Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

12 órát biciklizett a szerelméhez

Szeged - Szerelmét bizonyítandó elbiciklizett kedveséhez a fővárosba egy szegedi fiatalember. Kézzel hajtogatott díszekkel kirakta az ajtaját, virágot vitt neki, és biztos volt benne, hogy a nem mindennapi bocsánatkérés után kedvese visszafogadja. Nem így történt.
– Egy távkapcsolatban nem minden rózsaszín és szivárványos. Kilenc hónapja voltunk együtt a barátnőmmel, de hosszabb időkre nem láttuk egymást, és a feszültség csak gyűlt – mesélt egy romantikus bocsánatkérés előzményeiről Kerekes József. – Egy nap olyat mondtam neki, amit nem kellett volna, és szakítottunk. Én viszont mindenképpen szerettem volna visszaszerezni.

A 20 éves szegedi fiatalember úgy gondolta, ha valami nagy dolgot visz véghez, azzal talán bizonyítja szerelmét. Ezért úgy határozott, biciklivel megy a lányhoz a fővárosba, ahol ő tanul.

– A Google segítségével kinéztem a legrövidebb utat, és ha nem is mindig szabályosan, de 12 óra alatt oda is értem a házuk elé – mesélte József, aki éjjel fél 2-től reggel 9-ig ott várt az utcán, mert nem akarta a lányt felébreszteni. Még otthon hajtogatott papír darumadarakat, tulipánt és rózsát, ezekkel díszítette fel az ajtót.

Kerekes József a fővárosba kerékpározott szerelméhez. Fotó: Frank Yvette
Kerekes József a fővárosba kerékpározott szerelméhez. Fotó: Frank Yvette

– „Nem számít." Ennyit mondott nekem, miután találkoztunk. Láttam, hogy nem teljesen így gondolja, de tudom, hogy makacs, eldöntötte, hogy vége. Ezért nem álltam le vitatkozni, nem is könyörögtem – mesélte a fiatalember, akinek még a virágcsokrot sem volt lehetősége átadni.

– Hogy 170 megtett kilométer után ez hogy esett nekem? Rosszul – mosolygott keserűen. – Estére tudtam összeszedni magam annyira, hogy elinduljak haza. Akkor már vonattal. Mivel útközben megfázott a térdem, szóba sem került, hogy a visszaútnak is két keréken vágjak neki.

József azt mondja, a történtek ellenére sem adta fel, hogy egyszer újra egy pár legyenek. Szereti a lányt.

– Azt gondolom, ha most újra elmennék hozzá, csak idegesíteném. Ezért várok, és gondolkodom, mit tehetnék, hogy meggyőzzem: kell nekem. Tudom, hogy a mai világban egyszerűbb kidobni a kukába valamit, amivel problémák vannak, ahelyett, hogy megjavítanánk, de én hiszek abban, hogy helyre lehet hozni a dolgokat, ha azok igazán fontosak. A YouTube-ra is ezért készítettem utólag videót a történetemről: hátha másoknak is erőt ad ahhoz, hogy küzdjenek a szerelmükért.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időzített bomba a szelektív szemétben

A lehetetlenre pár hónapot még várni kell - mondják a hulladékcégek. Tovább olvasom