Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

15 millió forint a kiskerti utakra

Szeged - Tavaly az önkormányzat 35 millió forintot különített el kiskerti utak felújítására: az összegből 33 utcát hoztak rendbe Baktóban, Subasán, Szentmihályon és Tápé kiskertes övezetében.
Akkor a lakóknak azt is vállalniuk kellett, hogy társadalmi munkával besegítenek, a város pedig biztosítja hozzá az anyagot és a gépet.

Idén jóval kevesebb a pénz; 15 millió forint áll rendelkezésre a kiskerti utakra. A keretet a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottsága osztotta fel az önkormányzat szakirodája és a képviselők javaslata alapján. Nem volt egyszerű dönteniük, hova jusson: három körben nem tudtak megegyezni a városatyák, a negyedikben több pénzt osztottak el, mint lehetett. A napokban határozatot hoztak: összesen 17 utca rendbetételére futja Gyálaréten, Tompaszigeten, Dorozsmán, Subasán, Tápén és a Baktói kiskertekben. A bizottsági ülésen elhangzott: aszfaltozásról nem lehet szó. A megbízott Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tolólapos munkagéppel elsimítja majd a földutak felszínét, a javításokat szemcsés zúzalékkal vagy kohósalakkal végzi el. Ezután átlagosan 3 centi vastagon finomszemcsés zúzalékot vagy ugyancsak kohósalakot terít szét, amit tömöríteni kell. Ezzel két–három évre oldják meg az utcák gondját. A tavalyihoz képest az önkormányzat nem kér lakossági segítséget az útépítéshez, mert a felajánlásokból a vártnál jóval kevesebb valósult meg.

A tápéi Szívvirág utcában is megerősítik a burkolatot az év végéig. Fotó: Karnok Csaba
A tápéi Szívvirág utcában is megerősítik a burkolatot az év végéig. Fotó: Karnok Csaba

Év végéig megerősítik a burkolatot a gyálaréti Pisztácia, Mazsola, Szercsika, Kivi, Mandarin és Birs utcában, Tompaszigeten a Katica, a Pillangó és a Bodobács utcában, Dorozsmán az Öreghegy-dűlő 1696 négyzetméterén és a Subasa úton, Subasán a Matyparti úton és a Cickafark utcában, Tápén a Szívvirág és a Medveszőlő utcában, valamint a Baktói kiskertekben a Kisbaktói utcában és a 31. számú utcában.

Olvasóink írták

 • 4. ezustbeka 2012. június 05. 18:50
  „Hirtelen indulatból adódó "Dezsőzésért" szíves elnézést kérek mindenkitől :)”
 • 3. ezustbeka 2012. június 05. 18:32
  „A Baktói kiskertekben lévő utcákat felújítják???? Tényleg? Esetlegesen konkrétan Baktóban is kellene az ÖSSZES utcát nem? Felháborítónak tartom, hogy Baktó végében, még a kicsi egérfarknyi utcák is aszfaltozva vannak, de Baktó ELEJÉN a Szélső sorról nyíló Hegyközség utca nincs!!! Többször megkerestük Gila Ferenc Urat, petíciót nyújtottunk be, aláírást gyűjtöttünk és semmi. Most meg jönnek azzal, hogy a kis kertekben aszfaltoznak?? RÖHEJ!
  2009.09.21-én is írtam ezzel kapcsolatban, de azért ez már tényleg kiábrándító.
  Megközelítőleg 1 éve megjelentek az utcában a nagy munkagépek, de kiderült, hogy csak azért jöttek, hogy utca mindkét oldalán legyen árok. Hurrá! Hozzá teszem, hogy ők, akik nem az aszfaltozásért feleltek kérésünkre nagyjából elegyengették az utat. Azt az utat, és azokat a kátyúkat tömték be, melyeket azok a munkagépek, okoztak, amik itt masíroztak el, azért, hogy a mellettünk lévő utcákat leaszfaltozták! Szégyen ez kérem szépen. Esetleg van valakinek építő ötlete, hogy mit tegyünk még azért, hogy nálunk is ki legyen aszfaltozva az utca? Nagyon megköszönném.”
 • 2. K.T. 2012. június 04. 21:17
  „Itt valamit nagyon elírt a "munkatársunktól".
  Ennyi munkát 15 milliárdért szoktak elvégezni manapság!”
 • 1. info 2012. június 04. 10:57
  „ha megfelelő sorrendben jól végzik a munkájukat, akkor megalapozzák az aszfaltozáshoz az utat”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zeneművészetisek operavizsgája a kisszínházban

A színigazgató című Mozart-darabot, Bartók operáját és a Kékszakáll című Offenbach-operettet adták elő a hallgatók. Tovább olvasom