Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

2010-kvíz: az X-Faktortól Llosáig

Szeged - Vettel, a spanyol labdarúgó-válogatott, Vastag Csaba, Devecser és Mario Vargas Llosa. Róluk is szólt a 2010-es év. A Szeged Plazában kérdezgettük a vásárlókat: mennyire emlékeznek rájuk?
– A tehetségkutatóra és a való világos kérdésre biztos nem tudunk válaszolni. Az énekes műsorban fontosabb volt, hogy ki hogyan nézett ki, mint a teljesítménye. A valóságshow pedig elég szánalmas – jelentette ki a 2010-es esztendő eseményeiről összeállított tesztünk gyors átfutása után Király Krisztián és Szemendrey István. Politikában otthon voltak a srácok, így a parlamentbe áprilisba bejutott pártokat és hazánk új köztársasági elnökét sikeresen nevezték meg.

– Forma–1-et egy éve nem nézek, a foci pedig akkor lenne érdekes, ha minden játékosra egyéni kamerát szerelnének – mondta az egyébként a filmekért rajongó István. Mozis kérdéssel nem tudtunk neki szolgálni; a témakörhöz legközelebb a júliusban elhunyt Kállai Ferenc helyére választott új Nemzet Színésze cím birtokosa volt. A fiúk azonnal rávágták Haumann Péter nevét, majd mégis Tordy Gézát jelölték meg az illusztris társaság legfrissebb tagjának. Az irodalmi Nobel-díjas Mario Vargas Llosa kifogott rajtuk, és a vörösiszap által sújtott Devecser és Kolontár neve sem ugrott be nekik. – Ezt illett volna tudnom – mondta Krisztián.

2010-kvíz: az X-Faktortól Llosáig. Fotó: Karnok Csaba
2010-kvíz: az X-Faktortól Llosáig. Fotó: Karnok Csaba

10 kérdésből 7-re tudta a választ Avar György, a Kecskemét férfi kézilabdacsapatának edzője. Segítsége 18 éves Dorottya lánya volt, aki a valóságshow szereplőinek nevével segítette ki apját. – Szeretem a műsort. Béci és Gigi a kedvencem – magyarázta lelkesen Dóri. Avar Györgyöt a sportkérdésekben értelemszerűen nem lehetett megfogni, ám Devecser és Kolontár neki sem jutott eszébe.

– Pedig még egy jótékonysági meccset is játszottunk a Temesvár ellen azért, hogy gyűjthessünk nekik. 35 ezer forint jött össze – mondta az edző. Avar Györgyöt 2 kérdésben az egyik üzletben ruhát próbáló felesége segítette ki. Dóri azt mondta, hogy az anyja az ész a családban. Az Avar família csak a perui irodalmi Nobel-díjast nem tudta megnevezni.

Sahin-Tóth Dezső és családja 2 kérdést hagyott megválaszolatlanul: Haumann Péter neve még akkor sem ugrott be nekik, amikor kis segítségként elmondtuk, hogy a színész szerepelt többek között Az indul a bakterházban is. – Pedig azt négyszer is láttam – mondta ifjabb Sahin-Tóth Dezső.

Vettel, a spanyol labdarúgó-válogatott, Vastag Csaba, Devecser és Mario Vargas Llosa. Róluk is szólt a 2010-es év. Fotó: Karnok Csaba
Vettel, a spanyol labdarúgó-válogatott, Vastag Csaba, Devecser és Mario Vargas Llosa. Róluk is szólt a 2010-es év.
Fotó: Karnok Csaba

Ők, mint idei irodalmi Nobel-díjasra, Coelhóra emlékeztek. A sportos kérdések a korábban profi szinten focizó férfinek nem estek nehezére, ám azokat mégis fiával válaszoltatta meg így is kicsit vizsgáztatva őt. – Apának csak a sport létezik a tévében. Állandóan megy valamelyik sportcsatorna. Ezért több készülék is van otthon – mesélte az ifjabb Sahin.

A kérdések

Melyik csapat nyerte idén a labdarúgó-világbajnokságot? Kit választottak Magyarország új köztársasági elnökének? Ki kapta idén az irodalmi Nobel-díjat? Ki nyerte az X-Faktor című tehetségkutatót Magyarországon? Melyik népszerű magyar együttes köszönt el idén rajongóitól, amelynek frontembere március 15-én Kossuth-díjat kapott? Ki nyerte az idei Forma–1-es vb-t? Mely pártok jutottak be áprilisban a parlamentbe? Kit választottak az elhunyt Kállai Ferenc helyére a Nemzet Színészének? Soroljon fel 3 szereplőt a Való Világ 4-ből! Melyik Veszprém megyei település sínylette meg leginkább a vörösiszap-katasztrófát?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss-Rigó László: család nélkül nincs emberiség

119 ezer család él Csongrád megyében, 338 ezer embernek nyújtva támaszt. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén a családokra fókuszál. Tovább olvasom