajnáljuk, hogy milyen irtózatos körülmények között élnek, vagy azért, hogy elborzadjunk, hogy milyen igénytelenek? Gondolom, a törmelékes-szemetes házrészben nem lakik senki, talán az a WC. S mi történt a ház WC-ivel? Őszintén, ha bármelyikünk - rendesen élő magyarok és romák - lakásaiban, házaiban húsz év során elromlik a WC, akkor úgy oldjuk meg a problémát, hogy elkezdünk mindenfelé nagy- és kisdolgozni? ŐRÜLET!!! Valamelyik hozzászólásban olvastam, hogy szorítsunk egymásnak, nehogy közelünkbe költöztessék őket. Így van. Ha az ember a Csillag tér, Kereszttöltés utca felé jár, azért látható, hogy igencsak megváltozott és zajosodott a környék, úgyhogy jó lenne ha arrafelé már nem integrálnának, mert sok ez már így is! És figyelte valaki az integrációnak nevezett új gócok kialakításakor, hogy a régóta ott lakó és rendesen élő romák is úgy aggódnak, mint a magyarok, hogy az újak hőbörögve belakják-e a környéket, szégyent hoznak-e rájuk avagy nem? Mondjuk sokan ránézésre megmondják, hogy mire lehet majd számítani! Kicsit már idegesít ez a roma és magyar szóhasználat, mert ők is csak magyarul beszélnek. Londonban volt egy magyar cigánylány munkatársam, nagyon szerettünk vele robotolni, jó fej volt. Nem azért ment el Magyarországról, mert imádott alig minimálbérért gályázni - három szobát kellett végignyalni a minimálbérért, ami sokszor lehetetlen volt -, hanem azért, mert kint spanyolnak nézték, itthon meg szégyellte amit a hangadó, hőbörgő cigányok művelnek és nem akarta, hogy őt is azokkal egy lapon említsék, akiket mindig istápolnak meg politikai kirakatba pakolnak, közben az őket eltűrő magyarokat meg rasszistázzák! Nem mindenki ostoba és kamál meg mindent abban a tálalásban, ahogyan elébe teszik.”
 • 63. kumisz 2013. augusztus 05. 22:41
  „52. macs 2013.08.05. 17:41
  46. ossian33,
  hol voltak, nos dolgoztak. Pl. építőiparban és egyéb helyeken, főként olyan területeken, ahol az üzemek tönkrementek.

  Ezek speciel nem!!!!!!!!!!!”
 • 62. Jackhammer 2013. augusztus 05. 21:55
  „<moderálva>”
 • 61. Horizont 2013. augusztus 05. 21:52
  „Azt nem értem, hogy mivel munkahelyek alig vannak, a lakásukat elveszített, folyamatosan csúszó emberek (akár rezsitartozás, akár lakáshitel, akár bármi, egészségügyi gondok) őket vajon miért nem említik? Ők a SENKIK???
  Az pedig aki beköltözik egy IKV-s lakásba, évente, mert ugye ,,rászoruló" ejj, s nem ment el ,,gazember" módjára dolgozni, hogy úgy csússzon le, sajtónyilvánosságot kap!
  Szép világ nem mondom!”
 • 60. Besenyő_Pistabácsi 2013. augusztus 05. 21:00
  „Tegyük fel kapnak egy normális lakást valahol, egy év múlva ugyanilyen körülményeket teremtenének maguk körül ott is.”
 • 59. kormoska 2013. augusztus 05. 20:26
  „20.toxor01

  Ha én ilyen helyzetbe jutok(mert juthatok)akkor inkább felkötöm magam!Mert ez nem élet.

  Régi téma ez már.....,én régen és ma is azt vallom,hogy a romák 95%-a nem való kulturált környezetbe,együttélésre képtelen!
  Az IKV 2010 előtt már többször lépett ebben az ügyben,de mióta az új vezetés van(és Soós Feri nincs),mindennel leálltak!
  Addig próbálták arányosan"szétszórni"a városban a rászorulókat,még ha néha falakba-ellenállásba is ütköztek.
  Egy olyan"telep"vagy háztömb kijelölése volna a megoldás,ahol csak ők vannak....,élhetnének a saját szabályaik szerint.”
78 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a rokkantparkoló a nagybanin

Rendszeresen vásárolunk a dorozsmai nagybani piacon, és mivel nehezen mozgok, rokkantkártyával a kijárat melletti rokkantparkolót használom. Tovább olvasom