Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

20,5 millió jut 10 játszótérre Szegeden

Szeged - 59 millió forintot szavazott meg idén a közgyűlés a költségvetésből játszóterek korszerűsítésére. Tavaly 25 milliós volt ez a forrás.
Megírtuk: a polgármester fedezet híján zárolta a keretek egy részét, így a játszótéri pénzből is csak közel 24 milliót lehet elkölteni. A fennmaradó rész akkor használható fel, ha az IKV eladja valamelyik városi ingatlant. Mivel tavalyról 3,4 millió forint le volt kötve, az ifjúsági és sportbizottság 20,5 millió forint felosztásáról és elköltéséről döntött.

Hüvös László humán közszolgáltatási tanácsnok, fideszes önkormányzati képviselő javaslatát szavazta meg a testület többsége. Nyár végéig kell elkészülnie a Bartók téri játszótérnek (3,1 millió forintból régi játékokat bontanak, új eszközöket telepítenek) és a Bécsi körút 33. szám alatti játszótérnek (688 ezerből kerítésjavítás, focikapu lesz).

A Kolozsvári téren 4 millióból a kondigépeket fejlesztik, a Mátyás téren 2,2 millióból kötélpiramis épül, a Szabadság téren 2,2 millióból szabadtéri konditermet telepítenek, valamint a Római körúton 771 ezerből, a Stefánián 3,3 millióból, a Tanító téren 2,5 millióból és a Zsukov téren 1,2 millióból új játékokat szerelnek fel. A Retek utca 16. szám alatti játszótérre most 583 ezerért kerülnek új játékok.

A következő ütemben – ha a zárolt pénzt is el lehet költeni – a Retek utcára még 2 millió fordítható. A Bika-tó játszóterére 2,4 milliót, a Hajlat utcára 2,6 milliót, a Gyöngyvirág utcára 1,4 milliót, a Csaba utca 41–43. szám alatti játszótérre 2,6 milliót, a Kálvária térire 1,9 millió forint hagyott jóvá a bizottság.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napelemek az ifjúsági központon

Kiépült a napelemes rendszer a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ tetőszerkezetén. Tovább olvasom