Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

2010 legjobb márkája a Pick

Csongrád megye - 2010 legjobb fogyasztói márkája a Pick lett. Az idén alapított, a legjobb magyar márkáknak odaítélt MagyarBrands díjak listáját a csütörtöki Figyelő közli.
A Figyelő hetilap listája szerint a Pick 2010 legjobb márkája lett az úgynevezett fogyasztói kategóriában. Az 50-es toplistát vezető szegedi cég 100 százalékban magyar tulajdonban van, és kizárólag hazai munkaerőt foglalkoztat. A győztes emellett széles körben ismert, jó hírű és kedvelt is: e tényezők emelték első helyre – áll az indoklásban. A Gyulai az ismertségének köszönheti ezüstérmét, a 3. helyen a Herendi áll, a 4. helyre pedig a Zsolnayt rangsorolták.

A MagyarBrands célja olyan hazai márkák díjazása, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek hazánkon kívül is. A díjjal várhatóan a termékek megbízhatósága és elismertsége is növekszik a fogyasztók szemében. A MagyarBrands díjra idén a Superbrands zsűrije és egy 4 fős bizottság jelölte az egyes márkákat, 2011-től azonban már a magukat hazainak érző márkák önállóan is pályázhatnak.

2010 legjobb márkája a Pick. Fotó: Segesvári Csaba
2010 legjobb márkája a Pick.
Fotó: Segesvári Csaba

A MagyarBrands program a márkákat 7 kritérium alapján értékelte. Ebből 4 – tradíció, menedzsment, foglalkoztatás, tulajdon – számszerűsíthető, nyilvánosan elérhető adat. A brand ismertségét a fogyasztói márkák esetében reprezentatív fogyasztói kutatás alapján a GFK Hungária piackutató cég méri, az üzleti brandek esetében pedig szakmai zsűri pontoz. Fontos szempont még a márka jó hírneve, és az is, hogy a vevők alapvetően pozitívan viszonyuljanak hozzá, vagyis szeressék, valóban magukénak érezzék azt.

Védett a szegedi paprika

A szegedi paprikát is felvette az Európai Bizottság a védett származási helyen előállított termékek listájára – jelentették be tegnap Brüsszelben. A védelem azt biztosítja, hogy az Unióban nem lehet forgalomba hozni szegedi paprika néven olyan terméket, amely nem a megjelölt térségből származik. A mi paprikánk már hosszabb ideje küzdött az eredetvédelem megszerzéséért. Jaksa Lajos, az Országos Fűszerpaprika Tanács Egyesület elnöke tavaly januárban egy szegedi konferencián elmondta, hogy a magyar terméknek már nemcsak a spanyol paprikával kell megküzdenie a piacon, hanem az olcsó kínaival is.

Olvasóink írták

 • 8. p79 2010. november 04. 09:21
  „Tradíció, menedzsment, foglalkoztatás...ez akkor szó szerint egy MÁRKAverseny, ahol a "kommersz" cégek versengnek. Én viszont már jó ideje nem márkát, hanem inkább terméket vásárolok. Sokkal érdekesebb lenne egy hasonló megmérettetés a manufaktúrák vagy kisebb gazdaságok között, amelyek kevésbé ismertek a vásárlók körében.”
 • 7. mákosrétes 2010. november 04. 09:12
  „3. hozzászólás N.P. 2010.11.04. 03:41

  Ezektől (MagyarBrands!!!) a félig magyar, félig angol kifejezésektől van hányingerem!
  Egyébként gratulálok a gyár dolgozóinak!

  N.P.!
  Maximálisan egyetértek veled!
  Mindkét dologban!”
 • 6. gróf 2010. november 04. 08:58
  „T. Csaba! Megmotoztak miután jöttél kifelé a gyárból?
  Ha nem akkor menj vissza még fotózni...aztán a 80dkg-s téliszalámiért adok 2000-t.”
 • 5. SZERINTEM 2010. november 04. 08:48
  „hmmm..... nyami, nyami ....PICKáns”
 • 4. tuningfine 2010. november 04. 08:23
  „Sziasztok,

  4 év után sikerült rájönnöm hogy itt Skócában is kapható Edinburgh-ban a Waitrose nevű üzletláncban. Pick szalámi és Pick mangalica kolbász . Az autó parkolóig kibírta egészben :)”
 • 3. N.P. 2010. november 04. 03:41
  „Ezektől (MagyarBrands!!!) a félig magyar, félig angol kifejezésektől van hányingerem! Egyébként gratulálok a gyár dolgozóinak!”
 • 2. Srác20 2010. november 03. 22:55
  „Gratulálok!”
 • 1. jantsy 2010. november 03. 21:11
  „IGEN!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méhek, mint szolgáltatók

Szeged - Elképzelhető, hogy a szorgos méhecskék ténykedésének eredményét, a beporzást közérdekű… Tovább olvasom