Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

12 pontban támadják polgármesterüket az ˝algyői ifjak˝

Szeged - Tizenkét pontos röpiratban támadták meg Algyő ifjúsága nevében Molnár Áron polgármestert a nemzeti ünnepen. A szórólap minden falubelihez eljutott.
Szórólapok százai árasztották el az algyői emberek levelesládáit március 15-én reggel. A Mit kíván Algyő ifjúsága című kiáltványban élesen bírálják Molnár Áron algyői polgármestert, aki a tavaly októberi önkormányzati választásokon mindössze 9 szavazattal nyert a településen.

Négy éve még a Jobbik színeiben politizált, lapunknak is elmondta korábban, belátta, hogy egy Algyő méretű településen nincs helye pártpolitikának. A Jobbikból kilépett, a helyi szervezet is feloszlott. – Ettől függetlenül nemzeti érzelmű embernek tartom magam – magyarázta. Az algyői ifjak 12 pontba gyűjtötték össze kritikájukat. Az utolsó pontban lemondásra szólítják fel a polgármestert, mondván, politikai vákuumba került, súlytalanná vált.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

– A reklámújságokkal együtt jelent meg mindegyik algyői háztartásban a nemzeti ünnepen. A szórólaposok nem tudhatták, hogy mit visznek ki, egy reklámtáskában voltak a kiáltványok. Az biztos, hogy nem ifjak állnak mögötte. Az egyik ifjúsági civilszervezetünk a közösségi hálón határolódott el a kiáltványtól, és a másikról sem gondolom, hogy köze lenne ehhez. Olyan körből kerülhetett ki, ahol van aspiráns a polgármesteri tisztre – mondta Molnár Áron. Elmondása szerint sokat gondolkodott azon, hogy foglalkozzon-e ezzel az üggyel, de az irat már túllépett egy bizonyos határon.

– Nehéz lehetett összehozni a 12 pontot, az első kettő szinte ugyanarról szól, nevezetesen, hogy a csapból is én folyok. Egy jó polgármesternek lehetőleg a legtöbb médiumban meg kell jelennie ahhoz, hogy sikeresen reklámozza települését. Szememre vetik, hogy az önkormányzati cégek élén „jobbikos elvtársak" ülnek: egyiküknek sincs köze a párthoz. Sokallják a fizetett tanácsadókat: 5 van belőlük, havi bruttó 65 ezer forintért végzik megbízási szerződéssel a munkájukat. Egy településnek szüksége van gazdasági referensre és kommunikációs referensre is, amik korábban hiányoztak Algyőről – vélekedett Molnár Áron.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

Azzal is megtalálták a polgármestert, hogy nem szervez minden korosztályt kielégítő programokat, csak jobbikos barátaival szórakozik. – Nem vagyok már a párt tagja, a közeli barátaim közül korábban csak egy volt jobbikos, semmi olyan rendezvény nem volt az elmúlt 5 hónapban, amit a kérésemre szerveztek – magyarázta.

Azt mondta, a röpirat után felbolydult a falu, de örül annak, hogy sem a Facebookon, sem személyesen egyetlen ember sem jelezte, hogy támogatja az irományt, amiben néhány helyesírási hiba is belekerült. – Névtelen levelekkel alapból nem foglalkoznék, de ez a kiáltvány néhány helyen már durván sérti a személyemet. Rendőrséghez azért még nem akarok fordulni, ám ha folytatódnak ezek az akciók, ezen a lehetőségen is el kell gondolkodnom – mondta Molnár Áron.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A marosvásárhelyi pogromra emlékezett a szegedi KDNP

A megemlékezésen részt vett Kalmár Ferenc Csongrád megyei és Haág Zalán szegedi önkormányzati képviselő is. Tovább olvasom