Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

1 eurós ajánlat: holland vállalkozás gyártana tortillát Kisteleken

1 eurós ajánlat: holland vállalkozás gyártana tortillát Kisteleken
Kistelek- Tortillát gyártó holland vállalkozás kereste meg a kisteleki önkormányzatot, üzemet építene a város mellett. A város olyan ajánlattal válaszolt, hogy négyzetméterenként egy euróért adná a területet az ipari parkban, és fizetni csak azután kellene, hogy megvalósult a beruházás.
A képviselő-testület ülésén elhangzott, hogy a vállalat 5000 négyzetméteres csarnokot építene, 30-50 embernek adna munkát. A termelés méretét jellemzi, hogy ha tényleg Kistelek mellett döntenek, az egyik Csongrád megyei malom kapacitásának felét lekötné a tortillagyár lisztigénye.

Az első tárgyaláson, amelyet az önkormányzattal folytatott a közvetítőjük, felvetődött a kérdés: honnan lesz elég munkavállaló, ha már a Délmagyarország is azt írta, a helyi kábelgyár nehezen talál elég embert. Abban maradtak, hogy ez megoldható feladat, a bérezéstől is függ. A cég meglévő üzemeinél kicsi a fluktuáció.

Nagy Sándor polgármester lapunknak azt mondta, az egy eurós ajánlattal és a további kedvezménnyel az önkormányzat jelzi: nem az a célja, hogy „lehúzza" a vállalkozást. – Mi mást akarhat ma egy város, mint közreműködni abban, hogy minél több, most már felsőbb kategóriájú munkahely jöjjön létre a területén? Ez a befektetés is ilyennek ígérkezik – indokolta határozatukat a polgármester.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi származású a TV2 új gazdasági igazgatója

Halkó Gabriella évek óta a köztévének gyárt műsorokat. Annak idején Szegedről indította médiakarrierjét. Tovább olvasom