Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

1500 kilométer szekéren

Szeged, Sziksós-Öreghegy - Nem mindennapi vendégek kopogtattak be a Sziksós-Öreghegyen lévő Sári Lovastanyára. Az ekhós szekéren érkező két német nyugdíjas, Willi Beyer és Franz Endlicher Temesvárról indult, és lakhelyére, Karlsruhébe tart.
Mit keres a bakon két meglett ember, miért vállalkozott arra, hogy 80 nap alatt megtegye az 1500 kilométeres utat? – tettük fel a kérdést.
Willi volt a szóvivő. Elmondta, hogy Temesvár és Karlsruhe testvérváros, ez adta az apropót a kalandos túrázáshoz, egyébként pedig imádják a lovakat, a nomád életet. A német város önkormányzata annyiban segítette a vállalkozást, hogy kamionnal kiszállította a „stábot" – kocsit és a lovakat is – az indulóhelyre, onnan pedig napi 30–40 kilométert megtéve elindultak haza.

A kalandvágyó két német nyugdíjas a szekerével. 80 nap alatt akarják megtenni a Temesvár–Karlsruhe távolságot. Fotó: Schmidt Andrea
A kalandvágyó két német nyugdíjas a szekerével. 80 nap alatt akarják megtenni
a Temesvár–Karlsruhe távolságot. Fotó: Schmidt Andrea

A 43-as főútról egy németül jól beszélő magyar rendőr terelte le őket, segítőkészen javasolta, hogy merre menjenek tovább. Sziksósnál esteledett rájuk, mázlijukra éppen a Sári Lovastanyán találták magukat, ahol a lovak abrakot, ők vacsorát, majd reggelit kaptak a továbbindulás előtt a németül jól beszélő házigazdáktól. A szekéren a két ágy mellett egy pici konyha is található. Ha réten kell tanyát verniük, villanypásztort állítanak fel, hogy skandináv lovaik el ne bitangoljanak.

Jó utat! A java még ezután jön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárások az új klinikánál

Jelentős forgalomváltozásokra kell számítani péntektől és hétfőtől a Semmelweis utca környékén. A Bécsi körút és a Boldogasszony sugárút kereszteződésében körforgalom épül. Tovább olvasom