Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

200 méteren át versenyeztek egymással a gyorsuló kamionok a szegedi rakparton

Kamionos gyorsulási versenyt tartottak délután a szegedi Huszár Mátyás rakparton. A három napos sziksósfürdői kamionos találkozó csúcspontja volt ez az esemény.
- Mikor lesz már itt valami látványosság? - kérdezte fennhangon egy férfi vasárnap délután a szegedi Huszár Mátyás rakparton egy kamionostól. A kamionos megnyugtatta, öt perc múlva indul a gyorsulási verseny. A z idei három napos szegedi kamionos találkozó egyik leglátványosabb eseményét, a gyorsulási versenyt rendezték meg vasárnap délután a rakparton.
200 méteren át versenyeztek egymással a gyorsuló kamionok a szegedi rakparton - GALÉRIA

Az első futam a tervezett képest kis csúszással indult, ezért elégedetlenkedett a kérdező. A  gyorsulási versenyen részt vevő mintegy húsz kamionsofőr végül bőven kárpótolta a csúszás miatt a nagyérdeműt. A rakpart lépcsői és a Stefánia támfala zsúfolásig megtelt bámészkodókkal: a száguldó ingyen cirkusz kicsit és nagyot, férfit és nőt egyaránt érdekelt. A kamionok párosával mérkőztek meg egymással: 200 métert tettek meg a rakparton, a jobban gyorsulóé lett a dicsőség.

A párosok kétszer is megmérkőztek egymással az esélyegyenlőség jegyében, hiszen a Tiszához közelebbi aszfaltrész valamivel egyenesebb volt a Stefániához közelebbinél. A Scaniák igen jó napot fogtak ki: Rákóczi Ferenc fehér Scaniájával kétszer is megverte ellenfelét, aki egy svéd gyártmányú sárga Volvot vezetett. A monstrumok sofőrjei bőgették a motort és keményen nyomták a dudát, de a járművek abroncsaira vigyáztak. Úgy tudjuk, hogy ígéretet tettek a városvezetésnek, hogy a verseny után nem hagynak guminyomokat a flaszteren. Nemcsak kamionok, hanem platós járművek is birokra keltek egymással.
200 méteren át versenyeztek egymással a gyorsuló kamionok a szegedi rakparton - GALÉRIA

A leglátványosabb kamion egy kamionmentő volt. A 24 tonnás jármű sofőrje azt mondta, hogy legutóbb Franciaországból kellett hazavontatnia egy magyar buszt, a nagy súly miatt 4 napig tartott a hazaérés. A legtöbb kamionos a verseny után azonnal hazafelé vette az irányt, hiszen legtöbbjüknek ma már külföldre kell vezetnie járművét.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramkimaradások bosszantják a szőregieket - Megbolondulnak az elektromos eszközök a feszültségingadozástól

Áramkimaradások bosszantják a szőregieket - Megbolondulnak az elektromos eszközök a feszültségingadozástól
Naponta többször is elmegy az áram néhány másodpercre az utóbbi hetekben Szőregen. A lakók egyre idegesebbek, a hibabejelentőt a legtöbb esetben el sem érik. Tovább olvasom