Délmagyar logó

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 10°C | 21°C Még több cikk.

120 percnyi szemmasszázs, elsősorban haveroknak

Szeged – Mindössze két óráig lehetett megnézni a XVII. Szegedi Művésztelep munkáit Szeged belvárosában a Victor Hugo utcai volt masszázsszalonban. Megpróbáltam a miértekre választ találni, ám a 120 perc alatt rájöttem, nincs értelme, nem fontos.
Titokban ugyanis valami „egyéb" érdekességre, kuriózumra vártam, abban bíztam, nem véletlenül választották helyszínül az egyik Victor Hugo utcai palota aljából kiköltözött masszázsszalon helyét. És ki is derült, valóban nem véletlenül. Hanem, mert nem volt más hely.

S bár a művészek állították, nem két óráért dolgoztak a XVII. Szegedi Művésztelepen, az ember érzése mégis az volt, sajnos igen. És ezzel megint csak nem az alkotásokat minősítettem. De százhúsz percnyi megmutatkozásra még a haverok, barátok, ismerősök többsége sem tudott (időben) eljönni. Arról nem is beszélve, hogy sokan e barátok közül hamar el is mentek. Nyilván volt más dolguk is, és ez így van jól. Akkor különösen, ha mondjuk 120 napig látható a tárlat, amelyre időről időre vissza lehet jönni, ám így talán illett volna végig ottmaradni.

A XVII. Szegedi Művésztelep két órás kiállítása. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Az is jól mutatja a szegedi képzőművészet állapotát, hogy amikor azt tudakoltam, hogyan lehet, hogy egy Szeged méretű városban működő művésztelep munkáit mindössze két órán át lehet megnézni, azt felelték, nem mernek őszintén válaszolni, az emberi tényezővel magyarázták a mostani körülményeket. Kótai Tamás, a művésztelep vezetője bevallotta, külön energiákat habitusából fakadóan sem mozgat meg azért, hogy más, jobb legyen a helyzet.

– Igen, rossz szervező vagyok! De ettől még ez a produkció, egyben és rendben van. Nem biztos, hogy nagyobbat szólt volna egy jól prosperáló galériában. A saját feladatunkat elvégeztük, megcsináltuk, jól éreztük magunkat a művésztelepen – mondta a megnyitó után Kótai Tamás.

A XVII. Szegedi Művésztelep alkotásai. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

A százhúsz perc alatt sajnos nagyon elmélyedni se lehetett a művekben. Tényleg olyan volt ez a kiállítás, mint egy szemmasszázs: 120 perce volt mindenkinek arra, hogy a lehetőségekhez képest megtornáztassa a szemmozgató izmait. Meg a veséjét. A mini büfé ugyanis legalább olyan népszerű volt mint a falakon látható művek.

Olvasóink írták

 • 6. kakoszeged 2011. augusztus 01. 15:06
  „mé csak két óráig lehetett? ... de télleg?”
 • 5. Wacky 2011. augusztus 01. 10:26
  „"Arról nem is beszélve, hogy sokan e barátok közül hamar el is mentek. Nyilván volt más dolguk is, és ez így van jól. Akkor különösen, ha mondjuk 120 napig látható a tárlat, amelyre időről időre vissza lehet jönni, ám így talán illett volna végig ottmaradni."

  én se maradtam volna sokáig, a képeket elnézve... 120 nap?? kizárt hogy 2x ennyi embernél több megnézte volna... kifizetődik?? NEM!!

  "Az is jól mutatja a szegedi képzőművészet állapotát, hogy amikor azt tudakoltam, hogyan lehet, hogy egy Szeged méretű városban működő művésztelep munkáit mindössze két órán át lehet megnézni, azt felelték, nem mernek őszintén válaszolni, az emberi tényezővel magyarázták a mostani körülményeket."

  minek kell mellébeszélni?? ha már egy cikket szánnak nekik... bár szerintem értelmetlen egy ilyen dolognak, de így legalább megtudtam hogy mire nem mentem el helyesen, és mennyivel jobban ki tudtam használni más programmal ezt a 120 percecskét...”
 • 4. faguriga 2011. augusztus 01. 07:00
  „Nórikám, az igekötők...”
 • 3. tirpák 2011. július 31. 16:40
  „töppénzt a művészeknek me evannak nyomva meg hejjet ahó kitudnak bontakozni magukbó”
 • 2. 3évesférfi 2011. július 31. 16:03
  „Ja, hol van itt a probléma?”
 • 1. Nórikám 2011. július 31. 15:47
  „Véletlenül sem akarom a művészeket megbántani, de szerintem ha ennyi mű volt kiállítva, elég is volt a 2 óra. De lényeg, hogy a művészek jól érezték magukat. Meg hát a művésztelep vezetője meg mondta, nem is akar több energiát bele fektetni. Teljesen világos!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap is torlódás Röszkénél

A Magyarország irányába tartó kocsisorban több órát kell várniuk az utazóknak a szerb oldalon, míg a magyar oldalon egy óra a várakozási idő. Tovább olvasom