Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

1,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak

Csongrád megye - – Özvegyi nyugdíjat is kapok, és baleseti járadékot. Az én nyugdíjam mennyivel emelkedik? – kérdezte szegedi szépkorú olvasónk.
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint 1,8 százalékkal emelkedik a nyugdíj januártól, és egyes járadékok összege is nő. Ennek megfelelően ugyancsak 1,8 százalékkal lesz több egyebek mellett az özvegyi nyugdíj, az árvaellátás, a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a rokkantsági ellátás, a rehabilitációs ellátás, a baleseti járadék és a fogyatékossági támogatás. Ha egy embernek egyidejűleg több, a rendelet alapján emelendő ellátást folyósítanak, az ellátásokat külön-külön kell emelni. A kormány rendelkezett arról is, hogy a rokkantsági járadék havi összege januártól 33 ezer 930 forintra változzon, és emelkedik a nemzeti helytállásért elnevezésű pótlék is.

Megírtuk: Magyarországon tavaly ilyenkor 2 millió 801 ezer 200 főnek folyósítottak öregségi nyugdíjat, ellátást, járadékot vagy egyéb járandóságot. Az egy évvel korábbihoz képest az ellátottak száma 2,4 százalékkal csökkent. Egy nyugdíjas, járadékos vagy egyéb ellátásban részesülő átlagosan 103 ezer 406 forintot kapott, 2873 forinttal többet, mint 2013 januárjában. Ebben az átlagban a járadékosok is benne vannak. Az öregségi nyugdíjátlag ennél magasabb, csaknem 116 ezer forint. 2011 óta a 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjba kerülő nők száma folyamatosan emelkedik, egy éve 105 ezer 172 főnek folyósítottak ilyen címen ellátást. Az sem mindegy, ki hol nyugdíjas: Budapesten 137 ezer 124 forintot kap átlagosan egy idős ember, Csongrád megyében közel 30 ezer forinttal soványabb a nyugdíj, 108 ezer 610 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gina: ismét szedi áldozatait a nemierőszak-drog

Beszéljünk róla utoljára, de el akarom felejteni. Gondolom, ez érthető – ezekkel a szavakkal vállalta a találkozót az a 23 éves nő, aki a GHB, vagy más néven Gina nevű drog újabb szegedi áldozata. Tovább olvasom