Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

1 híján 100 határsértő

Egy híján száz határsértőt fogtak el a nagylaki határrendészek a hónap zárása előtt augusztusban.
86 személyt fogtak el vasárnapig augusztusban a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség járőrei, akik a zöldhatáron, illetve a közúti határátkelőhelyen próbálkoztak illegálisan hazánkba jutni. Ez a szám a hétfőn 5, a keddi napon pedig 8 fővel bővült.

Hétfőn reggel egy belépésre jelentkező cseh honosságú kamionban a fémszállítmányok között bukkantak a magyar illetve román határrendészek 5 algír állampolgárra. Mint kiderült, még román oldalon, a határ előtt bújtak el a raktérben a sofőr tudta nélkül.

Ma hajnalban észlelte a stabil hőkamera kezelője, hogy közvetlenül a határvonal mellett közlekedik, majd leparkoló két személyautó. A két jármű sofőrje kiszállt, majd rövid párbeszédet követően integetni kezdtek a határ irányába. Nem telt el egy perc és libasorban 8 személy tűnt fel, akik szapora léptekkel Romániából egyenesen a határt átlépve a két kocsi felé vették az irányt. Amint átértek, a sofőrök nem tétováztak, az embereket gyorsan a járművekbe tessékelték és már indultak is Makó felé.

Ebben a pillanatban a határrendészek sem tétlenkedtek, azonnal zárták a lehetséges menekülési útvonalakat és kisebb üldözést követően megállították és elfogták a kérdéses személyeket. Az igazoltatás során megállapították, hogy a gépjárműveket két bolgár vezette, utasaik 6 algír, illetve 2 marokkói állampolgárok voltak.

A két bolgárral szemben embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a nagylaki határrendészek, míg az elfogott tiltott határátlépést elkövető 11 algír, illetve 2 marokkói személy ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzenek az iskolák a napi testnevelésre

Három évfolyamon vezetik be szeptember 1-jétől a mindennapos testnevelést az általános és középiskolákban. Tovább olvasom