Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

150 ezres bírság a zöldségfeldolgozónak

Újszentiván - 150 ezer forint élelmiszerlánc-felügyeleti bírságot szabott ki az október közepén Újszentivánon lefülelt illegális zöldségcsomagoló üzemre a megyei kormányhivatal élelmiszer-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatósága.
Farle Csaba főállatorvos érdeklődésünkre azt a tájékoztatást adta, hogy a Major utcai, egykori marhaistállóban működő vállalkozás közvetlen közfogyasztásra szánt élelmiszert nem állított elő, és ilyet nem is hozott kereskedelmi forgalomba. Az alaptermékek származását dokumentumokkal igazolták, ugyanakkor az ellenőrzés időpontjában a telephelyen a nyomon követéshez szükséges azonosító jelölések és számlák, szállítólevelek hiányoztak. Egy alkalommal szállítottak továbbfeldolgozás céljából feldolgozatlan élelmiszert egy megfelelő engedélyekkel rendelkező élelmiszerüzembe, ahol a további technológiai lépéseket elvégezték. Az eljárás során a vállalkozó teljes mértékben együttműködött a hatósággal, és jelenleg egyeztetések folynak arról, hogy egy megfelelő engedélyekkel rendelkező élelmiszerüzemben folytassa tevékenységét.

A razzia során ellenőrzött három újszentiváni, állattartással foglalkozó vállalkozás vizsgálata még nem zárult le.

Megírtuk: lakossági bejelentésre tartott razziát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal négy újszentiváni helyszínen. A Major utcai egykori szarvasmarha-istállóban illegális zöldségtisztító és -csomagoló vállalkozást értek tetten. Az épület teteje egy helyen beszakadt, bent sem folyóvíz, sem vécé nem volt, rovar- és rágcsálóirtást nem végeztek, macskákat viszont tartottak. A feldolgozás alatt 1795 kiló zöldség megsemmisítését elrendelték. A hatóság ellenőrei a zöldségfeldolgozón kívül egy juh- és egy marhatartó vállalkozást kerestek fel, ahol kisebb adminisztratív szabálytalanságokat találtak. Jártak egy illegális állatvágás miatt bejelentett állattartónál is, de vágás nyomait nem találták.

Olvasóink írták

 • 13. qrumpli 2012. november 07. 04:44
  „Szerintem azt már sikerült kideríteni a zöldségek marhatrágyát kaptak élelmiszerként!”
 • 12. diamond81 2012. november 06. 22:03
  „TIBI! HA KI FIZETTED VOLLNA A MELOSOKAT IDOBEN NEM SZALADSZ RA AZ AKNARA ! MASKOR FIGYELLJ JOBBAN!! :) HORVATH TIBOR AZ ALLJAS CEMET !”
 • 11. JancsiKarcsi 2012. november 06. 20:16
  „macs! jó a meglátásod”
 • 10. JancsiKarcsi 2012. november 06. 20:13
  „Évek óta működő cégről van szó,aki beszállítója egy szegedi zöldségfeldolgozónak, mely a Tesco polcaira továbbítja ezt terméket. Akkor hogy is van ez? Mégis csak a polcokra kerül....
  Több százezer darabról van szó, sokakhoz eljutott a illegális üzemben előállított leveszöldség”
 • 9. szentmiki 2012. november 06. 12:59
  „ez büntetés? Röhej, pedig sírni kellene...”
 • 8. Emberségetavilágnak 2012. november 06. 12:33
  „Ezt nevezem kapcsolatrendszernek.
  Minden doku meg van, lehet lapozni.
  Ügyes...”
 • 7. macs 2012. november 06. 11:48
  „Amennyiben emlékeim nem csalnak, a korábbi cikkhez mellékelt képen a pucolt zöldségek úgy voltak adjusztálva, ahogy sok esetben a piacon, vagy a boltokban is látni lehet a leveszöldséget. Tehát, meg tudná mondani valaki, milyen célból pucolták és csomagolták a zöldséget?”
 • 6. uborka 2012. november 06. 11:40
  „Hát jól meg tolta a dolgot 150 ezer ft-al, volt képe ennyire büntetni?????Nekem a Kft-m, naponta reggel ez a bazi nagy hatóság 500 e, délután ua. megint 500 e.ft-ot szabott ki a semmiért.Persze ezek után a cégem tönkre ment. Kérdezem, az én kft-m miért nem került be az újságba?? Kinek az érdeke volt, hogy be csukjam a vagyonvédelmi cégem...???”
 • 5. gubanc 2012. november 06. 11:35
  „Enyhécske legyintgetés pofánvágás helyett? Kiderült, hogy a tulaj kormánypárti?”
 • 4. klj-54 2012. november 06. 11:05
  „Egy sofőrt ennél jóval kevesebbért is 300 ezerre kínálnak meg!
  Mennyit fizetett zsebbe a vállalkozó?
  Amúgy ostobaság az egész, ódákat tudnék írni arrol a sok gazemberségről amiről hallok, amit látok :(”
 • 3. papsajt 2012. november 06. 10:46
  „mennyi ugrott ezzel a büntivel? 1 napi haszon?”
 • 2. grafika88 2012. november 06. 10:39
  „Valamelyik jóindulatú szomszéd lehetett. v. egy konkurencia , v. egy ember--akit nem foglalkoztattak !
  Sok " jóindulatú " ember tesz keresztbe a másiknak --irigység magas fokon !”
 • 1. KamuNeni 2012. november 06. 08:42
  „Csomo rosszindulatu ember. Ugyan ki volt a lakossag aki feljelentette oket? A szerencsetlen lakossag nem tud elore jutni sehogy es jelentgeti azt aki probal. Ugyan mar, milyen aljas szegenyes kicsinyes dolog ez!! Csak a szerencsetlen semmirekello tehet ilyet akinek soha nem sikerul semmi.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincesöprés és toros napok Szegeden

Egy mennyei lakoma idejére újra nagymamája konyhájában érezheti magát, aki mától betér a Vendéglő a Régi Hídhoz étterembe. Tovább olvasom