Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

121 óriás virágcsokrot kaptak a szegedi terek

Szeged - Kipofozták a Szeged terein leginkább térelválasztónak használt virágládákat. A műveletet a környezetgazdák 121 fakocka kicsinosításával kezdték. Először is kiürítették a betonkeménységűre összeállt földet, a még életképes növényeket kiültették a telepük kertjébe.
A ládákat kijavították, lefestették, és vízelvezető lyukat fúrtak az aljukra. Gondosan megágyaztak a szakemberek az új növényeknek: kavicsokból, zúzottkőből rétegeztek vízelvezető alapot, arra agroszövetet terítettek. Végül jó minőségű agyagkeverékkel töltötték fel a növények helyét, így akár 10 évig is kiváló marad a földjük talajcsere nélkül.

A talajt olyan intelligens műtrágyával és tyúktrágyával dúsították, amelyből lassan oldódik a tápanyag, és az év 12 hónapjában képes ellátni a növényeket. A módszer a formára nyírt Kárász utcai tiszafákkal már bizonyított.

A kampányszerű kiültetést felváltotta a kertépítészetből és virágkötészetből ismert elrendezés. Fotó: Schmidt Andrea
A kampányszerű kiültetést felváltotta a kertépítészetből és virágkötészetből ismert elrendezés. Fotó: Schmidt Andrea

Nemcsak az előkészítést, hanem a felvirágoztatást is körültekintően megtervezték a város kertészei. Az eddigi, kampányszerűen kiültetett árvácskákat és egyéb más maradéknövényeket felváltotta a kertépítészetből és virágkötészetből ismert elrendezés.

Mint egy igényes virágcsokorba, ebbe az összeállításba is beleillesztettek egy magasabb vezérnövényt. Mellé előbb tavaszi tulipán és nárcisz kerül, amit elvirágzás után kicserélnek egynyári muskátlira, dísz-trombitafolyondárra, csokros indára.

A kompozícióba harmadiknak – hogy a növények látványát összehangolják a faládáéval – lecsüngő növényeket illesztettek, szalmagyopárt és szúnyogriasztónak is kiváló plectranthus növényt. A gyors vízpárolgást dekoratív agyaggolyócskákkal fékezik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forma Kupa Táncverseny - hetedszer

Idén is az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tornatermében lesz a verseny – Némethné Vida… Tovább olvasom