Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

170 ezret fizetett a semmiért a szegedi európai képviselő

Szeged - A horvát B-közép helyett a bécsi rendőrségen töltötte az időt a vasárnapi horvát–osztrák meccs alatt a szegedi Becsey Zsolt, néppárti európai parlamenti képviselő. Interneten rendelt jegyeket az Eb-mérkőzésre, de – akárcsak mások – nem kapta meg azokat.
Közel százhetvenezer forintért – azaz 682 euróért – vásárolt két jegyet a foci-Eb vasárnapi, osztrák–horvát meccsére egy internetes oldalon Becsey Zsolt. A fideszes európai parlamenti képviselő a mérkőzést mégsem látta – a virtuális jegyeket ugyanis sosem kapta meg.

– A dolog ott kezdődik, hogy sosem fogadok el repijegyet, mindig kifizetem a belépők árát. Most is ez történt, interneten vásároltam meg a jegyeket múlt hétfőn, a pénzt a számlámról azonnal le is hívták. A 21. században természetes, hogy így vásárolunk, a jegyek honlapon feltüntetett kiszállítói is megbízhatónak számítanak – magyarázta a szegedi eurohonatya, miért nem gyanakodott. A horvátdrukker Becsey a B-középről szerette volna látni fiával együtt a később horvát győzelemmel végződő meccset – ehelyett a bécsi kerületi rendőrségen kötött ki.

Becsey Zsolt hisz a modern technikában – képünkön is egy korszerű rádióstúdióban látható –, de harcol a csalók ellen. Fotó: DM/DV
Becsey Zsolt hisz a modern technikában – képünkön is egy korszerű rádióstúdióban látható –, de harcol a csalók ellen. Fotó: DM/DV

Az official-ticket.com nevű internetes oldalt üzemeltető csalók e-mailjükben először arról értesítették: a jegyeket bécsi szállodájukban vehetik át. Miután azonban nem voltak ott a belépők, telefonon azzal hitegették, hogy a stadionnál felvehetik a várva várt tiketteket. A telefonáló az „állandó zsúfoltsággal" indokolta a képviselőnek, miért nem kapták meg a szállodában a jegyeket. A mérkőzés helyszínén azonban csak hasonlóan átvert horvát szurkolókkal találkoztak – a cég képviselőivel nem. Ezután két horvát szurkolóval együtt a rendőrségre mentek, majd feljelentést tettek az internetes csalók ellen. Mivel a procedúra három órát vett igénybe, a meccsről lemaradtak, csak az ezt követő horvát örömünnepet látták.

Bár a képviselőnek, fiának, illetve a rászedett horvát szurkolóknak is hatalmas csalódást jelentett a bécsi kirándulás, Becsey azt mondja, ma is az interneten keresztül vásárolna jegyet. Az oldal többi mérkőzésre ajánlott jegyeit azonban egyelőre nem nézegeti. Ha ideje engedi, Brüsszelben, a képernyőn nézi a foci-Eb meccseit.

Mivel a honlapot működtető szerver az adóparadicsomként számon tartott, Indiai-óceánban fekvő Seychelle-szigeteken van bejegyezve, az európai hatóságok szinte semmit sem tehetnek a csaló honlap ellen – közölte Becsey, aki az Európai Fogyasztói Központot is értesítette a nagyszabású csalásról. Azt mondja, egyedül az segíthet, ha saját példájával figyelmezteti a jóhiszemű focidrukkereket az átverésre – mielőtt ők is pórul járnának.

Csalás nagyüzemben

A csalásra specializálódott www.official-ticket.com honlap szerdán is működött, bárki „vásárolhatott" rajta jegyeket akár az Európa-bajnokság döntőjére is, „potom" 480 ezer forinttól. Az Európai Fogyasztói Központ is figyelmeztet az átverésre. A website-on egyébként még „kaphatók" jegyek a pekingi olimpia versenyszámaira, koncertekre, de a Bajonok Ligájára is „árultak" korábban belépőket. A honlap gazdáival egyébként csak e-mailben lehet kommunikálni, telephelyük nincs. A csalók azt írják magukról a honlapon: 12 éves tapasztalatuk alatt 100 ezer elégedett ügyfelet szereztek, illetve „kifejlesztettük a legbiztonságosabb online rendszert, hogy garantáljuk ügyfeleink adatainak és befizetésének biztonságát". Nem kétséges: a vevő befizetése biztonságban van – a csaló cég számára, saját bankszámláján.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. re: Brumee 2008. június 12. 20:36
  „re: Brumee
  szerintem neki nem annyit kell... hidd el...”
 • 36. joy 2008. június 12. 20:26
  „No, jó.
  Én is rendeltem NET-en keresztül árut, Sony R-1-est +tartozékokat nem kis pénzért, de személyesen az üözletben fizettem, és vettem át, nem látatlanban!

