Délmagyar logó

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

2020-ra készül el a fogorvosi kar új épülete

Az oktatás közel hetven éve ugyanabban a Tisza Lajos körúti épületben folyik.
A Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Karát (SZTE FOK) tíz éve alapították, de maga az oktatás közel hetven éve ugyanabban a Tisza Lajos körúti épületben folyik, mondta el Laczkóné Turzó Kinga dékán a szegedi fogorvosok találkozóján és tudományos konferenciáján. A ma záruló kétnapos rendezvényen több mint háromszáz fogorvos vesz részt, valamint száznál is több dentálhigiénikus szakember. A találkozót először kapcsolták össze konferenciával - az egykori és a jelenlegi diákjaik adják a változatos témájú programok közönségének nagy részét, amelyre többek között az USA-ból, Németországból, Angliából, Ausztriából, Olaszországból is érkeztek előadók.

A kar kiemelt feladatának tartja, hogy a magánpraxisok mellett az oktatói pályát is vonzónak lássák a diplomás hallgatóik. Életpályamodellt kívánnak mutatni a diákjaiknak, épp ezért fontos, hogy a kutatás és a gyakorlati oktatás infrastruktúráját fejlesszék. Az EFOP-pályázaton összesen 1,3 milliárd forintot nyert a kar a Vasas Szent Péter utcai 2-es számú rendelőintézet felújítására. A munkálatokat terv szerint 2020 nyarára fejezik be: 1300 négyzetméternyi alapterülettel bővül az épület, új tantermeket, kezelőegységeket, laborokat is létesítettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amint lehet, lebontják a romos viskókat a Párizsi körúton - egy bérlő már el tudott költözni

A szegedi közgyűlés is tárgyalta három éve a szegedi Párizsi körút 25. szám alatti ház udvari lakásainak ügyét. Tovább olvasom