Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

20 négyzetmétert terített be illegálisan építési törmelékkel

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2015-ben több alkalommal szállított és rakott le építési törmeléket teherautóval Szeged külterületén.
A vádirat szerint vádlott a 2015-ös év elején, pontosan meg nem állapítható alkalommal, közel 8 köbméter földdel kevert építési törmeléket szállított Szeged külterületén egy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanra az általa vezetett tehergépkocsival. Vádlott a vádirat szerint legalább négy lerakatban kb. 20 négyzetméternyi területen borította le az építési törmeléket, amikor is 2015. március 4-én, a déli órákban egy újabb szállítmány leborítása közben a rendőrség járőrei őt bejelentés alapján igazoltatták.
 
A vádlott által lerakott anyag a jogszabályok szerint kevert építési-bontási hulladéknak minősül, amely szállításához, elhelyezéséhez hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott által lerakott hulladék alkalmas volt arra és elő is idézte a talaj, illetőleg a lerakással eltakart növények veszélyeztetését, azonban helyreállíthatatlan károsodás nem következett be, a talaj mélyebb szintjeiben negatív változás nem állt be és a veszélyhelyzet a hulladék elszállításával megszüntethető volt.
 
A bűncselekmény elkövetését elismerő vádlottat az ügyészség veszélyeztetést eredményező környezetkárosítás bűntettével vádolja. Vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni - közölte Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.  
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségügyi séta, felelős állattartás

Egészségügyi séta, felelős állattartás
Legyen tél vagy nyár, hideg vagy kánikula, ragyogó napsütés vagy néhány centiméteres hóréteg, az állattartóknak mindig ugyanaz a kötelességük: megsétáltatni, jó levegőre vinni kedvencüket. Tovább olvasom