Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

18 borrend ünnepelte Vince napját Ópusztaszeren

A közel tíz éves hagyománnyal bíró Vince-napi vesszővágásra Magyarország számos szegletéből, de még a határon túlról is érkeztek borrendek Ópusztaszerre.
Gyönyörű napsütésben, a skanzen Szegedi tanyájában vágta le a vice vesszőt a Szent Vince Borrend nagymestere, aki örömmel állapította meg: bizony jó termés várható az idén. Bár január 22-ére esőt mondtak az időjósok - hiszen a mondás úgy tartja: ha megcsordul Vince, tele lesz a pince -, a biztonság kedvéért a szőlészek és borászok védőszentjéhez is elhangzott egy fohász.

- Idén többek között Kecskemétről, Kiskunhalasról, Szegedről, Ceglédről, Mórról, Budafokról, Budapestről, Szekszárdról de még Beregszászról és Szabadkáról is érkeztek borlovagok, akik a népi hagyományok ápolása mellett természetesen a legutóbbi termést is megkóstolták - tudta meg portálunk Kovács-Seregi Szabina kommunikációs vezetőtől.

Az időjárásfelelős kegyeibe fogadta a rendezvényt. Fotó: MTI
Az időjárásfelelős kegyeibe fogadta a rendezvényt. Fotó: MTI

A Szent Vince Borrend idén újabb taggal bővült Gál Gyöngyvér, a Dél-alföldi Borbarát Hölgyek Társaság elnökének személyében, aki sikerrel vette az Árpád-emlékmű előtti avatási ceremónia akadályait, s a borlovaggá ütés után hivatalosan is a borrend hírvivője lett. A borszeretők idén a csongrádi, pusztamérgesi és mórahalmi borokat kóstolhatták meg, a jó hangulatot alföldi népzene is fokozta.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas Tamás 10. és 12. Innsbruckban

A várakozásoknak megfelelően két versenyszámában is a középmezőnyben végzett Farkas Tamás… Tovább olvasom