Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

200 gyerek az Ágota-táborban

Szeged - Megkezdődött az állami gondoskodásban élő gyermekeknek szervezett országos Ágota-tábor Szegeden.
Megnyílt a 18. országos Ágota-tábor tegnap a József Attila Általános Iskola és Szakiskolában Szegeden. A program több mint 200 állami gondoskodásban élő gyermek számára jelent tartalmas kikapcsolódást.

– Azt gondolom, hogy mindannyiunkra vár egy család, mindannyiótoknak van családja. Az én feladatom, a szolgálatvállalásom lényege minden munkatársammal együtt az, hogy a jóisten védelmét közvetítsük, és azt megértessük veletek, hogy tartoztok valahová, hogy egy szebb jövő várományosai vagytok, függetlenül attól, hogy ki, mikor, mit mondott nektek. Bennetek ott van az a csoda, ami ha kiteljesedik, otthonra talál – fogalmazott Kothencz János, az Ágota alapítója és az országos találkozó vezetője a megnyitón.

Megkezdődött az állami gondoskodásban élő gyermekeknek szervezett országos Ágota-tábor. Fotó: Frank Yvette
Megkezdődött az állami gondoskodásban élő gyermekeknek szervezett országos Ágota-tábor. Fotó: Frank Yvette

Kiss-Rigó László, a Szeged–Csanádi Egyházmegye püspöke azt kívánta minden fiatalnak, hogy szeretetben, barátságban, élményekben gazdagodjanak. Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára azt mondta a gyerekeknek, ők abban a kivételes helyzetben vannak, hogy több családjuk is van az Ágotával. – Kaptok egy erős gyökeret, amely hiszem, hogy olyan támaszt fog jelenteni a következő évtizedekben, amely sokat fog lendíteni olyan pillanatokban, amikor elkeseredtek – vélekedett az államtitkár.

Közigazgatás közelebbről: ez az elnevezése annak a programnak, amelyet uniós forrás felhasználásával valósít meg Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Csongrád Megyei Kormányhivatal és az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület konzorciuma. Ennek részleteiről Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja beszélt. Ma a tábor programjába építve egyebek mellett közlekedésbiztonsággal foglalkoznak, KRESZ-tesztet töltenek ki, gyámhivatali kérdésekről beszélgetnek a Hamupipőke című mese sajátos feldolgozása kapcsán a gyerekek, és a dohányzás egészségkárosító következményeiről hallanak.

A tábor sokféle programot kínál a gyerekeknek. Fotó: Frank Yvette
A tábor sokféle programot kínál a gyerekeknek. Fotó: Frank Yvette

A tábor megnyitóján többek között részt vett még Deák Imre, az EMMI nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárság helyettes államtitkára, Thuma Róbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Lukács János, a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Saját falujukban dolgozhatnak nyáron a diákok

Többek között a nyári táborokban, a faluházakban és a polgármesteri hivatalokban tudnak munkát ajánlani a kistelepülések a faluban lakó diákoknak. Tovább olvasom