Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

14 év után 60 milliót kaphat a város

Szeged - 60 millió forintot kaphat a város az államtól az Osztróvszky utca 5. szám alatti épület átadásáért, ha ezt a május 27-i közgyűlésen megszavazza a képviselő-testület.
Megírtuk: az egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről szóló törvény alapján 1997-ben adta át az önkormányzat az evangélikus gyülekezetnek az Osztróvszky utca 5. szám alatti épületet, ahol korábban kisegítő iskola működött. Bár a közgyűlés már akkor jóváhagyta az ingatlanátadást, s a kiköltöztetéssel járó költségeket is megszavazta, azóta sem folyt be a város kasszájába a „funkciókiváltásért" járó 41 millió forint. Molnár László szerdán tárgyalt az ügyben Budapesten. A polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetőjét azzal küldte a fővárosba az önkormányzat, hogy a 41 millió forint 1999 óta számított valorizált értékében – azaz mintegy 80 millió forintban – próbálja meg érvényesíteni a várost megillető kártalanítási összeget. Az egyeztető bizottság 60 millió forintot ajánlott fel. Ha ezt elfogadja a városi közgyűlés, akkor 14 év után ősszel pénzéhez juthat az önkormányzat.

Olvasóink írták

  • 2. gyebrovszky1942 2011. május 22. 07:43
    „Ez az épület mindig is az evangélikus egyházé volt, Ők építették iskolának. 1949-ben oda jártam elsőbe tanítónénim Dr. Jezerniczky Ákosné volt. 1-3. osztály volt ott. Inkább az evangélikus egyháznak kellene fizetni a városnak, hogy ingyen használta az épületet.”
  • 1. igazságkereső 2011. május 20. 17:00
    „Illő tisztelettel kérdezem,hogy én kit és hová küldhetek kártalanításom tárgyalására azért a veszteségért, mely a 2004-2010 közötti időszak alatt ért, és azok kihez fordulhatnak,kiket a bankok 2008 ősze után jelentősen megkárosítottak az általuk "svájci frank alapú"-nak elnevezett ,de forinthiteleik kapcsán megduplázott havi törlesztő részletekkel tönkretettek a bankok, miközben az általuk kreált "devizaválság"közepette 350 milliárd forint tiszta nyereségre tettek szert?!! Az itt megírt válaszokat tisztelettel várom legalább 100000 "devizahitel károsult nevében is!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Árkád alól előkerült leletek nyomában

A régészek 2010-ben középkori, XVI–XVII. századi település nyomaira bukkantak az épülő Árkád helyén. Kiderülhet, hogy Szegeden az eddig ismert három „megtelepedési góc" mellett volt egy negyedik is. Tovább olvasom