Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

21 utcában gyúlnak ki a fények hamarosan

Szeged - 21 utcában szerelnek fel új közvilágítást Szegeden. Az első lámpák december közepéig készülnek el.
Dorozsmai és tápai olvasóink kérdik, mikor lesz valami a közvilágítási hálózat 30 millió forintos bővítéséből, amelyről augusztusban azt írtuk, hogy még az idén megvalósul. Beszámoltunk róla, az utóbbi hetekben betöréshullám söpört végig Szeged kiskundorozsmai városrészében; a helybeliek szerint a közbiztonságon sokat lendítene, ha felszerelnék az ígért lámpákat a most sötét utcákban.

30 millióból

Új lámpákat kap a Cserzy Mihály, a Gyűszűvirág, a Mályvarózsa, a Sziliszék, a Medveszőlő és a Tas utca, a Körös sor, a Bécsi és a Temesvári körút, a Hargitai, a Kokárda és a Vadliba utca, a Gyálai út, a Fésű, a Tücsök, a 13., az 59. és az Akácos utca, az Orczy-iskola, a gyálaréti játszótér, valamint áthelyeznek egy lámpát az Űrhajós utcában.

Az EDF DÉMÁSZ kommunikációs csoportjától megtudtuk: az új lámpatesteket felszerelni az ajánlatok elfogadása, a tervezések és engedélyezések után, valamint a beszerzési folyamatokat követően lehet. A fejlesztéshez szükséges lámpatestek beszerzése folyamatos, így a következő hetekben üzembe helyezik az érintett lámpahelyeket, köztük Dorozsma egyes részein is. Az önkormányzat döntésének megfelelően a fejlesztések első üteme december közepére valósul meg.

A mostani körben az önkormányzat 30 milliót költ a közvilágítás bővítésére: 73 új lámpával bővül a hálózat a városüzemeltetési bizottság döntése alapján. Juhász Gyula, a bizottság KDNP-s elnöke lapunknak korábban elmondta: 7 millióba kerül a tervezés, közel 23 millióba a kivitelezés. A pénzből 2300 méter hálózat is kiépül. Idén eddig összesen 154 villanyoszlopot szereltek fel városszerte; ebben az évben összesen 80 millió forintot fordít a város a közvilágítás fejlesztésére. A következő hetekben még egy, nagyjából 10 millió forintos tervet fogad el a város a közvilágítás fejlesztéséről. A bővítésre váró utcák listáját az önkormányzati képviselők és a lakosság javaslata alapján a polgármesteri hivatal állítja össze, utána a városüzemeltetési bizottság dönt róla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetőssé tennék a bölcsődéket - galériával

Fizetőssé tennék a bölcsődéket – szerepel a kormány elé került törvénymódosító javaslatban. Tovább olvasom