  Nagyon helyes, hogy a képviselő leírta, hogy csalóba akadt, hisz sokan mások is pórul jártak ilyen mocsok bandávalé más!

  Én épp arra akarom fölhívni a figyelmet, hogy NEM szabad láthatatlan vállalkozásba pénz invesztálni, ismeretlen alakoknak NETen keresztül fizetni, utalni!

  Kártyás fizetést meg végképp nem hajtok végre soha NETen!
  Nekem már attól föláll a hátamon a szőr, ha a pénztáros többször átrántja a kártyát az olvasón!
  1* idegességembe majd beszóltam, hogy: "Nem @ az, hogy rántgassa, csak finoman át kell vezetni az olvasófej előtt!" ---Ami késik nem múlik...”
 • 35. Brumee 2008. június 12. 19:58
  „Re 32-es! Kösz a figyelmeztetést,de aki disznók közé keveredik,megeszik a korpákok, csak így egyszerűen.Most hogy mutatod a Becsey linket,még jobban csiklandoz valami, hogy mi a jó isten vitte rá erre a tranzakcióra,miután ő egy profi pénzügyi ember.Egyébként meghackelt oldalról nem hallottál még?Én nem tudom mi a nyavalyáért bíznak az emberek ennyire az internetes üzletben. Azért 170 ezret csak nem adnák ki ily könnyen,főleg ha eszembe jut, hogy kb 3 hónapot kell érte gályázni.”
 • 34. Ful 2008. június 12. 19:24
  „Biztos a rohadt kommunista, gyurcsánista, zsidóista, földalatti partizánok csalták ki a PÉNZÜNKET (mert a miénk), hogy majd Robin Hooddal visszaküldjék nekünk...
  Én barom meg dolgozok, mint az állat, hogy a gyerek edzőtáborba mehessen egy hétig Szegeden, napi 8-17-ig 12.000-ért.
  De egy barom vagyok...”
 • 33. böff 2008. június 12. 16:51
  „ne lőjétek már csóri fószert”
 • 32. Diego Maradona 2008. június 12. 16:21
  „Az official-ticket egy jól megalkotott, eléggé hihetőnek kinéző, zsidók közreműködésével elkövetett csalás ( a honlapot Izraelben tárolják ). Utólag könnyű mindenkinek okosnak lenni. A Google sem ad túl sok találatot róla és a vélemények is vegyesek: van, aki rendben megkapta a jegyeit, van, akit átvertek. A képviselő ugyan hibát követett el, hogy előzetesen nem nézett körül jobban, de a csalásra általában akkor jövünk rá, ha mi vagyunk az áldozatok. A kifizetett pénzről sem neki, sem másnak, akit esetleg bárkik hasonló módon vertek át, nem kell lemondani, hanem sürgősen meg kell keresni a számlavezető bankot, aki a bankkártyát kiállította és ők a nemzetközi bankkártyaközponton keresztül visszaveszik a csalók bankjától a pénzt.

