Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

22-szer szúrt, életfogytiglant kapott a vásárhelyi férfi

Szeged - Aljas indokból, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a vásárhelyi T. Sándor, aki másfél éve anyja élettársával végzett tanyájukon.
Aljas indokból, védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés miatt jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a hódmezővásárhelyi Törökgyörgy Sándort a Szegedi Ítélőtábla szerdán. A 34 éves férfi legkorábban 25 év múlva bocsátható először feltételesen szabadságra.

A hódmezővásárhelyi tanyavilágban élő férfi – ahogy megírtuk – 2013 nyarán végzett anyja élettársával: 22 alkalommal szúrta meg felsőtestét és a fejét, hat szúrás életfontosságú szerveket ért. T. Sándor kapcsolata nem volt jó anyjával és nevelőapjával, számos vita fajult tettlegességgé, kétszer feljelentés is született, amelynek egyik vádiratát a gyilkosság napján kapta kézhez, amiben rá az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A férfi első bírósági tárgyalásán azt mondta: – Haragudtam rájuk, mert átcseszték a fejem, hogy mégsem vonták vissza a vallomásukat. Amikor hazaértem, István újra szidalmazni kezdett, ekkor végképp elszakadt a cérna. Nem tudom hogyan és hányszor szúrtam, a következő kép, hogy állok az ágy mellett és mindenem véres – magyarázta. Az emberölés után a rendőrökkel beszélt telefonon: „Pörögjetek, mert megszúrtam. Tudjátok hova kell jönni, na haladjatok, mert elvérzik. Pörögjetek, mert megszurkálom megint" – hangzott a bejelentés.

Az ügyész az első fokon kiszabott életfogytiglani büntetés 25 év után feltételes próbára bocsátásának súlyosítását kérte az Ítélőtáblától. Véleménye szerint a férfi gátlástalanul, emberi mivoltából kivetkőzve mindenképpen a sértett halálát kívánta. A védelem azzal érvelt, hogy a szakértő nem tudta egyértelműen bizonyítani, hogy a sértett a támadáskor aludt-e vagy sem, így nem biztos, hogy képtelen volt a védekezésre. Nem volt az emberölés különösen kegyetlen sem – érvelt –, mert védence nem kínozta, nem tette ki különös szenvedésnek anyja élettárást. A bosszú szót – bár egyszer elhangzott ügyfele szájából – azzal magyarázta a jogász, hogy védence aluliskolázott, nincs tisztában a szavak erejével. A bíróságtól az erős felindulásból elkövetett emberölés megállapítását kérte határozott idejű szabadságvesztés kiszabásával. Törökgyörgy Sándor az utolsó szó jogán nem tagadta az emberölést, de azok minősített eseteivel nem értett egyet. Humánus büntetést kért, hogy legyen lehetősége felnevelni két gyerekét.

Az Ítélőtábla végül az első fokon kiszabott ítéletet emelte jogerőre, enyhítésre nem látott lehetőséget, viszont a különös kegyetlenséget a védői érveléssel összhangban a szúrások száma és ereje miatt nem tudta megállapítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horror a Genéziusz Színháztól: Elefántember

Bernard Pomerance drámája és David Lynch forgatókönyve alapján Horváth István és Hajdú Róbert állítja színpadra a valós történetre épülő ELEFÁNT/ember című produkciót a Szegedi Pinceszínházban. Tovább olvasom