Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

12 milliárdos beruházás, 350 új munkahely Mórahalmon

Baráti kapcsolat, az önkormányzat támogató segítsége, Mórahalom határ menti elhelyezkedése, jó minőségű nyersanyag – egyebek mellett ez ösztökélt holland, belga és magyar cégeket arra, hogy a város ipari parkjában befektessenek. A 12 milliárd forintos szerződést tegnap írták alá.
Két hónap múlva újabb építkezésbe kezdenek a mórahalmi agrár-ipari parkban. Három év alatt több ütemben 45 ezer négyzetméteres csomagoló- és hullámpapírgyártó üzem létesül, illetve saslikot is fognak gyártani az ipari parkban. Az új befektetők – a belga Pacapime, a holland LC Packaging, a magyar TexPack International, és a holland Fléma Snacks képviselői – tegnap írták alá az erről szóló szerződést Nógrádi Zoltán polgármesterrel.

– A több mint 12 milliárdos beruházással három éven belül közel 350 új munkahely létesül – mondta a mórahalmi polgármester. – A szerződéssel kezdetét vette a város és a térség ipari fejlődésének új szakasza, amely stabil megélhetést jelenthet a homokháti kistérség népességének.
Paul Pissens, a hullámkartont gyártó Pacapime tulajdonosa elmondta: magyar barátjuk ajánlotta figyelmükbe Mórahalmot, s választásukban megerősítette őket az a tény, hogy a város közel esik három határhoz, és a térségben van elérhető munkaerő.

A holland Lucas Lammers azt emelte ki: húsz éve járt először Mórahalmon, amely az elmúlt évtizedekben olyan várossá fejlődött, ahol jól érzik magukat. Mindent megtesznek azért, hogy a cég eddigi legnagyobb beruházását sikerre vigyék. Lukas Vanreusel családi vállalkozása a jövő év elején már szeretné elkezdeni a húsfeldolgozást és saslikgyártást, ehhez a térségben található kiváló minőségű alapanyagokat – paprikát, hagymát – használják fel. A TexPack International Magyarország, mint azt Török Tibor tulajdonostól megtudtuk, Kelet-Európa piacvezető csomagolóanyag-gyártója, ők forgalmazzák majd a jövőben a Pacapime termékeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged latin negyede a Vitéz utca

Júliusra kiürül a Vitéz utca, tíz hónapon keresztül azonban a diákseregre építi üzleti tervét az… Tovább olvasom