  Hozzá kell tenni, hogy a képviselő kb. 15-20 levelet váltott az ügyfélszolgálattal és többször telefonoztak is. Igy az utolsó pillanatig tartották benne a hiedelmet, hogy nem átverésről van szó, ami végülis az lett. Az egész újsághír pedig leginkább azért lett közzétéve, hogy más ne járjon így, így gyalázkodás helyett jobb lenne inkább megköszönni neki. Ezen utóbbi információkat személyesen Becsey Zsoltéktól tudom.”
 • 31. Móni.. 2008. június 12. 16:16
  „Én is jártam már hasonlóképp, de én "csak" 30 ezret buktam. Telefont rendeltem, átutaltam a pénzt a megadott számlaszámra, a pasi küldte is a csomag raktárszámát, végig tarottuk telefonon a kapcsolatot, egyszer csak megszűnt létezni, a csomag pedig érdkes módon felszívódott. Mint megtudtam, 4 álnevet használt a férfi, s a többi becsapott emberrel együtt tett feljelentésünkre a rendőrség még csak nem is reagált. Ennyit erről... :S”
 • 30. CID 2008. június 12. 14:35
  „ÁBC-ben venni kesztyűt, 300 Ft-ért, hát.................. és még szét is zsakad.”
 • 29. Brumee 2008. június 12. 14:31
  „Mongyonn Lé!!!
  Re Balogh Gábor!Ön azt hiszi,hogy a szocializmusban él, és kicserélik a rossz árut?Ébredjen már ember lassan 20 éve a nagy szabad kapitalista demokráciába élünk,melynek pont az a lényege,hogy a termék ne élje túl a gazdáját, mert a szegény ipar csődbe jut.Mellesleg nem tudom mit olvas Becsey honatya,tán mesekönyvet, hogy ekkora bizadalma van a nethez?”
 • 28. Wo Wi Wa 2008. június 12. 14:22
  „"Becsey Zsolt hisz a modern technikában - képünkön is egy korszerű rádióstúdióban látható -, de harcol a csalók ellen. Fotó: DM/DV"

  Ez a szöveg!!! :D”
 • 27. Honatya 2008. június 12. 13:30
  „Azt írja a DM, hogy Becsey "eurohonatya". Hát euróban fizetett a pancser, az biztos. Én is azt mondom: úgy kell neki. Minden normálisan gondolkodó ember hetekkel ezelőtt tudta és hallotta, hogy kész átverés ez az egész, de egy "eurohonatya" bedőlt neki. Ilyen képviselőink vannak.”
 • 26. Garfield 2008. június 12. 12:32
  „egy ember:

  1. Képviselőhöz nem futok, minek? Akkor már a pusztába is kiabálhatnék, annak is több értelme van.

  2. Ugyan mondd már meg, miért lesz hír abból, ha egy képviselő - ráadásul a saját hülyesége miatt - szop, mint a torkos borz? Lásd a már említett, Selmeczi Gabikás példát. Ő mitől különb az átlagembernél? Ha holnap én belefutok egy fogyasztóvédelmis pofonba, akkor azt is megírja a DM?”
 • 25. fügefasz 2008. június 12. 12:29
  „ejha, látom megvolt a reggeli tesztoszteron tabletta”
 • 24. ciroka 2008. június 12. 11:50
  „?
  ejha ??? uldozesi mania? :))))))”
 • 23. ejha 2008. június 12. 11:35
  „Jobboldali szavazó vagyok, de Becsey a kurva anyád!

  Mi az, hogy ismerje el Magyarország KOSZOVÓ függetlenségét???

  Tudom régi ügy de akkor is!

  Na mégegyszer, a kurva anyád, ha találkoznák veled nagyon szivesen szájbavernélek!!!”
 • 22. Balogh Gábor 2008. június 12. 11:32
  „Én a csodakávémat mindig neten rendelem meg ! Sőt volt , hogy már műszaki cikket is rendeltem ! Csak meg kell alaposan nézni szerintem mit honnan ! Volt olyan , hogy kisboltban vettem kesztyűt , másnapra szétszakadt , mire visszavittem , azt mondták erőltettem , nehogy már kicseréljék MINDENNAP ???!!! Igen ez nálunk , egy kékszínű ÁBC-ben !”
 • 21. Amic 2008. június 12. 11:20
  „Micsoda balfácán,úgykell nekiXD”
 • 20. bespin 2008. június 12. 10:35
  „merrevanamikorszopszkiutca?
  jóvanna,siettem
  dilettánsnak indult,oszt ez lött belűle”
 • 19. joy 2008. június 12. 09:51
  „Microsoft, Grisoft, Lavalys, Apple, Grafosoft,...
  "e"magyarország, APEH, Elvira...
  Patinás újságok on-lone oldalai...
  "e" bankok...
  Ezek biztonságos oldalak.
  Mindazok, amelyek telephelye elérhető, velük személyes kapcsolatot lehet teremteni.

  Én nem tudom, létezik-e olyan cég, amelytől terméket vásárolnák NET-en eresztül.
  Eddrg nem találtam.”
 • 18. merrevanamikorszopszkiutca? 2008. június 12. 09:47
  „mi az a dillentantizmus?”
37 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előbb tölgyfa, majd juharág fenyegette a szegedi taxist

Szeged - A Székely sori baleset miatt ügyvédhez fordult a taxis, akinek autóját totálkárosra törte… Tovább olvasom