Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

11 perc alatt értünk át a szegedi hídon

Szeged - Tegnap reggel nyolc órakor 11 perc alatt tudtunk csak a szegedi Bertalan hídon átjutni kocsival Újszeged felől, majd visszafordultunk. Makó irányába már jobb volt a helyzet, mert 2 perc alatt tettük meg ugyanazt az utat. A Belvárosi híd lezárása miatt nőtt meg a Bertalan forgalma.
A szegedi Belvárosi híd lezárása miatt jelentősen megnőtt a csongrádi megyeszékhely egyetlen járható hídján, a Bertalanon a forgalom. Ráadásul itt halad át a 43-as főút is, amelyen a helyieken kívül most rengeteg román és török vendégmunkás is közlekedik. Arra voltunk kíváncsiak, mennyi idő alatt tudunk áthaladni a hídon mindkét irányban a reggeli csúcsban.

Az újszegedi sportcsarnok, valamint a nagykörút és a József Attila sugárút kereszteződése közti távot teszteltük előbb az egyik, majd a másik irányban. A sportcsarnok elől indultunk 7.50-kor. A Temesvári körúton a lámpák sárgán villogtak, így a 43-ason nyugodtan haladtunk. A Temesvári körúti óvodához érve előbb lassítanunk kellett, majd meg is álltunk, ugyanis itt volt a kocsisor vége. Innen csak lépésben haladhattunk tovább. Ránéztünk az órára: 7.51-kor álltunk meg az ovi előtt.

Dugó. Beállt a forgalom az Újszeged felől érkezők két sávjában a Bertalan hídon. Fotó: Karnok Csaba
Dugó. Beállt a forgalom az Újszeged felől érkezők két sávjában a Bertalan hídon.
Fotó: Karnok Csaba

Másfél perc alatt már elértük a híd lábát, ezt követően csöndesen araszolgattunk előre. Mindkét sávban beállt a forgalom, kettesnél nem nagyon kellett magasabb fokozatba kapcsolni a váltót. Végül pontban nyolckor láttuk meg a híd másik végén lévő, sárgán villogó lámpákat, s az út közepén a forgalmat irányító rendőrt. Itt még két percet álltunk, mire továbbhaladhattunk. Így összesen 11 perc telt el, míg elértünk idáig az újszegedi óvodától.

Makó felé jobb a helyzet.

A szegedi nagykörút és a József Attila sugárút kereszteződésében visszafordultunk. Itt is rendőr irányította a forgalmat. Az utunk a határ felé jóval gyorsabb volt. A híd lábánál csak 20 másodpercet álltunk, aztán a rendőr minket engedett. A hídon így két perc alatt átértünk, és a Temesvári körúton sem akadályozott semmi a haladásban.

Olvasóink írták

  • 2. Léni 2009. augusztus 08. 10:17
    „Zosti l. Mit kavarsz? Feszitett tempóban dolgoznak a hídon, de idő kell ehhez is mint mindenhez.
    Azzal, hogy állandóan szapulunk és elégedetlenkedünk nem fog a munka hamarabb elkészülni.”
  • 1. Zosti 2009. augusztus 07. 18:58
    „Már régen meg kellett volna építeni a Nagykörút folytatásaként a déli közúti hidat! Így akár le is lehetne zárni a Belvárosi hidat, csökkentve ezáltal a belváros forgalmát. De döntéshozóink ülnek a fülükön. Szeged további fejlődése és élhető várossá alakítása szempontjából ez az egyik legfontosabb kérdés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időutazás a Délmagyarral: Tarján - kész az ezredik lakás

Szeged - Negyvenegy hét múlva lesz 100 éves az 1910. május 22-én útjára bocsátott Délmagyarország.… Tovább olvasom