Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

18 éves szegedi lány az ezredik tartalékos

Szeged - Január elsején kezdődött az úgynevezett műveleti tartalékos katonák felvétele Magyarországon.
Január elsején kezdődött az úgynevezett műveleti tartalékos katonák felvétele Magyarországon. Az ezredik jelentkező is aláírt, a 18 éves szegedi Palotai Váradi Panna. A jelentkezési aktivitást Hende Csaba honvédelmi miniszter jónak értékelte, hiszen a már felvett ezer emberen kívül további kétezer jelentkező pályázata vár elbírálásra. A toborzás mostantól az egykori hivatásos és civil állomány után az egyetemisták, diplomások felé fordul – tette hozzá.

Váradi Palotai Panna, az ezredik önkéntes műveleti tartalékos katona nyialtkozik a sajtónak, miután aláírta szerződését a Magyar Honvédség szegedi toborzóközpontjában.

Váradi Palotai Panna, az ezredik önkéntes műveleti tartalékos katona nyialtkozik a sajtónak, miután aláírta szerződését a Magyar Honvédség szegedi toborzóközpontjában. MTI Fotó: Rosta Tibor


Az Országgyűlés döntése alapján 2014 végéig 8000 tartalékossal kell feltölteni a rendszert, ez a miniszter szerint a jelenlegi felvételi ütemben teljesíthető. A szerződést ezredikként a szegedi toborzóirodában aláíró gimnazista lány eddig is katonás életet élt, hiszen a nagyapja katona volt, az édesapja jelenleg is rendőr, édesanyja pedig szintén tartalékos. A legújabb magyar tartalékos katona elmondta: kötelességének érzi, hogy erejéhez mérten ő is hozzájáruljon a haza biztonságának megőrzéséhez, újszerű kihívásnak tartja a feladatok teljesítését.

Olvasóink írták

 • 4. rózsakert 2012. június 02. 10:38
  „KÖSZI-JÓT MOSOLYOGTAM ! öntudatosan?

  a kuruczlégió megalakult.

  vicc bagázs.A nato meg lófütty mi?”
 • 3. X_Y 2012. június 01. 21:14
  „A megyei hadkielégítő parancsnokság állományába került :O)”
 • 2. jozko 2012. június 01. 21:09
  „Mondjuk "lépre csalhatja"...”
 • 1. Szerzetes 2012. június 01. 20:59
  „" A legújabb magyar tartalékos katona elmondta: kötelességének érzi, hogy erejéhez mérten ő is hozzájáruljon a haza biztonságának megőrzéséhez" akkor ő fogja elzavarni a felső vezetést?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizet a pék, a cukrász, a halász és az állatorvos is

Országosan mintegy 200 ezer, a megyében mintegy 10 ezer vállalkozásnak kell élelemiszerlánc-felügyeleti díjat fizetni. Tovább olvasom